Nosferalto 2007 febr. 26. - 02:08:03
(22/62)
Üdv mindenkinek!

Én bevallom elfeledkeztem egy picit az átadásról, és csak 10 perce kapcsoltam rá. Pont arra a részre, amikor Will Smith fia és párja adta át a díjat.

Vélemény: ha tolmácsolnak legalább döntsék el ki mit mond, ki mit fordít, ne egyszerre próbáljanak beszélni. Én végülis lemaradtam annak a pár percnek a mondanivalójáról.

Ennek ellenére azért még kitartok.
breki1 2007 febr. 26. - 01:48:40
(21/62)
engem is halálra idegesítenek
és a már említettek mellett, teljesen felkészületlenek
igazi idióták
olyan, mintha az idegesítõ szomszéd pofázná végig a kedvenc sorozatom..
arpx 2007 febr. 26. - 01:39:48
(20/62)
Miért kell két sz*r "szinkrontolmácsot" betenni?
Q****a idegesítõ. Ketten elvihognak, néha mondanak valamit, aztán 2 perc kuss, aztán "ezt nem lehet lefordítani, mert ez valami amerikai célzás".
RETEK KLUB! Menjetek a f***ba! Inkább adjátok le eredeti nyelven, képzeljétek, a sporttv már tanult és adnak eredeti nyelven sportközvetítéseket...tanuljatok tõlük. A két "tolmács" meg inkább menjen aludni.
Vagy egy gyors és gépíró is jó lenne....CLOSED CAPTIONING!

Bocs mindenkitõl, csak ez r****tul bosszant.....
Redfield 2007 febr. 25. - 23:39:35
(19/62)
A Kaprijót én sem szerettem, mert a tini csajok anno a backstreet boys, meg a többi nagy befutó :) mellett vele volt kiplakátozva a szobája, meg mindene. Hát valahogy nem komáltam, szerintem ez érthetõ. Most sem komálom, de ellenben elismerem: jó színész. Attól, hogy keményebb külsõt, vagy szerepeket kap, viszont még mindíg Hollywood-al nyomja egy csapatban, és ez már nem is fog változni. Szóval én nem látok nagy változásokat rajta. Max a szerepeire értheted, hogy másmilyenek, mert az ember ugyanolyan, mint eddig volt. Bár franc tudja.
phoebe 2007 febr. 25. - 23:17:15
(18/62)
Leo végre révbe ért! nem az a nyálas gyerek aki régen volt, és 2 remek filmmel, és remek játékkal a háta mögött jelenik meg az Oscaron... Hojrááá Leo!!!
na és persze hojrá a két magyarnak is! :)
Unagi 2007 febr. 25. - 20:30:33
(17/62)
A Pro7 mindig kommentár nélkül szokta adni a Golden Globe-ot is és az Oscart is, ott szoktam nézni, de most sajna rtlklubbot kell néznem.:( És bár dolgozó nõ vagyok, mégis meg szoktam nézni éccaka, ez nem szokott gond lenni másnap a munkahelyen, egy kicsit fáradt vagyok, de dolgozom.:)
Peetya911 2007 febr. 25. - 20:09:38
(16/62)
En is varom, mivel ez a legfontosabb files esemeny. egyebkent vannak reklamok, nemcsak mo-n, mashol is, azok a helyek sokat ernek. Hat az atadon is vannak szunetek, es a szunet helyere nem raknak be mast, reklamot.
Remelem hogy lessz magyar oscar is. Hajra Geza, es Vili bacsi:)
eszter1 2007 febr. 25. - 19:38:32
(15/62)
hoho,egyetemistaként ezt kikérem magamnak. az egyetemisták éjszakai életet élnek, én ma éjszakára ezt választom. igaz épp szakdogát írok, de azt bármelyik napszakban lehet. persze lehet, hogy jövõre már nekem se fog beleférni, de mi a francnak kell ítélkezni? azért mert valaki éjszaka fennmarad megnézni, az már csak naplopó lehet. sztem az fog fennmaradni, akit érdekel, ha meg annyi dolga van másnap, akkor felveszi vagy megnézi az összefoglalót.
Stella 2007 febr. 25. - 19:29:04
(14/62)
Nah, ezt is csak azok fogják nézni,akiknek másnap semmi dolguk, és lopják a napot! Egy dolgozó ember biztos nem fog ezért virrasztani!
Wicky 2007 febr. 25. - 18:49:48
(13/62)
Jó lenne tudni,hogy ott lesz-e kommentátor,mivel nem nagyon tudok németül.:)
Mert ha csak angolul lesz,az nagyon király lenne.De sajna csak 1 videóm van és nem tudom mindkettõt felvenni,ezért most bajban vagyok,hogy melyiket is vegyem fel.:( Játszak zsákbamacskát?
eszter1 2007 febr. 25. - 18:28:00
(12/62)
a pro7 is adja, sztem ott nem lesz kommentár, de nem biztos, érdemes odakapcsolni.
bodywithoutahead 2007 febr. 25. - 17:51:04
(11/62)
húú hát én biztos megnézem,mint minden évben,az összefoglaló azért nem jó,mert akkor már tudod a végeredményt(újságok,rádió).
Hajrá Helen Mirren,Forest Whitaker,Stephen Frears!
Wicky 2007 febr. 25. - 17:47:11
(10/62)
Különben én már elgondolkoztam azon,hohy miért kell az összefoglalót 23.05-re tenni.De sajnos még nem jöttem rá.És miért csak egy összefoglalót adnak le,miért nem adják majd le mégegyszer?
Persze jó az összefoglaló is,de szerintem nem valami elsõosztályú összevágások lesznek.
Hesztia 2007 febr. 25. - 17:11:41
(9/62)
Hétfõn 23.05-tõl ismét leadják, de az már egy másfél órás összefogaló lesz.
eszter1 2007 febr. 25. - 12:00:49
(8/62)
hát ige, sok mindenkivel egyet értek. az rtl klub nagyon gáz, de nagyon. most ezt az egész csatornára értem, de maradjukn most csak az oscarnal. szóval tényleg a kommentátorok nagyon gyengék. és a reklámok is nagyon idegesítõek.
de azért szeretném most egy kicsit a hbo-t is kritikával illetni: a bafta átadó egyszerûen targikus volt, ahogy azok a szerencsétlenek közvetítették. eleve nem is arról beszéltek, hogy aki éppen a színpadon van, az mirõl beszél. amikor kijött sienna miller díjat átadni, azt megtudtuk, hogy jude law exe, amit nyilván majdnem mindenki tud, vagy legalábbis aki rédekõdik a filmes témák íránt, csak épp nem sikerült lefordítani, amit mondott. aztán nem vették észre, hogy ott van inarittu, és sajnálkoztak, hogy nincs ott, majd a csaj nagy nehezen észrevette. meg össze-vissza rihegtek-röhögtek. szóval sz*r volt.
úgyhogy ennek fényében nem tudom, hogy jobb lenne-e ha az hbo közvetítené. szóval mindkettõ sz*r.
egyébként ha valaki kommentár nélkül akarja nézni, akkor úgy emlékszem, hogy tavaly valamelyik német csatorna így adta, sajnos nem emlékszem, h melyik. reklámok ugyan ott is voltak, de olyankor meg lehet kapcsolni az rtl klubra. szóval talán még ez a legjobb megoldás.
én jó szórakozást kívámok mindenkinek!
alig várom h hajnali 2 legyen!!
c0l0s 2007 febr. 25. - 10:37:36
(7/62)
Igazat szólva az elöttem szólók elmondtak mindent amit el lehet mondani a szolgáltatás minõségérõl. Borzalmas. Komolyan, én magamaból kiindulva, elég folyékonyan beszélem az angolt, és inkább néznéném végégig úgy hogy értem amit mondanak. Lerontyák azzal a hülye magyar focikommentárral, és nem hallasz, nem értesz belõle semmit. Tök fölösleges, ez az éjszakai erölködés. Adják csak le hajnalban, csak ne kontárkodjanak bele. MAjd tényleg, 2 nap múlva meg adják le felirattal, valami nívós Bád zpenszeres Terensz Hilles gyalázat helyett.
De ha már amúgy is AZ! Oscarról beszélnük én hozzátennék ahhoz is. Elég nagy filmániásnak tartom magam, és imádok minde nemû ilyesfajta megmozdulást, meg díjátadót, de az Oscar nálam elvágja magát az utóbbi években. A show maga hibátan, a maga megszokott pompályában tündököl, nekem a filmek felhozatalával van problémám. " hónapon belül válogatott filmekete vesznek elõ, és komolyon egyre több olyat amit ha megnézek, miután hozzán bekerül, eldobom magam, hogy mekkora vacak ez istenem! A tavalyi erre nagyon jó példa volt. Jujjj. AZ ideitõl sem várrok sokkal többet. Hiszen láttam idén egy csomó igazán odatevõs filmet. Ami után csak ültem az üres moziteremben bénultan. Nos ezek nincsenek jelölve. Viszont jelölve van Clint Eastwood. NC. Nem a kedvenc színész/rendezõm. Sõt. ÉS már megint itt van. És mivel neki már nem elég amerika, így alami távol keleti filmmel is jelölték. Mint külföldi film. Ez már nekem így sokk.

De attól függgetlenül megint megnézem, és majd jövõre is meg az után is. Ez alap. Majd csendben hõbörgök, hogy részemrõl sokkaltöbbre tartott, színészek, rendezõk, filmek nem kapnak semmit....

JÓ SZÓRAKOZÁST!!!!!!!
Zorba1 2007 febr. 24. - 03:15:29
(6/62)
Én mindig néztem az HBO-n, de mivel nemrég lemondtam, örülök, hogy az RTL Klub átvette. A reklámok idegesítõek, de az HBO-n is tele volt tûzdelve az anyag reklámmal (azaz már az eredeti amerikai mûholdas közvetítést nyomták tele, az HBO-n meg ezekben a 10 percenként elõforduló szünetekben elõzeteseket adtak a filmekbõl, vagy Réz Andrásokat interjúvoltak a pesti irodalmi elitnek rendezett hazai Oscar-bulin).

Azzal maximálisan egyetértek, hogy mind a magyar kommentátorok szakmai hozzáértése (pedig biztosan kapnak egy tonna puskát is, ezt mutatja, hogy "fejbõl" tudják az emlegetett filmek leendõ hazai premierjeit, no meg magolnak kapcsolódó anyagokat heteken keresztül, tehát nem is a mélyvízbe vannak dobva), mind a fordítási készsége (rendes szinkrontolmács is jobb lenne, de én is leginkább az eredeti hangot díjaznám, az élõ közvetítés ugyanakkor az én megszállottsági szintemnél elengedhetetlen, nem várnék rá napokat) sok kívánnivalót hagy maga után.

Jut eszembe, pár hete láttam az ATV-n egy vicces körbeszélgetést, akkor még nem dõlt el, hogy Panka vagy Györgyi lesz-e (mondjuk Györgyire lehetett fogadni a teljes frontos könyves-szexbotrányos támadásából következõen), és kis híján megtépték egymást a stúdióban olyan dolgokon, hogy a Schwarzeneggert melyikük ejti jobban, angol akcentussal kell affektálni a nevet, vagy úgy, ahogy németül szólították a Governatort a szülei kiskorában. Mellesleg úgy tudom mindketten Amerikában iskolázott és diplomázott diplomatagyerekek voltak, anyanyelvi szinten beszélik az angolt, amitõl a jelek szerint még nem feltétlenül jó szinkrontolmácsok.
anonymus75 2007 febr. 23. - 22:35:11
(5/62)
Ja és...

HAJRÁ VILI BÁCSI!!! :)
anonymus75 2007 febr. 23. - 22:14:54
(4/62)
Nem tudom, mikor jön rá a hazai televíziós szerkesztõk valamelyike hogy EZ NEM SPORTMÉRKÕZÉS... azaz az egyidejûség nem annyira lényeges, mint a SHOW!!!

Számomra teljesen mindegy, hogy Balázsy Panka vagy Albert Györgyi a nagyobb avagy szakértõbb kommentár... egyikük sem képes azt visszaadni, amirõl az egész szól! A "filmbuzikat" érdeklik a részletek, amik elhangoznak a gálán, és nem érdeklik az adalékok, amiket amúgy is tudnak... az "ordinary people", aki azt se tudja ki-kicsoda, az meg hajnali 2-kor simán alszik, és nem szorul "értõ" szinkrontolmácsra!!! Egyébiránt meg nagyon utálom amikor a konferansziék (most éppen Ellen DeGeneres) legjobb poénjait nem értem a magyar "mûsorvezetõk" miatt...

EGYÉRTELMÛ, HOGY *FELIRATOSAN* (!!!) KELLENE LEADNI AZ EGÉSZET (akár reklámokkal teletûzdelve is), EGY VAGY TÖBB NAPPAL KÉSÕBB, AHOGY PÉLDÁUL A HORVÁTOKNÁL SZOKÁS VAGY MÁS EGYÉB KULTÚRÁLT KÖZEGBEN!
kisciccca 2007 febr. 23. - 21:40:21
(3/62)
Pontosan egyetértek veled D.Sz.....
Akiket beültetnek a stúdioba,olyan csekély angol szókinccsel rendelkeznek,és azt is olyan lassan fordítják,hogy az valami elképesztõ....és mire elmondják magyarul,addigra már rég túlléptek a mondaton a színészek....és ilyenkor általában már a fordító sem fejezi be a mondatot!!!!!Ez nagyon idegesítõ!
A reklámok mennyiségérõl meg inkább ne is beszéljünk!
Nekünk is volt HBO-nk,ott mindig megnéztem a díjátadást,de tavaly már csak belekukkantottam.....de hát....inkább vártam másnapig hogy megtudjam az eredményt!
Nem lenne semmi bajom az RTL klubbal,ha normális minõségi oscardíjátadást sugározna.....