10/10
keheske 2012 ápr. 14. - 13:33:15 10/10
(5/45)
Amúgy Tormay Cécile volt a téma. És igen, vannak ugyanolyan fontos írók az adott korszakból, mint a Nyugat írói (akiknek ugyanúgy helyük van a tankönyvekben) Színesíteni kéne a palettát, nem pár íróra szûkíteni.(Tudom, idõhiány stbstb) Például politikai oldaltól mentesen a igyekszem általános iskolában és gimnáziumban bemutatni mondjuk a huszadik századi irodalmat, élvezik õket. Tehát, hogy elsõ kérdésedre válaszoljak: igen, sok nevet lehetne felsorolni, akik hiányoznak. És te kifejezetten egy dolgot nevesítettél és támadtál, ez a provokatív.
Annak meg baromira nem örülök, hogy újra meg akarják mondani, hogy mit tanítsunk, és hogyan! Ebben tökéletesen igazad van.
1/10
ennyi baromságot... 2012 ápr. 14. - 13:23:31 1/10
(4/45)
Provokatív? Szerinted most, több, mint húsz évvel a gengszterváltás után azon siránkozni, hogy néhány, az akkori rendszernek nem megfelelõ író nem került be az ált.iskolai tananyagba, nem provokatív? Most olvashatsz, akit akarsz, már rég nem tiltja senki (ja, bocs... tévedtem: mostanság megint állami szinten akarják megmondani, mit olvassanak az emberek, de remélhetõleg a köv. választások után vége lesz a neorákosista rendszernek)
Sértõ? Engem meg pl. az említett wass albert ajnározása sért, de nagyon. És akkor mi van?
10/10
keheske 2012 ápr. 14. - 12:49:11 10/10
(3/45)
Az irodalomkönyvekbe mindig azok az ismeretek kerültek, akiket oda beválogattak. És ez nem azt jelenti, hogy a többi értéktelen semmiség. Ha politikailag akarod nézni, kedves elõbb hozzászóló, akkor nyugodtan mondhatom, hogy ehhez semmi köze annak, hogy melyik oldal vall magáénak egy-egy írót. Az irodalom közkincs, nem lehet politika eszköze, hanem egyetemes emberi értékeket kell sugároznia.
Hozzászólásodat pedig sértõnek és szándékosan provokatívnak tartom.
10/10
PhantomXR 2012 ápr. 14. - 12:45:46 10/10
(2/45)
Nagyon tanulságos és hiánypótló volt a Tormay Cecile-t bemutató rész. Örülök ennek a mûsornak! (Az elõttem szóló részére: akinek ez ügyben hányingere van, önmaga mentálhigiéniás bensõjében keresse az okot.)
1/10
ennyi baromságot... 2012 ápr. 14. - 12:27:35 1/10
(1/45)
Konkrétan tudna valaki olyanról, aki a mai napig (ugye ennek már 20+ éve) hiányzik a tananyagból?
A fenti leírás alapján engem csak a hányinger fogott el, semmi késztetést nem érzek, hogy belenézzek.
Kit hiányolhattak? Wass Albertet, mi?