Téma: Silence

SallaiT 2017 márc. 14. - 11:05:14 Előzmény cellasto
(4/44)
Aki nem tud elvonatkoztatni egyes színészek korábbi szerepeitõl, az ne is nézzen inkább filmet. Továbbra is érdekel és biztosan meg is nézem. A mai pörgõ világban egy meditatív darabnak igenis van alapja. Reménykedtem benne, hogy több jelölése lesz, de egyáltalán nem lepett meg, hogy az Oscar messze elkerülte, hisz nincs benne semmi aktuális, (se melegek, se színes bõrûek, etc.) csak a mára „idejét múlt” és gyûlölt hit.
Snoopyzit 2017 febr. 13. - 11:00:23
(3/44)
Tényleg iszonyatosan hosszú és vontatott az egész. Egyedül a Ferreira és Rodrigues párbeszéd tetszett, amikor elõször találkoztak. Illetve, amikor végre Rodrigues megtagadta (látszólagosan) elõször a hitét. Ez a rossz dolog a vallásban, hogy évszázadok, sõt évezredek óta ölik egymást az emberek miatta, mert egyik sem tudja elfogadni, hogy a másiknak más a vallása. Emellett szerintem nagyítóval kell keresni azokat az embereket, akik tényleg a vallásuk szerint élnek, innentõl viszont képmutatás az egész semmi más. A japánokkal egyébként egyet értettem. Elmennek hozzájuk több ezer km-rõl papok, hogy megtérítsék õket - ezt Rodrigues ki is mondja - hogy az "egyetlen igazság" a keresztény hit, semmi más nem elfogadható. Ez olyan, mint hogy idejönnének hozzánk muszlim papok és elkezdenék nyomatni, hogy semmi más igazság nincs, mint az õ hitük. Mi van? Szóval ebbõl a szempontból megérettem a japánok álláspontját. Fõleg ha azt veszem, hogy a buddhista hit teljesen elfogadott napjainkban (bár tudjuk hogy sajnos ez most sincs így). A vallással szerintem nem az a gond, hogy ki miben hisz, hanem hogy folyton meg akarnak téríteni emberek más embereket, azzal, hogy csak az õ vallásuk a jó, meg az igaz. Ilyen szempontból egy rendkívül jó gondolatkísérlet ez a film. Aki viszont hithû keresztény annak fájni fog nézni ezt a filmet, mert nem fogja megérteni, hogy miért nem akar az egész világ keresztény lenni, merthogy az milyen jó. Én megkeresztelkedett ember vagyok, de nálam ott végleg betelt a pohár, hogy több ezer pap több ezer kisgyereket rontott meg, bizonyos papok sikkasztanak, harácsolnak, beleszólnak a politikába, az abortusszal kapcsolatban nyilatkoznak. Felháborítónak tartom, hogy ezek az emberek akarják közvetíteni Isten igéjét. Tisztelet a kivételnek.

Szóval csak azoknak az embereknek ajánlom ennek a filmnek a megnézését, akik tényleg kritikus szemmel ülnek le elé és el akarnak gondolkodni rajta. Különben kidobott - közel - 3 óra lesz az életükbõl. Néha egyébként szinte el lehet aludni rajta.

6,5/10
k11zoltan 2017 febr. 11. - 13:33:13
(2/44)
Nem tetszett, mert túl hosszú.
Miért kellett ilyen hosszúra csinálni? Akár még másfél órásnak is elment volna.
cellasto 2016 nov. 26. - 11:39:46
(1/44)
a retek kajla ren nélkül még meg is nézném, mert ígéretes...
de így biztos nagy ívben kerülöm el ezt a filmet