Téma: Poirot

frenchbullie 2016 márc. 25. - 06:04:03 Előzmény frenchbullie
(450/510)
Off Így járok, ha nem olvasom vissza, mit írtam korábban... Csak ismétlem magam, hiába ez már a korral jár nálam, attól tartok:-)

Megint beütött, hogy nekem mindenrõl AC (illetve Poirot) jut eszembe, mikor megláttam a budapesti "sétabuszozásról" készült fotót. S ismét visszajutottam a Nyaraló gyilkosokhoz.
frenchbullie 2016 márc. 21. - 12:57:14
(449/510)
Off Lehet, hogy nem én voltam az egyetlen, aki nem bírta végigolvasni a Poirot-regényt?:-) Akármilyen vitézül kitartottam több tucat oldalon keresztül, nem akart elõjönni a Poirot hangulat. Mert Poirot nem (csak) azáltal lesz az, aki, hogy francia szavakat szúr be az angol nyelvû mondanivalójába... Ennyi kevés. Számomra legalábbis. Azt is furcsának találtam, hogy Hastings helyett más karakter jelent meg a mandzsettás regényben. Olyan, mintha Holmes mellõl eltüntetnénk a jó Watson doktort:-( Persze, én még ilyen regényt sem írnék, ez tény, de javamra szól, hogy nem is próbálkozom vele:-):-)
offtopic
Edmond Dantes 2016 márc. 21. - 09:00:56 Előzmény frenchbullie
(448/510)
off
Úgy tûnik, Hannah (egyelõre?) letett Poirot további felélesztésérõl, ez a legújabb mûve itthon:

http://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/3677/kegyetlen
frenchbullie 2016 febr. 10. - 12:50:12
(447/510)
Nos, a képet elnézve lehetséges:-) Viccen kívül persze sajnálom szegényt, hogy ekkora hallószervekkel áldotta meg a Jóistenke...
Edmond Dantes 2016 febr. 10. - 10:07:22
(446/510)
Sztem a színész fülei miatt. Akinek ilyen fülgyûjteménye van, nem maradhat ki egy fülelõs krimibõl, inkább fiúsították a szerepet :)
frenchbullie 2016 febr. 09. - 17:42:56
(445/510)
Üdv! Mindig sikerül visszatérnem a Nyaraló gyilkosok-hoz... Pedig már olvastam/hallottam/láttam szinte minden létezõ verzióban. A regényben Linda, mint az neve is mutatja:-) lány. Az Ustinov-os változatban lány. Aztán a David Suchet-féle filmben hirtelen Lionel nevû fiú lesz belõle. Vajon miért?? A történet szempontjából nincs jelentõsége...
frenchbullie 2016 jan. 19. - 11:44:33
(444/510)
Szerintem igazán csak mi, AC rajongók ismerjük a színésznõt:-) Kifejezetten szeretem a játékát, kb. egy éve kezdtem is topicot,iránta való tiszteletem jeléül...

http://forum.port.hu/viewtopic.php?topic_id=58331
Edmond Dantes 2016 jan. 19. - 10:06:48
(443/510)
A minap ezt a színésznõt, Lindsay Duncant láttam ebben a filmben: http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=124475 aztán rájöttem h a pont aznap leadott A titokzatos kék vonatban is játszik...és A kristálytükör meghasadt c. Miss Marple-opusznak is kulcsszereplõje.
frenchbullie 2016 jan. 13. - 16:04:58
(442/510)
Off Azt nem írtam hozzá a kezdõmondatomhoz, hogy még Karácsony tájékán kezdtem el a regényt... Az viszont, tényleg most jutott eszembe, hogy bevalljam, kudarcot vallottam vele:-)
Edmond Dantes 2016 jan. 13. - 15:52:57
(441/510)
Csak most? Azt hittem, már el is felejtetted...na majd most (mármint most majd elfelejted)

Eljöhet még az az idõ h számítógép ír majd Poirot-t: beprogramozzák a karaktert, pár alapszitut, pár jellegzetes szerep(lõ)típust és hopp! ---> kijön az "új" AC...és az se lesz olyan mint egy igazi :)
frenchbullie 2016 jan. 13. - 15:43:28
(440/510)
Off Nos, elkezdtem olvasni a Sophie Hannah-féle Poirot regényt... Kb. 100 oldalig jutottam, aztán menekülõre fogtam, mert egyszerûen untam a történetet, csak nyúlt, nyúlt, mint a rétestészta, ahogy mondani szokás:-( S nyilván nem vártam szolgai másolást, de az, hogy a Christie-féle eredeti karakterbõl csak annyi maradt meg, hogy francia kifejezésekkel tûzi meg az angolját... Nekem ez kevés. Úgyhogy szégyen ide, szégyen oda, nem jutottam a regény végére, mert hiányzott a jellegzetes jóféle hangulat is, amiért az ember szereti a Poirot-sztorikat. Nekem, legalábbis hiányzott, ettõl másnak még tetszhet, természetesen:-)
frenchbullie 2015 nov. 10. - 05:24:12
(439/510)
Hogy monogram helyett miért mandzsettát írtam, nem tudom, talán még korán van:-) Vagyis tudom, biztos az az oka, hogy tegnap meghallgattam megint a Gyilkosság a csendes házban-t, Balázs Péter "Poirot-hangja" még a reggeli készülõdést is feldobja:-)

Tegnap megnéztem a Tengernyi gond-ot, még soha nem láttam. Furcsa volt, hogy egy tengerjárón játszódik, mert tudjuk Poirot milyen víziszonyos, tengeribeteg-típus... De a történet nem rossz,

Spoiler

az a jelenet pedig, ahol Poirot átmegy "misztikusba", kimondottan tetszett.

A sztoriról egyébként eszembe jutott a Kopogd le a fán! és a Halálos hallgatás is, amibõl kitûnik, hogy ez az epizód azért is érdekes, mert mindenféle különös, meg - elsõre - össze nem illõ asszociációkra ad okot:-)
frenchbullie 2015 nov. 10. - 05:11:00
(438/510)
Köszönöm:-) A mandzsettást már elõjegyezték nekem a könyvtárban, kíváncsi vagyok, milyen lesz...
Edmond Dantes 2015 nov. 09. - 16:56:10 Előzmény frenchbullie
(437/510)
Kicsit keresgéltem, nem találtam sztem nincs még más.
Sõt, most találtam: itt http://konyves.blog.hu/2015/02/03/nem_akartam_hogy_poirot_twiterezzen a vége felé választ is kapsz a kérdésedre :-)
9/10
tomarill 2015 nov. 08. - 18:18:42 9/10 Előzmény szalapala
(436/510)
Köszönet!
frenchbullie 2015 nov. 06. - 06:00:52
(435/510)
Üdv! Kedves Poirot-rajongó társaim! Meg tudja mondani nekem valaki, hogy Sophie Hannah csak A monogramos gyilkosságok-at írta Poirot-témában, vagy van egyéb Poirot-ról szóló regénye is? Elõre is köszönöm!
szalapala 2015 okt. 25. - 20:49:57
(434/510)
Alison Sterling játszotta Freddie Rice-ot, ha rá gondolsz
9/10
tomarill 2015 okt. 25. - 19:56:28 9/10
(433/510)
Nem tudja valaki, hogy a Veszedelem a romházban címû részben ki a vörös csaj?
frenchbullie 2015 okt. 25. - 06:36:31
(432/510)
Off Én is inkább Emily Watson-t ismerem, sõt kedvelem, mert sokrétû színésznõnek tartom. Elõször a Vörös sárkány c. thriller-ben láttam, vak lányt alakított, aztán egy apokaliptikus-filozofikus-ellentmondásos történetben az Equilibrium-Gyilkos nyugalom-ban, Watson az egyik utolsó jelenetben, számomra feledhetetlen... Aztán egy drámai szerepben, Trier Hullámtörésében, ami - ma divatos, de nagyon jellemzõ kifejezéssel - ütõs nagyon. Mind a film, mind az alakítás. Bár Trier minden filmje megüti az embert, úgyhogy ezzel nem mondtam újat, tudom:-) Legutoljára pedig A könyvtolvaj-ban láttam Emily Watson-t, ami szintén nem könnyû film. A filmek sorrendje persze nem idõrendi, csak így kerültek a szemem elé.

Valamelyik nap elkezdtem nézni a Miss Marple-féle Az alibi változatot, mert láttam, hogy Richard Armitage is játszik benne, aki a BBC-s Észak és Délben kedvezõ hatást tett rám, színészi képességeivel. (Õkelme Tölgypajzsos Thorin is, de a Hobbit-széria annyira nem jött be, hogy többször is meg akarjam nézni.) Visszatérve az általam elkezdett Az alibi-hez, az volt a baj, hogy takarítás-fõzés etc. közben kezdtem bele, ami - tudom jól - AC filmek esetében nagy hiba, mert a sok szereplõ miatt hamar elvesztettem a fonalat. Úgyhogy majd teljes nyugalomban kell újra próbálkoznom, csak a sztorira koncentrálva. Érdekes, hogy a 84-es változat nem sikerült igazán jól, persze nem minden az, hogy "nagy nevek" szerepelnek, ha a sztorit nem sikerült érdekessé tenni... Az AC regényt nem olvastam, így nincs összehasonlítási alapom, hogy mennyire jól vagy nem jól sikerült "vászonra" átültetni.

Off Láttam, közben sor került a Lear király színházi megtekintésére is:-) Érdekes lehet egy klasszikus, modern köntösben...
Edmond Dantes 2015 okt. 24. - 17:40:23
(431/510)
Hát igen...egy generációnyi a szakadék köztük, de nem nagyon ismerem õket.
Viszont mint látom, Sarah Miles játszott Az alibi 1984-es feldolgozásában http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=47708
Már ott is megírtam: nekem az a változat nem jött be.