6/10
Bob19 2015 febr. 12. - 11:02:37 6/10
(1016/1116)
Izgalmas film volt addig amíg rá nem jöttem, hogy semmire sem ad magyarázatot és így tele van logikai buktatókkal.
Úgy 2 hónapja láttam, szóval leírok párat amire emlékszem ezekbõl a hibákból:

****SPOILER****

A bérgyilkos fõszereplõ miért öli meg az elején azokat akik felbérelték? Miért csinálja az egészet ha nem a pénzért? Mivel megölte azokat akik fizettek volna neki, így a továbbiakban semmi értelme a gyilkolászásának. Vagy azért ölte meg õket, mert õk is a pénzt keresték, ahogy ezt késõbb mondja a könyvelõnek ahol kinyírja az igazi fõnököt?
Mi volt a fegyvere? Én szögbelövõre tippeltem, de a rendõrök azt mondták, hogy az országúton lelõtt férfiban nem találtak töltényt. Ha töltényt nem is de egy 100-as szög sem tûnt fel nekik ami átlõtte volna a fejét??? A falban sem talált semmit a seriff, úgy emlékszem. Ezért nem is tudjuk mit lõtt ki belõle.
Moss minek megy vissza vizet adni a mexikóinak? Nem igaz, hogy 5 autó van és egyikben sincs egy flakon víz! Ki megy ki víz nélkül a pusztára üzletelni? Az meg vicc, hogy még a saját autójában sem volt víz. Én még biciklizni sem megyek ki víz nélkül a +5°C-ban, nem hogy a +30°C-ban...
A Woody Harrelson mi a fenének ment fel a lépcsõn a bérgyilkossal, ha tudta, hogy egy eszelõs és megfogja ölni? Amíg be nem mentek a lakásba addig még õ volt lépéselõnyben! Lerúghatta volna a lépcsõn...
És még voltak benne hasonló logikai buktatók, mint pl, hogy hogy talált rá mindig az áldozatára?
Amúgy válaszolva egy itt feltett kérdésre: megölte a férfi feleségét is, mert kifele jövet megnézte a cipõ talpát, hogy nem véres-e.

****SPOILER vége****

7/10
kaboca11 2015 febr. 03. - 20:53:10
(1015/1116)
A rengeteg hozzászólás kavarta fel az érdeklõdésemet a film iránt. Nem hallgattam az okos szóra, amit lehurrogtak a rajongók.
Nem mondom, hogy rossz vagy jó, hanem hogy egy akció film. Nem az én kategóriám. S pont annyi is a mondanivalója, annyit érdemes filózni rajta.
Jó, nincs benne a szuperhõs(zsaru), akinek mindent szabad, és agyonveri a fél várost, meg a rendõrök sem robbantanak fel egy megapoliszt. Tán amikor készült a folyamatban lévõ valós háborúk miatt nem kellett a filmiparnak kiárusítani a hadsereg raktárfeleslegét...
Aki nem kedveli az akciót ne tévedjen, ne nézze meg, aki igen, az döntse el hogy tetszett-e neki.
9/10
Hatnull 2010 2015 febr. 02. - 21:51:05 9/10 Előzmény zenitt
(1014/1116)
Óriási poénok vannak ebben a filmben. :)
10/10
zenitt 2015 jan. 02. - 00:22:57 10/10
(1013/1116)
Legjobb kép a párás tejesüveg, mondj ilyen természetfilmeket :)
10/10
zenitt 2014 dec. 30. - 23:36:33 10/10
(1012/1116)
10/10 Coenék legjobbja. Jó hangulat, szép képek, remek és izgalmas sztori, lenyûgözõ alakítások, és a szokásos coeni humor.
wendorion 2014 nov. 30. - 13:01:14
(1011/1116)
Az egész film alatt azt vártam, hogy legyen valami mondanivaló, valami értelem. Hiába vártam.
A filmben csak egyetlen jó dolog van, a hangulat.
1/10
stenimore 2014 nov. 23. - 23:34:41 1/10 Előzmény Tamás Kaposi
(1010/1116)
Valóban szükség is van agyalásra ,különben elaludna a filmen a nézõ .így meg aztán hú de nagy mûvészfilm ,a sznobok ájuldoznak és nem veszik észre hogy palira vette õket a film,hiszen hamis és érdektelen az egész problémakör mindez horrorisztikus mázzal leöntve.
Tamás Kaposi 2014 nov. 19. - 14:08:47 Előzmény Újvállalkozó
(1009/1116)
Spoiler Allert!!!!!4négy!

Az a baj, hogy ha ezeket magyarázni kell, akkor hiába magyarázzuk. Nem bántásból mondom, de ennek a fimnek nem a szimbolizmusát, ill. nem csak azt, hanem a realizmusát is érteni kell. Rengeteg dolgot szándékosan nem mutat meg a rendezõ. Például, amire rá is kérdezel, a Mexikóiak szemszögébõl alig látunk valamit, vagy leginkább semmit sem. Szerintem a teljes sztorit a narrátor szemszögébõl igyekezett bemutatni a film. Annyi eltéréssel, hogy mindent idõrendben mutat be, azt is, amit a seriff csak késõbb tud meg, vagy épp következtet ki.
Bõven van min agyalni a filmmel kapcsolatban, és jól látszik, hogy általában azok pontozzák le, akik nem értik meg.

De persze az olyan filmek, mint a Jogász, na azok viszik a pálmát, meg azok reálisak...
5/10
Újvállalkozó 2014 nov. 18. - 21:24:43 5/10 Előzmény stenimore
(1008/1116)
5/10

De csakis a színészek miatt, különben meg egy se eleje se vége, kicsit vontatott, egyszernézõs, felejtõs film. Még jó, hogy nem moziban láttam. Pár dolog, amit nem értettem, vagy nem tetszett benne.

SPOILER

Amiért nincs eleje: nem tudjuk, hogy kapták el vagy miért a bérgyilkost. És mi történt a mexikóiakkal? Az egyikük meg akart lógni a pénzzel? Gyalog?! A drogot meg otthagyta???

Amikor megölik a férjet, miért nem mutatták? Ennyit megérdemelt volna már a karakter.

Most akkor megölte a feleségét is, vagy sem?

Majd a legvége: a bérgyilkos elsétál nyilt töréssel és kész? A végén a monológnak meg tényleg nincs az ég világon semmi értelme...mondjuk annak sem volt, amikor a tolószékes exügyvéddel beszélt.

Visszaolvasva ezeket, talán 3 pontot kellene adnom a filmre, hogy hogyan kaphatott 8 felett, számomra egy nagy rejtály.
1/10
stenimore 2014 nov. 03. - 22:14:41 1/10
(1007/1116)
Gyenge moralizáló film akar lenni ,ezzel kompenzálja a sovány sztorit.
Zsul 2014 okt. 14. - 06:59:24
(1006/1116)
Lehet, hogy már írtam ide, de nekem csak az eleje nem tetszett! Valaki vagy nem hiszi el, hogy ilyen megtörténhet egy vidéki õrsön, vagy azt mondja: a rendõr nagyon nagy hibákat követett el, és ez az életébe került.
1. a gyanúsított "eszközét" nem zárja el
2. gyanúsítottat nem zárja el
3. ennek tetejébe még telefonál is...
Ennyi erõvel el is engedhette volna...:) De a film többi része tetszett... most csak azért írtam le mindezt, mert a Castle egyik részében említik Javier Bardem-et, és egybõl eszembe jutott h erre a filmre céloztak...:)
10/10
Bencencz 2014 okt. 03. - 21:45:07 10/10 Előzmény Charlie Sheen
(1005/1116)
Engem pont ezzel fogott meg, hogy "nincs vége".

Meghalt-e? Õ halt meg, kockás, vagy milyen ing van rajta, ott fekszik, mikor Tommy Lee Jones odaér. (emlékezetbõl írom)

Elvek... épp Harrelson mondja Moss-nak, hogy "magát úgyis megölné... már csak azért, mert bosszúságot okozott neki". És épp ez az, hogy egyezkedni akart, de mi volt az alapja? A pénz. Chigurh számára a pénz nem érték. Legalábbis nem akkora.
Charlie Sheen 2014 aug. 04. - 13:51:08
(1004/1116)
Ez egy zseniális film volt a maga hangulatával és szereplõivel és megoldásaival, de nálam 3 baromi nagy hibát el is követtek, ami miatt máris romlott az élményem. spoileres lent.

1. Mi volt a vége? Ez mi? Be se fejezték a történetet, csak úgy snitt vége. Dráma tantárgy elsõ órai anyag, hogy legyen kerek a történet, katarzis stb, de ezek fogták és a film 3/4-nél elvágták a filmet. Értelmetlen.

2. Mi lett Josh Brolinnal? Nem is mutatták, hogy most megölte-e, vagy nem. Õ is meghalt a medencés mészárlásnál vagy mi? Ezt sem tisztázták

3. Ez eléggé egyéni, de nálam nagy súlyú, hogy megölték Woody Harrelson-t :D Most komolyan, õt miért kellett. Még egyezkedni is akart, simán életben hagyhatta volna pláne, mivel elvekkel dolgozik Javier, és neki semmi oka nem volt arra, hogy õt megölje. Értelmetlen

Ez így nálam egy 10/7
6/10
leho 2014 aug. 04. - 11:31:58 6/10 Előzmény greeen
(1003/1116)
Tetszeni szerintem sem tetszhet egy normális lelkületû embernek ez a film. Rá lehet mondani azt, hogy felkavaró (bár ez így még kevés is), letaglózó, elgondolkodtató stb., és még azt sem vitatom, hogy értenek a rendezéshez Coenék. De tetszeni? Azt nem.
6/10
leho 2014 aug. 04. - 11:23:38 6/10
(1002/1116)
Kellett nekem ez a film? Szerintem nem. Most fáradtan ébredhettem. Na sebaj, munkára fel!
dralizs78 2014 aug. 03. - 17:55:47
(1001/1116)
Hihetetlen nyomasztó ez a film,nehéz a megnézése után nem ledöbbenni.
1/10
stenimore 2014 aug. 03. - 14:38:26 1/10
(1000/1116)
Nem érdemes megnézni,pláne ilyen késõn.
borkasztik 2014 máj. 25. - 22:36:21
(999/1116)
Na ez eléggé súlyos film volt. Tetszett. Rég láttam ilyet ami ennyire lekötött volna, pedig nem voltak benne könnyfakasztó látvány elemek. Teljesen reális volt az egész, végig fent tartotta az érdeklõdésem.Ritka dolog az ilyen manapság, a mai film felhozatalt végignézve...

Köszönöm szépen az alkotóknak :)
Gina424 2014 febr. 05. - 21:48:51 Előzmény ondok
(998/1116)
Na ez az én véleményem is. SPOILER Még annyi, hogy ha egy kicsit is maradtak volna a realitások talaján, akkor egy ilyen sorozatgyilkos egyszerûen nem tudta volna megúszni. Az ország összes rendõre õt hajtotta volna, nem csak egy vidéki nyugíjas zsaru...
10/10
Bencencz 2013 okt. 27. - 10:52:30 10/10
(997/1116)
Amikor végigültem a filmet, valamit vártam tõle. Direkt nem olvastam el, hogy mirõl szól, sõt, egyszerû véletlen folyamán találtam rá, de ott ragadtam a képernyõ elõtt. Mikor vége lett, magamban felkiáltottam, hogy "ezért vesztegettem el két órát az életembõl?", de aztán, mikor este elalvás elõtt eszembe jutott a film, és rájöttem, hogy nagyon jó, és nem a film története a lényeg, hanem a sugalmazott üzenetek.
Mindamellett imádom azokat a filmeket, amikben nincs happy end, szóval 10/10.