gabi191 2009 júl. 18. - 17:35:37
(732/1272)
Én azt nem értem,hogy amikor a terminator elkapja pl. a John Connort,akkor miért dobja el ,miért nem tekeri le a fejét,vagy tépi ki a szívét...50 percnél nem bírtam tovább:)
Csonger 2009 júl. 18. - 09:51:56
(731/1272)
"arról ne is beszéljünk hogy a régi terminátorból vágják be arnold schwarzenegger-t"

:) Hát erre már nem is tudom, mit mondjak... ááá kész!
Ha nem is láttad az elsõ filmet, honnan veszed, hogy onnan vágták be Svarcit?

És te komolyan azt gondolod, hogy 2009-ben ezt úgy oldják meg, hogy fogják a régi kópiákat, körbevágják Arnoldot, és egy az egybe átrakják az új filmbe??

Ez nevetséges! A governátor úr fejérõl valami 3D szekkelést készítettek, és ezt a virtuális maszkot húzták rá digitálisan egy ausztrál testépítõ fejére. És szerintem az meg direkt jó, hogy az Arnold-arcot megfiatalították, hogy jobban hasonlítson az elsõ részben látott Terminátorhoz (még a frizurája is olyasmi).
1/10
tomi03 2009 júl. 18. - 01:07:03 1/10
(730/1272)
Én nem láttam az elsõ két terminátort. A három úgy ahogy tetszett, de hogy a négy mekkora csalódás. Nagyon gyenge. Christian Bale-tõl többet vártam...például hogy egy ilyen gyenge filmbe nem száll bele. nagyon rossz a story. Gyenge a kidogozás...és arról ne is beszéljünk hogy a régi terminátorból vágják be arnold schwarzenegger-t mivel ugye nem vállalhatta a szerepet a kormányzósága miatt. Nagyon nagyon gyenge. Senkinek sem ajánlom. 10/1
8/10
matthewka 2009 júl. 17. - 22:17:28 8/10
(729/1272)
Az a "heges" jelenet nem véletlen volt a filmben.:) Még a formája is teljesen ugyan olyan mint a 2. részben. De elvileg a köv. része elõbb játszódik mint ez, így J.C.-t heg nélkül láthatjuk majd. Persze lehet bonyolítani, ha esetleg egy 2018 utáni énje is megjelenik a filmben akkor...! :D
offtopic
wukovsky 2009 júl. 17. - 21:22:13 Előzmény Csonger
(728/1272)
Szerintem is jó, és tegyük hozzá, hogy sietni kellett vele, ezért viszonylag sebtében van össze dobva a forgatókönyv, és nem volt rá sok pizzz így egyszerûek a trükkök :$
offtopic
wukovsky 2009 júl. 17. - 21:21:10
(727/1272)
Az, hogy azt a heget hogy szerezte akkor, az még nem olyan biztos, mármint hogy 90-ben hogy szerezte.

Viszont az a kép maradt meg mindenkiben John Connorról,m hogy egy nagy heg van az arcán, innentõl kezdve az 5-6 részben egy heggel az arcán fogjuk
látni Õt, amitõl talán majd hitelesebb JC lesz, hiszen JC arcán a jövõben a mi tudatalattink szerint van egy nagy heg.

90-es verzióban akárhogy is szerezhette, itt meg így szerezte, hogy egy gép 10 szer falhoz vágta, és 5 ször kitéphette volna a szívét, de csak annyi tellett töle, hogy átdöfi a szívét, ami egyébként halálos, és a terminátorok tökéletes anatimiai ismerettel rendelkeznek, tehát nem értem, hogy téveszthetett olyat, hogy nem állt meg azonnal JC szíve, illetve, hogy miután átdöfte, na mindegy, hagyjuk :$

szóval ennyi :D
8/10
matthewka 2009 júl. 17. - 21:09:20 8/10
(726/1272)
Jó film ez, akárki akármit mond. Aki egy akciódús filmre számít nyilván csalódni fog, de nagy szerepe van a párbeszédeknek és az apró jeleneteknek. Én 7 pontot adtam volna rá, de nagyon tetszett a filmben az elõzõ részekre való utalás és ez bizony kõkemény +1 pontot jelent nálam, így a film 8/10.

SPOILER

A 2. részben mikor kiszedik Swarczi fejébõl a vezérlõegységet és S.C. össze akarja törni kalapáccsal, a fiatal J.C. mondja "Ne öld meg Õt!" mire S.C. "Ezt John. Nem Õt, Ezt!" A 4.részben szintén elhangzik hasonló mondat, Blair Williams pilótanõ mondja Marcusról "Mindet bezárták egy szállítóba, csak Õ maradt szabadon." Mire J.C. "Nem Õ...Blair! Ez!" Szóval tanult valamit J.C. az évek során!:)

Szintén a 2. rész. A film elején mikor a harci jelenet van, J.C. kijön a rejtekhelyrõl és távcsõvel néz. A távcsövet elveszi a szeme elõl, akkor látszik egy heg az arcán. A T4-ben megláttam J.C.-t és egybõl az ugrott be hogy nincs ott a heg, de a film vége felé bemutatták hogy szerezte. Apró részletek de fontosak.
Csonger 2009 júl. 17. - 15:27:49
(725/1272)
Igen, erre gondoltam. Csodálkozom, hogy szerinted ez zsír.
Szerintem nevetséges.

De ha nem veszem komolyan, akkor viszont érdekes adalék a Terminátor-világhoz.
Csonger 2009 júl. 17. - 14:40:57
(724/1272)
Lehet, hogy korábban már írtam, de szerintem ha mindenképp fikázni kell egy Terminator-filmet, akkor az inkább legyen a Battle Across Time, ne a Salvation!
A BAT James Cameron rendezése 1996-ból, Schwarzenegger és Furlong a fõszereplõ (tehát ennek a filmnek nagyon jónak kéne lennie), mégis pocsék!
Valami élõszereplõs színpadi mûsorhoz készítették, és az alábbi a szorija:

SPOILER

Arnold és Furlong az idõgép segítségével a posztapokaliptikus jövõbe kerül. Egybõl felmerül a kérdés: honnan szereztek idõgépet? Na mindegy, ott vannak a jövõben, és valami csoda folytán nem meztelenül, hanem ruhában, fegyverrel, egy motoron ülve.
Néhány pillanat múlva ismét kinyílik az idõalagút, és a rendõrruhát viselõ T1000 rohan ki belõle, és azonnal üldözõbe veszi hõseinket. Ekkor Arnold shotgunnal szétlövi a fejét, és így sikerül lerázniuk.

Tovább motoroznak a leormbolt város törmelékei között. Aztán leszállnak a motorról, és gyalog folytatják az útjukat, amikor megtámadják õket valami lebegõ robotok. Ezeknek a kidolgozottsága kb a Captain Power címû sorozatban látható digitalizáló robotéval egyezik meg, azaz ordít róla, hogy CG. Nem is értem, hogy a T2 tökéletes trükkjei után ilyen gagyit hogyan csinálhattak. Na mindegy, Arnold hamar végez a lebegõ robotokkal, így már csak a Skynet épületébe kell bejutniuk. A Skynet-centrum élpületének a megtervezésével nem sokat veszõdhettek a készítõk, mert egyszerûen egy sötét színû piramis. Kábé eddig láttam a filmet; nem tudom, hogy ezek után még hány percig tart, de állítólag Linda Hamilton is szerepel benne.

Ja, majd elfelejtettem! Útközben megtámadja õket egy T-800 is, de ezen nincs elõ szövet, csak a fém váz. Na, ennek Arnold lerobbantja a fejét, majd az élettelen fémkoponyát a kezébe véve nézegeti, és ezt mondja:
"He was my collage-roommate."
Áá de béna szöveg!! Egyébként az egész filmre jelemzõ, hogy eléggé gagyik a párbeszédek, és a színészi teljesítmény is retenetes. Nem is értem, hogy tudtak a remek T2 után egy ilyen borzalmat létrehozni Cameron és Schwarzenegger nevével.

SPOILER VÉGE

Szóval ezért mondom, hogy nem minden arany, ami Cameron, és nem biztos, hogy Svarci neve garancia egy jó Terminátor-filmhez. A Battle Across Time-hoz képest a Salvation igenis egy jó film, még Terminátor-viszonylatban is!
1/10
black_eagle 2009 júl. 17. - 11:47:56 1/10 Előzmény wukovsky
(723/1272)
jah, én is az voltam, amikor a moziban ülve az órámat néztem 10 percenként kb a film felétõl, hogy mikor lesz végre vége.

Közben már elég türhetõ minõségben leszedhetõ és megnéztem eredeti nyelven, de csak inkább "végigtekertem" az egész szart.

Aztán a trash-ben végezte, mert egyébként HD gyüjtõ vagyok, a rendezõi változat HD-ben ad annyi esélyt neki, hogy még egyszer és utoljára végig szenvedjem, azért írom a szenvedést, mert nem hinném, hogy a vágatlan verzió majd megváltosztatja a megváltásról az eddigi legnagyobb eposzú filmrõl, amit a halálba cseszett a forgatokönyvíró és méginkább az idióta rendezõ a jeléenlegi kibaxott xar eszményképemet!!

chhh
_cola_ 2009 júl. 17. - 02:12:39
(722/1272)
Üdvözlet!

Azokhoz szeretnék szólni, akik még nem döntötték el, hogy megnézzék-e a filmet.

A tanácsom egy határozott NEM. A megszokott hangulat egyáltalán nem jön át, még a harmadik rész szintjét sem üti meg. Gyakorlatilag egy középkategóriás akciófilmrõl beszélünk, olyan, amilyet a kereskedelmi tévék hétköznaponként sugároznak. Ha valaki a grafika miatt menne el, amiatt sem érdemes. Ezen a téren ugyan nem vallottak szégyent, mert bõséges pénzkeret volt rá, viszont kiemelkedõt sem alkottak.

Egy letöltést talán megér. De még ez se biztos.
offtopic
wukovsky 2009 júl. 16. - 18:33:29 Előzmény Kathlen2
(721/1272)
Most lebuktam, de be kell valljam, igenigen kedvelem a T mítoszt, és benne vagyok nyakig :)

Persze vannak nálam itt jóval nagyobb tudással rendelkezõ emberkék, nem is kevesen.

Én csak kimondom ami a szívemen van. Ez a film, el lett bacccarintva. Ki lehetett volna egy jó filmet hozni belöle, ha még pár szereplõnek van karaktere, és nincs ennyi baki a cselekményben. Ha csak egy kicsit jobban figyelünk oda.

A cselekmény kb egy szinten van az Underworld forgatókönyvével, ami köztudottan úgy készült, hogy pár forgatókönyvíró, rendezõ, producer kicsit betépett BP-n, és sejtelmes álomvilágukban össze dobtak egy filmet, amit aztán megcsináltak, hogy de jó lesz!!!! :D


Na kb ilyen kidolgozottságú a T4 forgatókönyve is, mintha pár idióta betépett volna, megnézte volna a T1,T2,T3-at, aztán nekiült volna írni egy story-t, hogy dejó lesz!!!!!!!!
offtopic
wukovsky 2009 júl. 16. - 18:29:29 Előzmény SzaszatheG
(720/1272)
Schwarci nélkül is van terminátor, csak nem pont a Salvationban. A sorozat sem tetszett sokaknak, de ott sok fiatal tehetséges színész bemutatja, hogy más is el tudja játszani a bádog embert, közel olyan jól, vagy még jobban :$

És saját magad alatt vágtad el a fát a záró résszel, hogy habár a 3 alatt is rezeg a léc. Hiába volt benne Arnie, mégsem az igazi :$

Tehát Schwarcival sem biztos, hogy van terminátor akkor ezek szerint !!!!


Egyébként meg James Cameron nélkül nincs terminátor, mert Õ ennek az egésznek a megálmodója, a szülõ atyja!!!

Nélküle nem is tudnak egy épkézláb forgatókönyvet össze dobni, és nem is tudnak egy normális izgalmas filmet megrendezni!!!!


Ahogy az iskolában is mondani szokták, nincs rossz diák, csak rossz tanár!!!!
offtopic
wukovsky 2009 júl. 16. - 18:26:32 Előzmény sunny_days
(719/1272)
A hõ terjesésével :)

http://www.energia.bme.hu/index.php/egyetemi/category/18-muszaki-hotan-ii.-bmegeen3034


Na de, terjed az a hõ, azzal nincs is gond, nagyjából azt is tudjuk, hogy hogyan terjed, de hogy mégis mi az a hõ, na arról megy a vita :D
Kathlen2 2009 júl. 16. - 14:43:55 Előzmény wukovsky
(718/1272)
Mindenki jobbat várt...túl kell rajta lépni és kész! Remélni hogyha lesz következõ az jobb lesz:-)Én is csalódott vagyok, de eret nem fogok magamon vágni (ahogy más sem:-))), pedig imádom a T filmeket (is).
Te sem azért vagy még itt, mert dühös vagy, vagy mert csalódott, hanem hogy osszad az észt másoknak-nálad már rég nem a filmrõl van szó, hanem hogy Te "fényezd" a "tudásod" a "pórnép" elõtt.....:-)Tipikus...
4/10
SzaszatheG 2009 júl. 16. - 09:29:22 4/10 Előzmény wukovsky
(717/1272)
Aki jó filmet szeretne látni, az ezt a xart ne nézze meg!!!
Terminátor filmet Schwarzi nélkül szerintem nem lehet csinálni. Bár már a 3-on is rezeg a léc.
4/10
SzaszatheG 2009 júl. 16. - 09:28:51 4/10 Előzmény wukovsky
(716/1272)
Aki jó filmet szeretne látni, az ezt a xart ne nézze meg!!!
Terminátor filmet Schwarzi nélkül szerintem nem lehet csinálni. Bár már a 3-on is rezeg a léc.
offtopic
sunny_days 2009 júl. 15. - 23:58:33
(715/1272)
akkor vajon a HÕTAN mivel foglalkozik?
offtopic
wukovsky 2009 júl. 15. - 20:27:48
(714/1272)
aziiiiiii, merrrr jó filmet vártunk, és nem azt kaptunk, és dühösek vagyunk, legalábbis én :D
offtopic
wukovsky 2009 júl. 15. - 20:27:12
(713/1272)
De mi van, ha nem :D

Egyébként ezek az okos emberek nagyon sokmindenrõl tudnak ám nagyon sokáig vitatkozni.

Pl igazándiból az, hogy mi a hõ, az a mai napig nincs deffiniálva.

Az egy dolog, hogy ha felmelegítem a vízet a rendszerben, akkor meleg lesz a radiátor is, és akkor befüti a szobát, de hogy konkrétan az a hõ hogyan terjed, mit csinál, mi lesz aztán vele, vagy hogy egyáltalán úgy alapból, na ezen konferenciákon a mai napig hétvégéket át tudnak vitatkozni :$

És amíg olyan alap dolgok, hogy mi a hõ nincsenek deffiniálva, addig olyan elméleti dolgokról, mint az idõutazás kár is vitatkozni :)