Téma: Taxidermia

dro 2013 dec. 21. - 13:49:20 Előzmény Sadenal
(267/287)
Nagyon jó film, pontosan azt a kort szimbolizálja, amirõl szól. Kétszer láttam, de még meg fogom nézni.
5/10
Sadenal 2013 szept. 16. - 01:08:52 5/10
(266/287)
Pont olyannyira groteszk és naturalista volt mint a novellák amikbõl adoptálták. Tudtam hogy a képi világa eléggé nem hétköznapi és a szüleim is meg mások is mondták, hogy milyen undorító, így nem is ért meglepetésként amit láttam. :) Többet nem hiszem, hogy valaha is megnézem. Azért azok a kameraállások eléggé adták. Pohárnok szuperközelijei meg visszaköszöntek, mint a Hukkle-ból.


5/10
greeen 2013 aug. 14. - 17:33:13 Előzmény Segítõ Béka
(265/287)
Kedves Béka. Hozzászólásodat olvasva azt gondolom olyan 13-14 éves lehetsz és próbálsz idõsebbnek tûnni a megjegyzéseiddel, de ettõl még inkább parodikusabbnak tûnik a bejegyzésed. Elképesztõen nagy marhaságokat írsz. A hasonlataid (igényes, igénytelen pornó , állatpornó stb..) már már azt juttatja eszembe, hogy szüleid bekapcsolva hagyták a tv-t te meg véletlen a szobában maradtál... Képesnek kell lenned majd egyszer olyan szinten látni egy filmet, hogy a mozgókép ami a szemed elõtt van, valójában éppen csak egy eszköz egy sokkal összetettebb és konstruktívabb üzenet kommunikálására feléd, illetve az ezt érzékelni képes nézõ felé. Megdöbbensz de ezt az eszközt a festészet is használja. Lehet te leülsz egy festmény elé, és azonnal kijelented hogy húú ez de béna kép, húú de ronda, de gusztustalan, én ilyet kihányok hármat unalmamban...De ez nem változtat azon a tényen , hogy azonnal a teljes dilettantizmusodat bizonyítod be. A Taxidermia egy annyira béna és gagyi ( Állatpornós szintû hehehe:)))) film, hogy nemzetközi szinten is komoly elismerést és sikereket aratott. Portugáliában (az egyik legnagyobb nemzetközi filmfesztiválon , 27. Fantasportó) közönségdíjat kapott 100 versenyben lévõ játékfilmbõl (85000 nézõ váltott akkor rá jegyet). Cannes-ban tartott premierje után sok rangos nemzetközi filmfesztivál hívta meg. Amerikában, Németországban, Törökországban, Romániában stb stb díjakkal ismerték el. Észtországban is kedvenc lett a filmkritikusoknál. Mindezt miért írom le? Talán hogy ennek tükrében következtess valamire. Ez a film sokkal több annál, mint amit csak a kinyitott szemed közvetít az agyadba a retináidon keresztül az egyszerû és közvetlen képi információnál. Bár esélyes nálad itt ér véget a film kommunikatív képessége és ezért érzed azt, hogy te simán leforgatnál egy ilyet a "Sülysápi" haverjaiddal a mobiltelefonod segítségével... És ettõl függetlenül bármennyire izzadsz is , hogy bebizonyítsd ennek az ellenkezõjét, hogy te igenis okos vagy és jól látod a dolgokat és mindenki hüle aki nem veszi észre ez mennyire béna egy film, te csakis azt fogod nyomatékosítani, hogy fogalmad sincs az egészrõl..:)
10/10
M41 2150 2013 aug. 11. - 19:38:34 10/10 Előzmény Aki bújt, aki nem
(264/287)
Szerintem is jó film, az én figyelmem sem lankadt le egy pillanatra sem nézés közben. Én szeretem az ilyen fajta filmeket, amik egyszerre komolyak és humorosak. A színészek nagyon jól játszanak benne!
Nagyon jó horrorfilm/szatíra!!!
10/10!!!
1/10
M.Zs.F 2013 máj. 17. - 23:16:54 1/10
(263/287)
Hát nem egy mindennapi film az biztos, gyakorlatilag nálam bekerült a top3-ba, oda ahová az Emberi százlábú és az Antikrisztus. Biztos hogy soha többet nem fogom megnézni egyiket sem........a mûvészi értékeirõl meg nem tudok mit szólni....

10/1
10/10
Aki bújt, aki nem 2013 febr. 14. - 19:03:26 10/10
(262/287)
Nagyon jó ez a film, igazán különös és érdekfeszítõ, egy pillanatra sem lankadt a figyelmem nézése közben.

10/10
1/10
offtopic
Segítõ Béka 2013 febr. 10. - 22:28:44 1/10
(261/287)
rosszak néhol a ragok, át kellett volna néznem
1/10
Segítõ Béka 2013 febr. 10. - 22:27:37 1/10 Előzmény Kaktuszné
(260/287)
persze hogy félreértettelek, ha te mondod, akkor bizony így van.
világos, a guminõre is ugyanaz vonatkozik, mint a disznóhúsra. értelmes, szalonképes, intelligens nem rak a filmjébe guminõvel fajtalankadó primitív embereket se. persze ez csak az európai értelemben vett egyénekre mondható el, a harmadik világban és egyes európai putrikban, gettókban lehetnek kivételek, ha találnak vmi bankárpénztárcát, vagy bankársegítséget.
kapaszkodj meg, a beteg pornófilmek rendezõi is primitívek, ahogy a taxidermia rendezõje is. nincs olyan sok különbség.
hogy jön ez ide, hogy mennyien nézik? a nagyon beteg pronót kevesen nézik amúgy, az igényes pornókban (márha van ilyen) viszont nincsen disznóhúst kefélõ jelenet. sok a primitív ember az igaz, nem is rendez mind filmet még egyelõre, de ebbe az irányba tartunk itthon sajnos.

a film A valóságtól ha nem is messze elrugaszkodott dolog, de ezt már megbeszéltük, hogy Az élet szimpla mindennapos mozzanatok nem feltétlenül tartoznak a nagyközönségre. erre mondtam, hogy nálatok ha valaki megmutatja filmben "Az élet szimpla velejáróit" bátor lesz, nálam az ilyen ember ostoba, ízléstelen és primitív, érdekes.
bennetek ez díjazásért kiállt, nálam ez nem teljesítmény, akármelyik óvodás utánacsinálja, csak adj a kezébe egy kamerát.
körben járó okoskodás amit mûvelsz, nem veszed észre?
már csak magamat ismétlem, mert nemigen sikerül felfogni amit mondok
term. nem vagyok frigid, a prûd értelmezés kérdése, de nem hinném ezt se, én úgy mondanám: van ízlésem. akármit nem fogok megtapsolni. még akkor se, ha egy a fajtánk, egy pártra szavazunk, stb, mert azért ez ma eléggé számít.

én a malacfarkas gyereken nemigen hahotáztam, ez nem teljesítmény nálam.
a hányás is az élet szimpla velejárója, hát miért nem tetszett ez neked? nekem ez se tetszett, és szóvá is tettem: "a kommunisták mondjuk tényleg olyan undorítóak voltak, mint az evõversenyen, a jelenet is olyan."
275-ös komment
én a kulturált szót szerintem rövid u-val írtam. úgy is idézd tõlem légyszi
Kaktuszné 2013 febr. 09. - 16:09:06
(259/287)
jav* ...kifejezni, elmesélni, a film készítõje..

(ez onnan kimaratd...)
Kaktuszné 2013 febr. 09. - 16:06:21
(258/287)
Teljesen félreértettél...nem érted, amit mondok elõször is mindegy, az h faviskó, döglött disznótest vagy guminõ, vagy mûp*na...ugyebár, manapság csak beírod a google-ba, h pornó az internet 90%-át lefedted. A film korábbi idõbõl, szegényes körülményekkel megáldva játszódik, gondolom át tudod gondolni, h manapság, amiket írtam ugyanez csak éppen a jelenben, mások az eszközök nem faviskó, hanem guminõ. Ez világos?
Ráadásul a film, még üdén tiszta, mert a pasi nõrõl fantáziál miközben használja a számára elérhetõ eszközöket, ellenben, ha megnézed milyen beteg pornók vannak a neten animal, shemale, meleg, gerontofil, pedofil, anime stb...rájössz, h ezekhez képest a film mélyen vallásos módon mutatja be a szexualítást, nem úgy ahogy az a valóságban történik.
Biztos senki sem nézi ezeket az oldalakat, nyílván a nagy semmiért vannak tele reklámmal a sok oda nem látogató kedvéért...haha.
Az álszentséget nem arra értettem, h a filmet élvezted és mást mondasz, hanem arra, hogy úgy csinálsz, mintha a film a valóságtól messze elrugaszkodó dolog lenne, vagy azt kell hinnem te tényleg nem nagyon tapasztaltál sokat még a világból, prüd vagy, esetleg még frigid is.
Bennem van annyi nyitottság, és empátia, h tisztán átérzem a filmben szereplõ helyzetét, no nem azért, mert én ilyen vagyok, sõt még hasonlót sem tettem, de sokmindent láttam már életem során, ennyi elég volt hozzá.
Az, hogy egy filmben, pláne mûvészfilmben a szeretkezés kerül terítékre, mert azzal szeretne valamit kifejezni elmesélni, sztem el kéne fogadnod és nem viaskodni ellene, számomra tartogatott némi humort, h a kisbabának pl. malac farka volt, mikor megszületett, sztem ez vicces volt és megkoronázta a történetet.

SPOILERes szöveg!!!
Ha már itt tartunk számomra, ami visszataszító volt, mikor a kajaversenyen zabáltak és aztán hánytak, érdekes, h ahhoz képest, h végignézted a filmet, neked csak a farokmosás ellen volt lázadnivalód, te mint "intelligens, kúltúrált ember" a hányást nem tartod gáz dolognak, csak az egészséges szexualítást:DDD
Vagy a film végén a dagadék, meg amikor kitömik, meg amikor saját magát kitömi és levágja a fejét...
SPOILER vége...

A képen látható repedés a falon modern verzióban...
1/10
Segítõ Béka 2013 febr. 09. - 14:18:41 1/10 Előzmény Kaktuszné
(257/287)
persze hogy nem ismerem, ha te mondod, akkor bizony így van.
igen, a férfiak gyakran gondolnak a szexre, van ez így, elõfordul még az értelmesebbeknél is, azt viszont kétlem, hogy emberek tömegei, még az ostobák közül is, tömegesen használnák faviskó repedéseit és a döglött disznót szexuális célokra, nálatok lehet hogy ez Az élet szimpla velejárója, nálunk, erkölcsös, értelmesebb, de leginkább: jólneveltebb embereknél, nem.
de ha mégis, akkor se akarom én ezt nézni, számodra lehet hogy ez kellemes látvány volt, de számunkra nem az. különbözünk.
mi ebben az álszentség? tudod mit jelent ez a szó? szerinted én titokban élveztem, és csak itt a nyilvánosságnak mondom, hogy primitív, szalonképtelen jelenetek csak barbárok raknak be a filmjükbe?
továbbra is úgy gondolom, hogy aki ilyet bemutat nem intelligens ember. csak egy kikapart proli, akinek kamerát adtak a kezébe, pénzt adtak a talpa alá, nyilván jó kapcsolatai vannak, errõl szól ma a filmszakma, régen azért odafigyeltetek a minõségre a diktatúrában, amióta meghalt kádár, nincs kontroll felettetek.

és ahogy már mondtam, de úgy hiszem meg kell ismételni, mert nem jutott el az üzenet: "most sorolhatnék én neked az élet szimpla velejáróiból mindennapos mozzanatokat, csak tudod akkor bizonyos társaságokban (sajnos már nem a társadalomban...) akkor én már nem lennék szalonképes." tehát mi, igényes emberek is szeretkezünk stb, hogy mást ne mondjak. csak mi ezekkel nem kérkedünk, érted ugye.
bizony szeretem ha pl érzelemmel van ábrázolva, erotikusan, sejtelmesen egy szexjelenet, de leginkább az olyan filmeket szeretem amiben nincs szexjelenet, ha jobban belegondolok, ezek a jelenetek annyira klisék már a buta amerikai akciófilmekben is, és a romantikus filmekben is, tudod, amivel megvádoltál, hogy nézzek inkább azt.
Kaktuszné 2013 febr. 08. - 21:02:46
(256/287)
Nem nagyon ismered az emberi lélek bugyrait, különösképp a férfiakét, akiknek minden második másodpercben a szex ugrik be és bizony, ha nem jut nõhöz és mondjuk, úgy mint a fõhõsünk Morosgoványi nem éppen egy észkombájn, akkor bizony, a SPOILER***faviskó repedéseit és a döglött disznó-t, használja szexuális segédeszköznek***SPOILER, nekem ebben semmi szokatlan nem volt, mivel általában a magyar filmekben a szexualítást mély természetességgel szokták ábrázolni...persze elõadhatod te itt az álszentet, de minek...érdekes "intelligens" körökben mozoghatsz, ahol az emberek nem b*sznak:D

***SPOILER egyébként a kakasos részt tényleg elb*ták, mert ha poénnak szánták jó is lehetett volna, de egyértelmûen látszott, h egy mûkukit huzogatnak a résen ki-be, ráadásul veszélyesen ellilult volt...ugyh inkább elkezdtem aggódni a "tulajdonosáért", mintsem utána érdekeljen, h mi csípett bele, abba az oxigénhiányban szenvedõ testrészbe.
SPOILER vége***

Off
A Parfümrõl csak annyit, h elég fura film, viszont nem gondolom, h pozitív dolog, egy csodálatos hatalommal bíró illatért, ártatlan lányokat gyilkolászni, majd halálukban testrészeiket gyalázni...
1/10
Segítõ Béka 2013 febr. 08. - 20:52:11 1/10 Előzmény Kaktuszné
(255/287)
nálatok ha valaki megmutatja filmben "Az élet szimpla velejáróit" bátor lesz, nálam az ilyen ember ostoba, ízléstelen és primitív, érdekes.
bennetek ez díjazásért kiállt, nálam ez nem teljesítmény, akármelyik óvodás utánacsinálja, csak adj a kezébe egy kamerát.
1/10
Segítõ Béka 2013 febr. 08. - 20:49:27 1/10 Előzmény Kaktuszné
(254/287)
végignéztem a filmet, nyilván, de nem is érte meg

"Az élet szimpla velejárói."

most sorolhatnék én neked az élet szimpla velejáróiból mindennapos mozzanatokat, csak tudod akkor bizonyos társaságokban (sajnos már nem a társadalomban...) akkor én már nem lennék szalonképes.
tudod én nem akarok nézni ilyen dolgokat, mert én azt gondolom, hogy aki ezt mutatja, errõl beszél, az egy primitív ember.

nem nézek túl sok amerikai filmet, de a taxinál bármelyik jobbû

"Ebben a filmben megjelenített meztelenség és szexualítás sokkal közelebb áll a valósághoz."

ez a te valóságod, azért intelligens emberek nem szoktak húst és fadarabokat szexuális célokra használni.
A Parfüm címû film, egy nagyon jó film. látszik hogy a rendezõje intelligens ember volt. neki még volt gyerekszobája, és a szülei megtanították olyan dolgokra, amiket szerintem minden gyereknek tudni kéne.
Kaktuszné 2013 febr. 04. - 15:25:37
(253/287)
Tény és való, hogy beteg film, viszont érdekes is.

SPOILER
A film elején megjelenõ opfcén jelenetek eltörpülnek a film húsbavágó képei mellett, amikhez idõ kell, hogy kiheverjek.
SPOILER vége
Kaktuszné 2013 febr. 04. - 15:24:05 Előzmény Segítõ Béka
(252/287)
Nyílvánvaló, h pár perc után nem nézted tovább a filmet, mert akkor nem az elsõ pár jeleneten lennél fennakadva.
A fõ gondjaidra visszatérve, hogy maszturbálás, meg nemiszerv mosása, ezekkel kérdem én mi a bajod? Az élet szimpla velejárói.
Túl sok amerikai filmet nézel, amiben a szex úgy van ábrázolva, h egy pár gyertyafényben lassított felvételként, cirógatja egymást.
Ebben a filmben megjelenített meztelenség és szexualítás sokkal közelebb áll a valósághoz.

A Parfüm címû filmet egy szemernyit sem gondolom kevésbé betegnek, mint ezt az alkotást.
k11zoltan 2012 jún. 17. - 17:52:16 Előzmény Segítõ Béka
(251/287)
Az lehet, hogy a kultúrált hollywoodi akadámia kicsit sem korrupt tagjának nem tetszett, de pl angliában (itt dolgozom) nagy sikert aratott.
10/10
szinhazimado 2012 jún. 17. - 16:42:03 10/10
(250/287)
Az egyik kedvenc magyar filmem! Összetett és sokrétû. Azért többször is érdemes ám megnézni a megértéshez. Ajánlom másoknak is!
A zenéje is remek!
1/10
Segítõ Béka 2012 máj. 19. - 22:54:57 1/10 Előzmény siegelinde
(249/287)
ehhez a szeméthez képest mindenképpen mesteri, és a kommerszet én inkább a transformersz 4-re mondanám.
a parfüm címû film úgy jött ide, tudod, hogy ez a kis senki belterjes rendezõ - akit te eredetinek is tartasz, nyilván - abból a filmbõl lopott egy jelenetötletet.
a Parfüm egy nagyon jó film, de a lipótvárosból illik leszólni: "mi az egy taxidermiához képest!"
siegelinde 2012 máj. 12. - 23:31:07 Előzmény az utolso szamuráj
(248/287)
jé, nahát, Szamuráj! valaha sokat vitatkoztam veled rasszizmusról és nem voltál rokonszenves kicsit se, de az, hogy ez a film tetszett neked, az javít a megítéléseden.