8/10
Beke63 2021 márc. 01. - 01:45:19 8/10
(7/7)
Bár a film egyik központi figurája Phoebe, a szereposztásban még csak meg sem említik a nagyszerű Christiane Hörbiger nevét!!!! (Leslie -t igen) Ajánlom figyelmetekbe a Die letzte Reise (Az utolsó út) c.filmjét!
10/10
grosz_i 2020 febr. 08. - 08:57:13 10/10
(6/7)

Rosamunde Pilcher - Körbe-körbe (1994)
A „Tengerparti románc” című regény nyomán

A fiatal Prue Shackleton Londonból Cornwallba utazik, hogy felkeresse az ott élő, szeretett Phoebe nagynénjét, aki mint fiatal lány, elköltözött Londonból Cornwallba, ahol együtt élt egy bohém szobrásszal, Chips Armitage-el, de a férfi egy balesetben életét vesztette és Phoebe megözvegyült.

Nigel és Prue ugyan a közelgő esküvőjüket tervezik, de ahogy Prue értesül a nagynénje barátjának, Chips haláláról, az első vonattal lemegy Cornwallba, Porthkerrisbe. A vonaton megismerkedik Charlotte-tal, aki egy szomorú kislány, egy széthullott család gyermeke. Charlotte útban van a nagymamájához, aki szintén ugyanabban a faluban él, mint Prue nagynénje.

Annabelle férje, Leslie a képviselőválasztási kampányra készül, és ellenére van, hogy a felesége egy lovas edzővel Mallorcára készül. Annabelle senkivel sem törődve elutazik az éppen aktuális barátjával, a fiuk Michael az apjával maradhat, de a lányát, Charlotte-ot, mivel az „apja” őt nem vállalja, egyszerűen elküldi a Porthkerrisbe a nagymamájához, Mrs. Tolliverhez.

A nagymama is csak nyűgnek tekinti a vakációkat mindig nála töltő unokáját és Charlotte, hacsak teheti, átsétál Phoebéhez, ahol mindig szeretettel fogadják, kedvére szórakozhat, és nem szívesen megy haza a nagymamájához.

Cornwallban, a kikötőben találkozik Prue, a festő Daniel Cassens-szel, aki Chips tanítványa volt, majd később komolyabban is megismerkedik Daniellel a nagynénje házában, sőt bele is szeret, de a férfi meglepő módon eléggé tartózkodóan viselkedik vele szemben.

Prue a kis halász-, és kikötőfaluban újra és újra titokzatos összefüggéseket fedez fel. Feltett szándéka, hogy fényt derít a titkok hátterére. Vajon mi köze van Daniel Cassensnek a kis Charlotte családjához? És ugyan miért is utazik el Daniel olyan viharos gyorsasággal? Egészen összezavarodva és szomorúan Prue tanácsért a nagynénjéhez, Phoebe-hez fordul.

Közben Annabelle és Nigel is megjelenik Porthkerrisben és a további bonyodalmak még nehezebb döntés elé állítják Prue-t, de végül a szívére hallgatva tudja, hogy igenis boldog tud lenni azzal, akit szeret.
napraforgó 2019 febr. 24. - 05:28:50 Előzmény grosz_i
(5/7)
Hogy jön ez ahhoz, hogy nem írnak tartalomismertetőt?
Na és hogy a címet sem közlik magyarul?

A mai TV-műsorban ezt a filmet Körbe-körbe címmel jelzik, rákattintva Karussels Des Lebens.

Mi lenne, ha a Port nem hagyná el a jó hagyományokat és a címet magyarul közölné, mögötte zárójelben az eredeti címmel?
Ez annyira jól működött, mindenki tudhatta, akár így, akár úgy ismerte a filmet.
A tartalomismertetőket meg be lehetne másolni más oldalakról, pl az IMDb-ről. Minimális munka, a felhasználókat meg boldoggá tehetnék.
10/10
grosz_i 2019 febr. 22. - 17:52:11 10/10 Előzmény Herbst Ferencné
(4/7)
A Port.hu portálnak volt valaha, szlovák, cseh, román verziója is. De hát a magánvállalkozás vagy rentábilis, vagy megszűnik. Gondolom a bevételek és a reklámok valahogy arányban lehetnek...
10/10
grosz_i 2019 febr. 22. - 17:47:58 10/10
(3/7)
Körbe-körbe
Huncut2012 2019 febr. 22. - 06:51:44
(2/7)
Prue elhalasztja esküvőjét kedvenc nagybácsijának halálos balesete után, hogy kifejezhesse részvétét Phoebe nénikéjének Cornwallban. A vonaton összebarátkozik Charlotte Collis-szal, aki a nagymamája tengerparti birtokára tart. Ott találkoznak a jóképű, fiatal festővel, Daniellel, akibe Prue beleszeret. Charlotte anyja nemkívánatosnak tartja kislányát, akit Cornwallban akar hagyni, így a biológiai apja szerencsésen magához tudja venni őt.
Herbst Ferencné 2019 febr. 21. - 16:15:34
(1/7)
nem tudom, miért van ez mostanában, egyre többet mérgelődök, hogy a filmek tartalmát nem tüntetik fel. Nem lehetne ezen változtatni? Mindig ez volt a kedvenc műsor "újságom" , de egyre többet
csalódok!