offtopic
nihilke 2008 dec. 06. - 18:15:47
(68/108)
amíg nincs nyitva az aranykapu addig úgyse jön semmiféle messiás. ráadásul a kapu elõtt egy arab temetõ is van, úgyhogy nem lesz ez olyan egyszerû.
a palesztinokat meg miért is kéne kiirtani? még szerencse, hogy ott legalább a hétköznapi emberek nem kívánják egymás halálát.
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 18:15:08
(67/108)
OFF:
Jó, akkor végre légy oly kedves, és válaszolj világosan és egyértelmûen a kérdésre: palesztin, arab emberek likvidálása feltétele Krisztus visszajövetelének vagy nem?
És újra megkérdem: ehhez képest UNDORODSZ-e azoktól, akik ilyent tesznek, vagy nem?
montanosz 2008 dec. 06. - 17:51:57
(66/108)
de a bibliai menetrend szerint igen
mielõtt visszatér, a zsidóknak össze kell gyûlniük a hazájukban. ez zajlik manapság
ezt onnan lehet tudni hogy most jött el az ideje, hogy a biblia szerint akkor fog létre jönni izrael amikor egy eseményt egy adott pillanatban a földön mindenki láthat. ez csak az internet korában valósult meg. tehát lassan a végére érünk ennk a világkorszaknak is)))
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 17:44:48
(65/108)
OFF:
Jó. Megnyugodtam. Akkor, ezek szerint, Izrael újjászületése mégsem elõfeltétele a Messiás visszatértének?
offtopic
montanosz 2008 dec. 06. - 17:41:34
(64/108)
nem értelek
már harmadjára írom hogy nem tartom elfogadhatónak az emberek halálát akár zsidó,magyar,cigány,arab,fehér, sárga kínai, vagy akármilyen
mivel számomra a legfontosabb az emberi élet védelme.
de ha megkérdezed megint leírhatom párszor, ráérek
azt hogy undorodom már azt is írtam, természetesen nem az embertõl hanem a szellemiségtõl, mivel nem ember ellen harcolunk hanem szellemiségek, magasságbéli fejedelemségek ellen...a biblia szerint.
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 17:18:50
(63/108)
Mivel forgattam ki a melyik szavaidat?
Miért mutogatsz az arab terroristákra? Én TÉGED KÉRDEZTELEK.
Mit képzelsz: kiben hisznek az arab terroristák, ki határozza meg az életüket, kinek rendelték magukat alá, kinek a törvényeit követik? Talán bizony Krisztusét? És te?
Még mindig nem válaszoltál a kérdésemre: UNDORODSZ-E, és ugyanígy vélekedsz-e ("pokolra valóra tartok") azokról, akik palesztinok, arabok halálát okozzák, elõsegítik vagy akár csak kívánják?
Az "általad relytéjes okokból védett palesztinok"-at azért kérdeztem, mert nyilván a zsidók halálának kívánóitól egyértelmûen UNDORODSZ. Így csak a másik oldal maradt meg, amire rákérdezhetek, NEM?
"mindazonáltal az önvédelmet engedélyezi a biblia istene is, a keresztények istene is, aki zsidók istene is, aki a Krisztus, akire hivatkozol.": Ezen pontosan mit értesz Izrael vonatkozásában???
offtopic
montanosz 2008 dec. 06. - 17:11:27
(62/108)
a szírek szírek és nem arabok))
csak mindenki az arab szót használja, gyûjtõnévként.
mindenhol jelentõs az arab népesség a hódítás kora óta,fõleg a kormányzás-uralkodóház szintjén
például a vallástól függetlenül irak jó része akkád vagy kurd vagy perzsa
több száz népecske él az arab államokban, csak példaként afgánoknál-iránban-indiában több millió mongol-tatár származzású
offtopic
montanosz 2008 dec. 06. - 17:02:12
(61/108)
miért forgatod ki ma szavaimat és nem létezõket feltételezel rólam? nem is ismersz, és ki vagy itt hogy igazságot osztogatsz, senki által fel nem kérve?
én arra reagáltam hogy nem szégyen támogatni izraelt, bár ezt az érzést próbálja a balos média kelteni.
másodsorban már írtam de nem olvastad hogy embergyilkosságot tartom a gonosz egyik jellemzõjének.
olvass vissza pár hozzászólást
így tgm vagy akárki felkötését is undorító megjegyzésnek tartom, ugyanígy olyanokat is pokolra valóra tartok akik gyerekekkel teli buszokat robbantanak, és annak hírére hogy a gyerekek agyveleje a szélvédõre ragadt az utcákon
örömtáncot lejtenek.
remélem nézel híradót mert általad relytéjes okokból védett palesztinok táncikáltak az utcán egy-egy jól sikerült merénylet után
természetesen ugyanilyen bûnnek tartom ha zsidók követnek
el hasonlót, vagy magyarok szerbek ellen, németek cigányok ellen,satöbbi.
remélem nem kérdezed meg mégegyszer, egy alapvetõ bibliai érték az ember életének védelme.
mindazonáltal az önvédelmet engedélyezi a biblia istene is, a keresztények istene is, aki zsidók istene is, aki a Krisztus, akire hivatkozol.
remélem azzal is tisztában vagy kirobbantotta ki a mostani-régebbi-mindenkori intifádát
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 16:30:52
(60/108)
OFF:
Ne haragudj, de leszarom, hogy kik a palesztinok és milyen származásúak. Ez téged mennyiben érint, mit változtat a tényeken, valamint miféle fajtisztaságot kérsz rajtuk számon? És egyáltalán mit érdekel téged a fajtisztaság?
Emlékeztetlek: NEM válaszoltál a kérdésemre! Azaz, megismétlem: UNDORODSZ-E azoktól is, akik palesztinok, arabok halálát okozzák, elõsegítik, vagy akár csak kívánják; összevetve ezt azzal a korábbi beírásoddal, miszerint ez a szükséges elõfeltétele Izrael újjászületésének és a Messiás visszatértének; azaz, hogy még világosabb legyek: komolyan hiszed-e, hogy a Messiás visszatértének palesztinok, arabok halála az elõfeltétele, és a Messiás kívánja-e ezek halálát? Mert ezen logika szerint neked is kívánnod kell palesztinok halálát, az pedig csak úgy lehetséges, hogy vagy nem undorodsz azoktól, akik emberek halálát kívánják, vagy a palesztinok és arabok nem emberek.
És úgy egyébként, megelõzve egy hosszas vitát, már most kilyukadok oda, ahová szeretnék: SZÉGYELLJE MAGÁT MINDENKI, aki Krisztust EMBERGYILKOSNAK tartja, aki azt hiszi, hogy az Õ visszajövetelének feltétele a palesztinok likvidálása. Ez nagyon gonosz eretnekség. Mit képzelsz te, és mindazok, akik gyilkosnak mutatjátok be Krisztust?
Épp ezért nem zavar téged TGM felkötése sem. Ugyan miért is zavarna? Hiszen TGM csak magyar, nem zsidó. Ugye, montanosz?
offtopic
montanosz 2008 dec. 06. - 15:43:29
(59/108)
ja és ugye tisztában vagy vele hogy palesztin nép nincs mivel palesztina izrael római neve: nézd meg a töri atlaszban
ezt nem én mondom hanem a jeruzsálemi fõmufti
csak a 80-as években kezdték elhasználni tudatos céllal a palesztin nevet hogy ezzel is az önálló államot tudatosítsák a médiában
a "palesztinok+ a 20 évektõl bevándorlók utódai,(grúzok,magyarok,arabok,törökök,kurdok,örmények,satöbbi) külön palesztin nyelv nincs, ugyanazt beszélik mint szíriában vagy a környezõ államokban.
vagyis mondjuk szíria palesztinia abban az értelemben ha a lakosság 80% palesztin?
a palesztinok kitelepítését is a támadó arab államok erõltették, máig ható problémát idézve, mindezt persze az elfogult nyugati baloldali médiától karöltve.
montanosz 2008 dec. 06. - 15:34:45
(58/108)
semmit
nyílván elárulja elfogultságát az iszlam.com név
gondolj bele: a kuruc.info sem közölt még tényfeltáró
cikket a 1918-as fehérterror áldozatairól, vagy a nacionalista keretlegények kegyetlenkedéseirõl.
szóval nem mérvadó...
a hetekben olvastam már kemény cikket zsidókról is. akkor most iszlamfób meg antiszemita a hetek egyszerre? nem hinném
amúgy gondolom feltünt hogy mostanában iszlám hívõk robbantgatnak, meg hogy franciaországban több mecset van mint templom...
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 15:20:18
(57/108)
OFF:
Azoktól is, aki arabok, palesztinok halálát okozza, segíti elõ, vagy akár csak kívánja? Hiszen ez az ára annak az újjászületésnek, amirõl írtál: „egy megoldása izrael újjászületésére a messiás visszajövetele elõtt.”
Komolyan kíváncsi vagyok, errõl mit gondolsz:
„A nyíltan iszlamofób írások ...Kiemelhetõ e tekintetben a „Hetek” címû hetilap, ahol több alkalommal helyt kaphattak nyíltan az iszlám ellen uszító cikkek.”
Az egész itt: http://iszlam.com/index.php?view=article&catid=1:friss-hirek&id=492:iszlamfobia&tmpl=component&print=1&page=
montanosz 2008 dec. 06. - 14:37:45
(56/108)
már írtam hogy de igen engem is kiakasztott.
undorodom attól aki ember halált kíván, de ti ellent mondtatok és ezt elégnek ítéltem de természetesen plakátot is ragasztok, vagy komolyabban is fellépnék de hát nem vagyok modi
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 12:52:13
(55/108)
De hát, montanosz: te írtad, hogy az USA támogatja Izraelt. Szerinted ez kevesebb, gyengébb támogatást jelent, mint ahányan kiállnak egy olyan mondat ellen, hogy "De én Tamás Gáspár Miklóst felkötném"?
Ezt teljesen józanul írtad le?

Ez itt Magyarország. De neked az egészbõl Eisenhower cionizmusa volt a legfontosabb, valamint, hogy "izrael és támogatói mellett kevesen vagyb senki" sem áll ki?
montanosz, az Isten szerelmére kérlek, gondolkozz...
montanosz 2008 dec. 06. - 09:07:27 Előzmény Obránszky Ármin
(54/108)
szuezi válság miatt,mivel egyidõben történt
épp elkerültek egy újabb világháborút, nem lehetett mindent kockára vetni, meg aztán a magyar lobby csoport sem erõsége a magyaroknak az usában, akkoriban dugig volt menekült nácikkal meg hungaristákkal, ami nem egy jó ajánló levél
montanosz 2008 dec. 06. - 09:03:40 Előzmény Heathcliff
(53/108)
de igen
de mellette többen kiálnak
míg izrael és támogatói mellett kevesen vagyb senki, félszbõl vagy gonosz szívûségbõl, ezért ezt fontosnak tartottam megjegyezni
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 06. - 01:43:00
(52/108)
a.) :DDD
b.) de nem is kocsma. A regisztrált fórumozóknak igen nagy része diplomás vagy egyetemista. Szerintem illene, hogy ez némi vitakultúrával is járjon. Vagy ha hiányzik, ez a fórum jó arra, hogy megtanuljunk vitatkozni. Ahhoz pedig kell(ene), hogy az alpári mocskolódásokat kiszedjék, és rászorítsák a vitázókat, hogy szalonképesen fogalmazzák meg a gondolataikat. Fogadok, hogy sikerülne, csak káromkodva könnyebb. :(
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 06. - 01:35:35
(51/108)
Az indítások nem szalonképtelenek, írod. Hát jobb esetben valóban nem, de mi van, ha zsidókról, cigányokról, kommunistákról vagy neoliberálisokról szóló filmrõl van szó? Az ilyesmikre harapni szokott a derék kuruc. :-)
Szóval az "1. moderálva" nem teljesen kizárható verzió! :-)
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 06. - 01:31:19
(50/108)
Ráadásul még a modik dolgát is megkönnyítené, mert nem kellene kikeresniük, h melyik hozzászólás utal a nem létezõre és azt is törölni. Elég lenne azt az egyet. Különben én -látszik, h neoliberális vagyok :-)- csak nagyon indokolt esetben moderálnék. Pl. egészen durva személyeskedés, fenyegetõzés esetén vagy ha valaki már annyira alpári, hogy teljesen élvezhetetlenné teszi ezzel a topicot. Ez itt tényleg nem a "Jézus Szíve Zárdaszüzek ájtatos elmélkedéseinek fóruma". :-)
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 06. - 01:26:16
(49/108)
Amúgy Miki engem mindig azzal vádol, h tautológus (mondjuk én ezt a fogalmat tautologikusként ismerem) vagyok és most végre rajta kaptam azon, h õ is az. Azt írja, hogy "te pesti", amit még én is meg tudok fejteni, kb. annyit tesz, h "neoliberális hazaáruló", szóval ugyanazt elmondja kétszer más szavakkal. Azaz "tautológus"! :-)