offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 05. - 23:49:06 Előzmény Heathcliff
(28/108)
Szívesen! Engem rettenetesen felkavart, pedig nem most hallok elõször errõl a szörnyûségrõl. Annyira irreális az egész, hogy szinte keresi az embert a lehetõséget arra, hogy belekössön, hogy bebizonyítsa magának, mindez nem történt meg a valóságban, de a kijózanító igazság az, hogy mindez bizonyíthatóan maga a valóság.
Valóban nagyon fontos lenne, hogy mindenki lássa a fasizmus mellett a kommunizmus valódi arcát is!
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 05. - 23:41:58
(27/108)
Nem tudom, hogy Eisenhower cionista volt-e vagy sem, különösebben nem is érdekel, az viszont történelmi tény, hogy bár a 20 éve ellenzékben lévõ republikánus párt kampányában, hogy a milliós nagyságrendû kelet-európai bevándorlót megnyerje, meghírdette a maga keresztes hadjáratát a kommunizmus ellen, egyetlen pillanatig sem gondolkodott el azon, hogy a magyar forradalom ügyét komolyan felkarolja. Persze nem fegyveres beavatkozásra gondolok, mert az könnyen a történelem legpusztítóbb háborújába sodorhatta volna a világot, de talán egy osztrák mintára létrehozott független (nép)köztársaságra lett volna némi esély. Ha már egyszer az elnyomott népek barátjának köntösét öltjük magunkra, akkor úgy illik, hogy legalább egy próbát tegyünk...
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 05. - 23:31:46
(26/108)
Teljesen õszinte leszek: annyira felületesen olvasom csak el Miki hozzászólásait, hogy fel sem tûnt az ominózus mondat! Ráadásul ez a megnyilvánulása annyira zagyva volt, hogy képtelen voltam végig követni. Sajnos, Mikitõl különb emberek is engedtek meg már itt, a fórumon hasonlót maguknak. Annak sem lett semmiféle következménye.
A kitiltásnak különösebben nem is vagyok híve, egy egyszerû újraregisztrálással megoldható. Maximum jelzés értékkel bír, de azt hiszem, õ úgy fogná fel, h a "Rendszer" igazságtalanul ellene támadt és õ most valójában az "Igazság" dicsõ mártírja.
Azt hiszem, hogy Miki velem szemben érzett ellenszenvének tudható be az a bizonyos mondat. Engem akart ezzel megsérteni, ami elég gyerekes és primitív dolog, arról nem is beszélve, hogy kivételesen nem is az õ pártját támadtam! :-)
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 05. - 23:25:23
(25/108)
Ezt a linket köszi. Bár mindenki elolvasná.
offtopic
Heathcliff 2008 dec. 05. - 23:09:04
(24/108)
montanosz, miattad kíváncsi lettem, mit írt miki. És le vagyok döbbenve, hogy te Eisenhoweren akadtál ki?? Nem ezen: "de én Tamás Gáspár Miklóst felkötném. " ?????????

EZT ITT ELTÛRI VALAKI? Hogyhogy nem reagált még senki? Hogyhogy nincs itt moderátor? Sõt,ehhez már nem kimoderálás kell, hanem kitiltás. Azért mindennek van határa. A picsázást se moderálják ki, pedig kéne. DE EZT?????
És ne haragudj, montanosz, de hogy te ezen ne háborodj fel....hát, nagy csalódás, bár mit mondjak: nem csodálkozom :(

Ármin, és te? :(
offtopic
montanosz 2008 dec. 05. - 22:37:34
(23/108)
nem kell hülyeségeket irkálni, mert nem volt cionista.
hanem mint a bibliai zsidó-keresztény elvekre alapított ország, az usa támogatja izraelt
másodsorban cionizmus nem szégyelni való, hanem egy megoldása izrael újjászületésére a messiás visszajövetele elõtt.
offtopic
Miki1900 2008 dec. 05. - 21:42:01
(22/108)
hát nem tom. még ondok kezdte a politizálást a napkeltén. és rám mondjátok hogy felbéreltek engem?
õt miért nem bérelték fel? mert veletek ért egyet.
offtopic
Miki1900 2008 dec. 05. - 21:39:18
(21/108)
a bõbeszédû nem én vok, hanem szegény nemes Ármin, de nem mondanám hog ykurucot olvasok, úgyhogy ez is mellé ment.
offtopic
Miki1900 2008 dec. 05. - 21:38:16
(20/108)
nem te azt mondtad a Szempontra hogy szélsõjobboldali uszító propaganda mûsor, ez tényleg nem lefasisztázó...
offtopic
meszag 2008 dec. 05. - 20:40:04
(19/108)
Hát szerintem abban a csapatban ilyenek játszanak zömében, van kivétel, de a cél miatt nem tisztelem.
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 05. - 20:19:42
(18/108)
Hát, ha ilyen meggyõzõ harcosokat állítanak csatasorba, akkor még egy ideig látótáolságon kívül marad az az 5%! :-)
offtopic
meszag 2008 dec. 05. - 20:14:57
(17/108)
Ne remnykedj, most ezt kapták miki1900-ék feladatnak. Nézz be több topicba, ahol politika csak szóba jöhet. Folyik a népbutítás de rendesen. Nõ az elégedetlenség, amit szeretnének felhasználni céljaikra.
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 05. - 19:53:20
(16/108)
Legyen Tolsztojtól a Háború és béke! Egyrészt a világirodalom egyik legnagyszerûbb regénye, másrészt 2000 oldal. Eltart egy ideig, hogy elolvassa. Addig sincs itt! :-)
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 05. - 19:48:41 Előzmény ondok
(15/108)
Rosszízû poénkodás lenne részemrõl, ha azt írnám, hogy Sztálin a maga sajátos módján tényleg harcolt az ellen, hogy Oroszország „muzsikország” maradjon: Európában középkor óta nem látott éhínségekkel! Talán egyre többeket ráz ki a hideg, ha meghallják azt az ukrán szót, hogy holodomor. Ha mégsem, akkor itt egy kis részlet, az ésszel fel sem fogható sztálini bûnök töredéke: http://www.ukrajinci.hu/holod/pro_holod_holokost.htm
„A nép igazából elsõ helyre nem a szabadságot teszi ,hanem hogy tudjon valamit enni.” Szerintem, ezzel õk is így voltak (tényleg csak erõs idegzetûeknek!):
http://www.ukrajinci.hu/holod/holod_foto/holodomor%2029.html
http://www.ukrajinci.hu/holod/holod_foto/holodomor%2054.html
Ez volt a sztálini eszme, a vezetõ ipari hatalommá válás ára... Borzasztóan magas ára...

Persze, legyünk amennyire csak lehet objektívek, voltak a „kommunista” hatalomátvételnek pozitív következményei is, de mindig elcsodálkozom azon, hogy akadnak, akik a világtörténelem legkegyetlenebb elnyomó rendszereinek védelmére kelnek, mintha csak érintve éreznék magukat, személyes sértésként fogva fel azok bûneinek felemlegetését...
offtopic
ondok 2008 dec. 05. - 19:41:13
(14/108)
Kissé bõbeszédû ,és képzésre szorul:mondjuk a kurucinfo helyett Dosztojevszkij:).
offtopic
ondok 2008 dec. 05. - 19:39:18 Előzmény Miki1900
(13/108)
kedves miki ,bocs de nem olvasom el végig a válaszodat ,mert túl hosszú ,és új dolgok nincsenek ,benne ,és szokás szerint nem a témáról szól .Ezt az elsõ mondatból állapítottam meg:"fasisztázó Szempontos ondok" nos én ezt a szót sehol még csak le se írtam a Stálinnnal kapcsolatos topicban,viszont amit írtam abból semmit nem cáfolsz gondolom,mert nem lehet:Oroszországból a világ meghatározó nagyhatalma lett a 2. vh. után,és bizony ,hogy az analfabétizmust felszámolták,és nem a kor (írásod végén ,ahogy átscanneltem a szememmel ilyet láttam ),hanem az a rendszer ,amelynek persze rengeteg nagy hibája is volt.mert ugye a kor Indiában is eltelt ,aztán mégis virágzik a nyomor és az analfabétizmus akkor ,amikor a Szovjetúnióban a legmagasabb a diplomások aránya.
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 05. - 19:34:27
(12/108)
Felesleges veled vitatkozni, nem is áll szándékomban. Ha érdekel, mit írnak, olvass! Talán nem fog megártani...
Eisenhowerrel a legcsekélyebb mértékben sem szimpatizálok, TGM-sal már sokkal inkább, de ennek semmi köze nincs ahhoz, h egyetértek azzal az egy-egy mondatukkal, amire utaltam.
offtopic
Obránszky Ármin 2008 dec. 05. - 19:03:11 Előzmény Dr Milton
(11/108)
Olvastál te Dosztojevszkijt, Tolsztojt, Gogol vagy Csehovot (de sorolhatnám még egy ideig)? Ha igen, akkor végképp nem értem, mire ez a nagy ajnározása a cárizmusnak!
Mit értesz „saját úton”? A kis népek kegyetlen és bûntudat nélküli leigázását (gondolom nem az orosz viszonyokhoz nem sûrûn idomítható nyugati találmányoknak az ész nélküli átvételét vagy a francia nyelven beszélõ nemesség páváskodását...)? Ennyi erõvel minden nagyhatalomnak megvan a „saját útja”, csak máshol nem pánszlávizmusnak hívják.
Sztálin tényleg nem orosz nemzetiségû volt, hanem grúz, de ez szinte teljesen lényegtelen. Ennyi erõvel azt is mondhatod, hogy Damjanich szerb volt...
Putyinnal kapcsolatban azt tudom mondani, amit a nagy hitegetõ (lásd. '56) Eisenhower elnök mondott a Sztálin utáni szovjet enyhülési folyamatra: attól, hogy a szajha szebb ruhát húzott magára, még szajha marad, de Tamás Gáspár Miklós leghíresebb mondata is ide passzol.
planeta 2008 dec. 05. - 14:33:40 Előzmény Miki1900
(10/108)
Hát a tanulás bevezetése tényleg nem Sztálinnak tudható be. Inkább Leninnek.
offtopic
Miki1900 2008 dec. 05. - 09:39:10
(9/108)
nem ismerem Putyint.
a nem kimaradt