10/10
danton-b 2012 nov. 11. - 11:34:54 10/10
(239/1599)
Ez Ferót minõsíti sajnos ,elképsztõ hogy mi alapján válogatott ,de nemcsak õ hanem az Xfaktor valamennyi mentora.Itt legalább tudjuk hogy az elején tett kevésbé szigorúság miatt most már hiába jönnek jók, soksrzor nincs hely aszámukra.De mégis akkora nonszenszek nincsenek ezzel együtt mint az X-ben,hogy egy Zámbó valószínû nyeri az egészet.
perry 2012 nov. 11. - 11:24:01
(238/1599)
A The Voice és az X faktor végül is szisztémájában ugyan azt a vezérelvet követi, talán az X már kissé "elhasznált" verzió, ha számítógépes hasonlattal karnék élni akkor 1.0 az X és 2.0 a Voice.
Szerintem mindkettõ alapból ugyan azt a küldetést teljesíti valamilyen szinten valóságshow , a zenét átszövik kinek, hogy miként, miért és miért nem színesekkel, ja és természetesen marad a dal.
Valaki itt azt mondta idézve: "kenyeret és cirkuszt a népnek", bizonyára kenyéren a számokat , cirkuszon pedig a bulvárt.
Azon lehet vitatkozni, hogy ma kb. csak így eladható egy kereskedelmi mûsor, vagy nem?
Ráadásul nem egy fázisban van a két mûsor, vagy is a válogatók mindig drámaibbak és emberibbek mint maga show.
Ott már pletykák vannak, szerethetõ és nem szerethetõ "színesek" néha úgy felhabosítva az alap gondolatot a dalverseny mivoltát, hogy tán a lényeg szorul a háttérbe.
Abban csengõnek adok igazat, hogy példának okán a zsûriben sokkal kevesebb a szerepjátszás, a nagy teátrális gesztusok, és egyenlõre a zsûri egymásnak feszülése.
Mondjuk az is szimpatikus, hogy nem a szépség vagy a szép test a + -ami azért valljuk meg , elõadó mûvésznél nem utolsó - itt célzottan a szép vagy érdekes hang a fõ szempont.
Azt tényleg nem lehet tudni ebben a pillanatban , hogy miképpen alakul az élõ verseny , talán ua. mint a X-ben, számomra az nagy kérdés: jobb személyiségek, jobb hangok, jobb dramaturgia érvényesül -e?
6/10
Fenrirson 2012 nov. 11. - 09:51:41 6/10
(237/1599)
De mivel elnyerte a tetszésemet,úgy döntöttem,követni fogom.
6/10
Fenrirson 2012 nov. 11. - 09:50:46 6/10
(236/1599)
Csak véletlenül találtam rá egyik nap,nemrég nem is tudtam,hogy van ilyen is.
Nem volt olyan rossz,de az X faktor szerintem jobb ennél.
1/10
nikato 2012 nov. 10. - 12:41:53 1/10
(235/1599)
Somló tényleg olyanokat választott akiknek egyéni hangjuk van. Tehát nem az a sablonos, akit összetéveszthetünk mással, vagy nem ismerhetünk fel.
10/10
offtopic
-csengõzoli-- 2012 nov. 10. - 12:06:27 10/10
(234/1599)
MOndjuk,ha anyámék Modor Miltiádésznak neveztek volna el, szerintem legkésõbb a 20. születésnapomon leültem volna velük egy komoly fejmosásra. :)
10/10
-csengõzoli-- 2012 nov. 10. - 11:46:42 10/10
(233/1599)
Nagyon tetszett ez az adás is, egyáltalán nem unom ezt a mûsort.
Eddig szerintem egyetlen tehetségkutatót sem élveztem ennyire.
A zsûri is szimpatikus, (igen, Malek Andrea is) és sokszor kifejezetten várom,hogy mit fognak mondani.
Elsõsorban Caramel véleményével szoktam egyetérteni.
Szerintem kenterbe veri a konkurenciát.
10/10
danton-b 2012 nov. 10. - 01:46:31 10/10 Előzmény olahmiki1959
(232/1599)
Nem gondolnám hogy csak arra nevet valaki ,akit ismer,az más dolog az a cinkos összekacsintás.de mivel amegfordulása maleknek azt jelenti hogy lám elfogadtalak és jó vagy ennek általában örülni lehet és ezt nevetéssel is ki lehet fejezni.Úgyhogy nagyon is rendben van malek viselkedése ,bár a szörnyella Keresztes viselkedne hasonlóan,aki egyre rondább és egyre agresszívebb,szegény zsüritársai opanaszkodnak is hogy úgy üvölt, hogy leesik tõle afejük.
10/10
danton-b 2012 nov. 10. - 01:40:27 10/10
(231/1599)
Egy klasszisal jobb ez amûsor mind a versenyzõk hangját mind a zsürit illetõleg mint az Xfaktor.nekem kifejezetten szimpatikus azsüri minden tagja még az is akit elõzõleg nem csíptem.És kiemelkedik Malek A. természetes bája ,kifejezetten kedves lénye és nem megjátszott empátiája versenyzõk felé .ha ennek századrésze lenne jellemzõ az idióta irritáló mûmájer és egyben hülye Keresztesre pl.vagy végre kirúgnák onnan,akkor az jót tenne az Xfaktornak is.
10/10
kabalababa9 2012 nov. 09. - 22:30:23 10/10 Előzmény Mr. Taifel
(230/1599)
Szia
De igen, vissza lehet nézni. Megtaláltam egy bizonyos oldalon. (Amit ide nem linkelhetek be nyilvánosan.) Akit érdekel, h hol, az írjon, privát üzenetet. Válaszolni fogok. :)
Towner 2012 nov. 09. - 22:28:36 Előzmény Semprini
(229/1599)
"Ez a 'tartalom nélküli megnyilvánulás' ez tetszik. Korábban én is furcsállni merészeltem, nekem is esett valaki miatta. mármint hogy bírálom a tiszteletreméltó zsûrit. "
Nem bíráltad hanem gyülõlted. Nem az egész zsûrit, hanem annak egy (nöi) tagját.
Egy másik idézet tõled:
"Köszi. egyébként nem hogy a zsûriról nem írok többet, de a mûsorról sem szándékszom, sõt valószínûleg nézni sem igen fogom. :-)"
No comment
1/10
Kistupac 2012 nov. 07. - 18:24:29 1/10 Előzmény chaabo66
(228/1599)
így azért érthetö a koncepciò ez kifejezetten tetszett a cikkben ( Nagy Feró válaszának egy része )

"Ha átöltözünk, akkor jönnek az új részek.
Mindent lecserélnek rajtunk, csak a gipszet a
lábamon nem!,,

a jól megszokott kissé Ferós ironia :D
1/10
nikato 2012 nov. 04. - 21:34:18 1/10 Előzmény chaabo66
(227/1599)
Érdekes!!! :)
chaabo66 2012 nov. 04. - 17:26:46
(226/1599)
Valószínûleg ugyanaz lehet a taktika, mint az X válogatásán: http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/x-faktor-4-hete-ugyanabban-a-ruhaban-2028765
1/10
Kistupac 2012 nov. 04. - 17:01:42 1/10 Előzmény olahmiki1959
(225/1599)
Egyetlen kétséges mondatot olvastam,amit nem láttam még elemezve: " ennyi tehetség... " elnézést,ha pontatlanúl idéztem.Egyszerüen lehetetlen mellényúlniuk,mármint a zsürinek. Mindegyikük,lyen olyan módon kapcsolódik a zenei szcénához,egy kicsit utána olvastam a mezönynek,és rengeteg ismerös ( korábban feltünt,egyslágeres,vagy másoknak hangot adó ) müvésszel (?) találkoztam. Szerencséseb lett volna meghagyni öket a sülyesztöben,de ki tudna kárhoztatni egy befektetöt,aki félti a pénzét,elöválogatásokra meghívott énekesek,kiemelten kezelten kezeltek ( egyböl- a válogatasokat kihagyva- a zsüri elö kerülök ) rendben,tegyék.Egyetlen gond van velük,hogy fedezhetö így fel egy magyar Susanne Boyle,Rebecca Ferguson,vagy Elie Lieb?
1/10
nikato 2012 nov. 04. - 09:57:09 1/10
(224/1599)
Az egész válogatás egy nap alatt történt? Mert, hogy minden részben ugyanaz a ruha van rajtuk!
tompika74 2012 nov. 04. - 08:38:40
(223/1599)
A mostani adásban szerintem is sokan továbbjutottak, akik nem érdemelték meg :( Azt hittem, ez egy olyan mûsor lesz, ahol kevés hamis hangot fogunk hallani. Hígul a mezõny rendesen.
Malek Andrea eddig nekem nem volt szimpatikus. Túl steril volt. Most viszont, hogy egyre jobban megismerem, egyre jobban tetszik :) Bírom, hogy ingatja a fejét, ha hamis hangot hall. A megfordulásnál a fülig érõ mosolyát annak tudom be, hogy éneklésnél magában elképzeli, hogy nézhet ki az illetõ. Megfordul, és egy teljesen más formát lát a színpadon, mint amilyet várt. És különben is gyönyörû a mosolya :)
1/10
Semprini 2012 nov. 03. - 11:54:06 1/10 Előzmény olahmiki1959
(222/1599)
"Ebben a kis országban egyszerûen nem kell ennyi énekes. Se jó, se rossz."
Azt hiszem talán Törõcsik Mari mondta, hogy kis ország vagyunk mi ennyi sztárhoz. Vagy ahhoz hogy egyáltalán sztárjaink legyenek, , nem idéztem szó szerint de a lényege kb ez volt. Az persze nem baj, hogy sok tehetség van, még többen azt hiszeik magukról hogy tehetségesek, és még annál is többen nem rendelkeznek semmiféle egészséges realitásérzékkel vagy önkritikával, feltûnési vággyal viszont annál inkább. ez a mûsor viszont nem róluk szól, hanem a be nem futott profikról, félprofikról. Ilyen szempontból ezt a tehetségkutatók legaljának tartom. már ha egyáltalán annak lehet nevezni.
A zsûrinek egyébként ahogy felületesen néztem, kb adásonként 4-5 kapitális, és 2-3 kisebb melléfogása volt, mint a továbbvitel, mid pedig a tovább nem vitel vonatkozásában. de nem jegyeztem meg a neveket, úgyhogy ennyiben maradunk. nincs tévedhetetlen zsûri, ezek meg pláne nem azok!... Mezõ tetkómutogató Misi mint mester? Ugyan már, vicc az egész! :-)
"A megfordulás utáni nevetés csak egy begyakorolt mûdolog, egy automatikus, tartalom nélküli megnyilvánulás, vagy micsoda? Udvariassági gesztus?"
Ez a 'tartalom nélküli megnyilvánulás' ez tetszik. Korábban én is furcsállni merészeltem, nekem is esett valaki miatta. mármint hogy bírálom a tiszteletreméltó zsûrit.
"A mai adásban extrém figurákból nem volt hiány, igazi, nagy, világrengetõ tehetséget azonban ma én nem hallottam. Jó, megbízható szintû énekesek voltak, néhány hamis hang is becsúszott itt-ott, a zsûri pedig hozta a kötelezõt, viszont Mezõ Misi 43-ik üvöltve felugrása, és ököllel a levegõbe ütése kissé mintha kezdene sok lenni. "
Világrengetõ tehetséget én eddig egyik adásban sem hallottam. Mezõ Misi üvöltve felugrása pedig már a legelsõ alkalommal is sok volt. Mit sok, rengeteg. Azóta csak még idegesítõbbé vált.
fo.ma 2012 nov. 03. - 11:15:11 Előzmény Kockás
(221/1599)
Engem egyenesen dühít, h az irtózatosan gyengén nyekegõ Nguyent tovább juttatták, a Fenyõ Fruzsinát meg nem! Játsszák ott a nagy hozzáértõt, közben ilyen baklövéseket követnek el :(
olahmiki1959 2012 nov. 02. - 23:53:20
(220/1599)
A mai adás után egyre inkább az az érzésem, hogy kezdünk átesni a ló másik oldalára.

Ebben a kis országban egyszerûen nem kell ennyi énekes. Se jó, se rossz.
Már eddig is nagyon erõs a mezõny, - persze, ez a jelentkezõk profizmusa miatt van így, - és még mindig nincs vége a meghallgatásoknak.
Azt szeretem, amikor valaki nagy mellénnyel érkezik, elmondja, hogy tizenöt éve énekel, három zenekara van, és különben is, mindenki tehet neki egy szívességet.
Aztán amikor senki nem fordul meg, akkor leforrázva elkullog.
Ma, - számomra meglepõen, és az eddigi adásoktól eltérõen, - volt egy-két melléfogása a zsûrinek.
Az 55 éves Hoffer György, aki a "Sweet Home Alabama" címû számot adta elõ, szerintem bõven megütötte azt a szintet, hogy tovább engedhették volna, nagyon kellemes hangszínnel, tisztán énekelt, míg a Caramel egykori háttérénekeseként jelentkezõ Harót Balázs ezzel szemben kifejezetten gyenge volt.
Egy meglehetõsen nehéz, hajlítgatásokkal, frazírokkal teletûzdelt rhytm & blues számot énekelt, sok bizonytalan, hamis hanggal.
Ez az a stílus, amelynél, - pontosan a rengeteg hajlítás és díszítés miatt, - kristálytisztán, abszolút magabiztosan kell tudni énekelni, mert ha már az alaphang is csúszkál, bizonytalan, akkor nagy baj van.
Õt nem kellett volna továbbengedni. (Direkt, még egyszer meghallgattam a produkciót a netrõl, és csak megerõsödött a véleményem, hogy nagyon rossz volt.)
Gyöngyösi Tamás, akitõl Malek Andrea szabályosan megijedt, szerintem nem százas. Lehet, hogy ez egy darabig érdekes lesz, Mezõ Misi "megette" a srác egyéniségét, de hosszú távon ebbõl még bajok lehetnek.
Ez a kissé egzaltált nézés, nyugtalan fejmozgás engem arra emlékeztet, mint amikor egy zombifilmben egy normális ember egy sérülés miatt észrevétlenül elkezd átalakulni, aztán egy váratlan pillanatban nekiugrik a fõhõs barátjának, és megharapja.
(Azért nem a fõhõsnek ugrik neki, mert akkor hamar vége lenne a filmnek. Régi dramaturgiai fogás...)
A mai adásban extrém figurákból nem volt hiány, igazi, nagy, világrengetõ tehetséget azonban ma én nem hallottam. Jó, megbízható szintû énekesek voltak, néhány hamis hang is becsúszott itt-ott, a zsûri pedig hozta a kötelezõt, viszont Mezõ Misi 43-ik üvöltve felugrása, és ököllel a levegõbe ütése kissé mintha kezdene sok lenni.
Ha már a fülében van egy fülhallgató, a rendezõ a vezérlõbõl idõnként rászólhatna, hogy egy picit vegyen vissza.
Malek Andrea, valahányszor megfordul, mindig úgy neveti el magát, mintha ezer éve ismerné az illetõt, aztán megkérdezi tõle, hogy hogy hívják.
Akkor ez most mi?
A megfordulás utáni nevetés csak egy begyakorolt mûdolog, egy automatikus, tartalom nélküli megnyilvánulás, vagy micsoda?
Udvariassági gesztus?
Somló higgadt, egyelõre keveset szól hozzá, neki marha nagy mázlija van, hogy nem teljesítménybérben fizetik õket, mert akkor egy-egy adás után kölcsön kellene kérnie taxira a többiektõl.
Caramel rendben van, bár ma a saját háttérénekesét nem kellett volna tovább juttatnia, mert nem volt jó.
A mûsorvezetõtõl egyszer szabályosan megijedtem, amikor kimentem a szobából, és amikor visszajöttem, éppen az õ arcát mutatta a kamera. A frászt hozta rám.
Veszélyességi pótlékot fogok kérni levélben a Voice producereitõl, ha ez így megy tovább.

Hogy ebbõl a rengeteg, valóban nagyon jó énekesbõl hogy tudják, hogy tudjuk majd kiválasztani a végsõ gyõzteseket, az viszont tényleg nagy kérdés...