Téma: S.E.R.E.G.

1/10
Kuvasz1 nov. 15. 19:10:59 1/10 Előzmény RealBaka
(61/81)
Inkább ne írj semmi, ha nem tudsz olvasni a sorok között! (...)
8/10
RealBaka nov. 15. 16:44:23 8/10 Előzmény Kuvasz1
(60/81)
Inkább ne használj idegen szavakat, ha nem tudod mit jelent! (...)
7/10
SecondMoon nov. 15. 12:08:08 7/10
(59/81)
Én alapvetően kerülöm a TV2 csatornát, de ezt a filmet már készültekor jónak gondoltam, így gondoltam elkezdem nézni. A toborzó léte megkérdőjelezhetetlen, de megpróbálok objektíven véleményt írni.
A sorozat képi világa egyértelműen jó, s a rendezés is, noha a dialógusok sokszor nagyon "magyar filmesek". Ez utóbbit leszámítva a film készítőinek jár a dicséret. A tartalmát tekintve nekem kissé lassú folyású. Nem lesz egy sikerfilm, de azért nézhető.
3/10
derrick76 nov. 15. 11:42:34 3/10
(58/81)
Jár 1 nap juti szabi mi seregünk katonáinak ha 10est írnak..:)

Vagy az oldal generálja ezeket a magas pontokat?
Gratulálok...kicsit szemen szúrja az embert..

Amúgy a "serleg" nézhető..ha közben valami hasznosat is csinál mellette az ember ..
Kb. a családi titkok..és hasonló délutáni háttér zaj szintjén van..simán mehetne korábban is..jobb mint egy 35 perces reklám blokk

Filmnek azért nehéz nevezni ezt a valamit..

De inkább negyed évente egy ilyen mint egy nemzeti konzultáció..arra is költünk annyit és azt begyújtósnak használja mindenki max. ha a kutya el nem játsza:)
1/10
Kuvasz1 nov. 15. 10:08:24 1/10
(57/81)
VIGYÁZAT PROPAGANDA!!!!!!!
7/10
DacidM nov. 15. 08:49:54 7/10 Előzmény cselaxi
(56/81)
Az esélytelenek nyugalmával kérdezem: Ha ez igaz, és akkor mi van? Miben befolyásolja ez a sorozat minőségét?
DE akkor kérlek, gondoljuk át együtt... Igaz, vagy nem? Ez most kicsit bonyolult lesz, de ha van időd és türelmed, gondold végig: ez a felvetés először a 444-en jelent meg, 0 bizonyítékkal. Onnan vette át mindenki. Az is a 444-en jelent meg az is korábban, a MAFAB-ról átvéve, hogy valami baloldali hajlamok miatt küldi Zsolt a fiát a seregbe. Ez nem volt igaz, sem a hivatalaos tartalomban, sem a sorozatban nincs ilyen, ott egy troll kamutartalmát vették át. A MAFAB-ról már lekerült ez a kitétel, a 444... hát ők nem vették le a cikket. Tehát kicsit kételkedek... pláne, hogy az index rákérdezett, és a HM azt mondta, nem igaz, hogy küldtek ilyet - sőt azt írták, mindenki véleményét várják, értékelik.
Ok, lehet, hogy ez sem igaz persze... szóval legalább akkora esély van arra, hogy a HM válasza igaz, mint ahogy nem.
Plusz van még arra is esély, hogy ez egy marketingfogás volt - hiszen így minden ellenzéki portál írt a sorozatról, csámcsogtak róla, így még az is tudja, hogy van, aki eddig nem tudott róla. (szerintem egyébként ez a legvalószínűbb. Ez egy marketingfogás volt.)
Na de ha igaz, akkor mi van?
Ez nem a sorozatról vagy a HM-ről fest negatív képet, hanem az ország állapotáról. Melyik multinál vagy cégnél lehet negatív kommenteket írogatni? Ha pl valaki az rtl-nél vagy bármely tech cégnél dolgozik, és elkezdi szidni a műsorokat, vagy a termékeket - úgy hamar megválnak tőle, hogy a lába sem éri a földet, abban biztos lehetsz. Ha igaz, hogy volt ilyen levél, szomorú, hogy kérni kellett az ilyet - és nem természetes. Jah, mert persze kérés volt, és nem tiltás, de ha tiltás lenne, akkor is mi van? A honvédség tudtommal parancsalapú rendszerben működik.
Szóval még mindig nem értem, ez miért releváns e láthatóan fikciós sorozat szempontjából?
cselaxi nov. 15. 04:05:51
(55/81)

"A honvédség körlevélben írta elő a katonáknak, hogy ne szidják a TV2 sorozatát.
Nem csak a hivatásos katonákra vonatkozik a tiltás, hanem az önkéntes tartalékosoknak sem szabad csúnyát írniuk a S.E.R.E.G. című sorozatról."
8/10
RealBaka nov. 14. 20:16:35 8/10
(54/81)
Eh, nem értem, hogy tud bárki pontozni? (...) A felénél járunk (...) eddig ok 10/5, és innen vagy fel, vagy le (...)
7/10
DacidM nov. 14. 17:49:33 7/10 Előzmény jaromil
(53/81)
Az lehet túlzás, kicsit lassú, persze mondjuk a Dark Material vagy a Slow Horses (huh, de imádom :) - is lassan indul. Na jó, Gary Oldman... A Sereg képileg teljesen oké, szép, karakterek tök okék, a sztori meg szerintem csak most indul be - ahogy egy hatrészes sorozatnál elvárható. Vagyis remélem hogy így lesz.
Nem igazán készült ilyen színvonalú magyar sori itthon. Ha propagandafilmnek nézed, annak tényleg vacak, merthogy nem az - így persze, hogy lehet röhögni azon, hogy pocakos tartalékosok, meg szívatják őket, meg mondjuk parancsmegtagadás van, meg a főhős rossz döntéseket hoz. És nem is dokumentumfilm, így persze, hogy nem minden 100%ban úgy van, mint a valóságban... én sem tudom, hogy van, de nem várom el egy filmtől, hogy mindenben valóságos legyen, mert akkor unalmas lenne.
Na de ha nem mosta át az agyad az a propaganda, hogy ez egy propaganda :D , akkor elég jó sori szerintem.
jaromil nov. 14. 14:19:50 Előzmény Szelaniko
(52/81)
Én még nem láttam, de akkor ajánlod? Netflix minőség?
10/10
Szelaniko nov. 14. 14:15:55 10/10
(51/81)
Nem olyan mint a magyar filmek inkább hasonlít a netflixesekre,akinek nem tetszik ne nézze,de a színészek is jók
1/10
Kincsaminincs nov. 14. 13:57:44 1/10
(50/81)
Ez borzasztó. Akinek ez tetszik, az tuti fizetett bértrollnok.
10/10
Kunpeter nov. 14. 08:52:57 10/10
(49/81)
Lehet fanyalogni de ez magyar viszonylatban 10
10/10
simonviktor nov. 14. 08:33:04 10/10
(48/81)
Nekem nagyon tetszik
10/10
Lokomative nov. 14. 01:21:14 10/10
(47/81)
Vicceltek? Ez kurva jó! Ne dőljetek be a hülyeségnek.
10/10
Sukoró1980 nov. 13. 23:37:41 10/10 Előzmény drtibi
(46/81)
ezért 1?
10/10
Sukoró1980 nov. 13. 23:36:42 10/10
(45/81)
OK lehetne pörgősebb, de bírom ezeket a figurnyókat, jók a színészek, és látványban...bocsi nem vagyok magyar filmellenes, de mégis...ez messze több!
10/10
cruz4 nov. 13. 22:29:29 10/10 Előzmény janderka
(44/81)
Maradj a BK- nál, az való az ilyen vénasszonyoknak! Évek óta azt is telehányod az indexen…
7/10
DacidM nov. 13. 21:26:53 7/10 Előzmény drtibi
(43/81)
Hát... 1. egyrészt van, amikor egy apa eszköztelen. + ki mondja, hogy ez egy jó döntés? Hol hangzik ez el? Vagy... egy fikciós filmben a szereplők hozhatnak rossz döntéseket is? Nahát... :D 2. két fiam van, meglepődnél, ha tudnád, hogy a mai 16-24 évesek néha mennyire nincsenek képben a világgal. Főleg a munkámmal kapcsolatban - ha nem érdekli őket. 3. úgy tudom, mert most utánanéztem, hogy kb 55 éves korig mehetnek tartalékosnak, és csak mozgásképesnek kell lenni, nincs túlsúlyra vonatkozó tiltás! de újra: ez miért baj amúgy egy fikciós soriban? 4. Ezt honnan veszed, hogy a tartalékosok fognak Irakba menni? Hát ha tényleg ez lesz, az nagy gáz... de nem hinném, én sehol nem látom ezt az előzetesben.
1/10
drtibi nov. 13. 20:31:00 1/10
(42/81)
Tragédia. 1. Alezredes Úr akarata ellenére zavarja a saját pályája felé a fiát. Ő lesz a parancsnoka. összeférhetetlenség a köbön. 2. Annyit sem tud a srác, hogy 3 féle állományba jelentkezhet. A toborzó irodában véletlennek tűnik, hogy a tartalékost választja. Az apjától 20 éves koráig mennyit hallhatott a Hivatásról, ha annyit sem tud, mint egy átlagember? 3. Az újoncok között van túlkoros és túlsúlyos. Nem gond? 4. Az ismertetőből és a 2.rész után sejteni lehet, hogy az újoncok terroristákkal fognak harcolni. Bárhol is - remélem nem Irakban -, vicc. Majd 2-5 év kemény gyaksi után. De semmiképpen sem a tartalékosok feladata. Gyenge propagandafilm. Az Angyalbőrben is az volt, de színvonalban ég és föld. Ja: A kádár-diktatúrában szabad volt véleményt alkotni és azt megosztani akár a propaganda filmekről is. A hosszúnevű MH ÖKMP pság utasításával ellentétben. MIlyen jogszabályra hivatkozik a Parancsnok? Mert akkor az a jogszabály az utasítással együtt ellentétben áll az Alaptörvény IX. cikk (1)-el: "Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához."