s1u2x3e4l 2018 okt. 10. - 19:08:34 Előzmény napraforgó
(17/37)
Itt lathatod az eredeti es a remake szereploit egymas mellett.

https://youtu.be/X4BZoeRq_oU

Itt meg azt, hogy Yon Gonzalez sem volt nagyobb izomkolosszus

https://youtu.be/dfoooBoeDBQ
napraforgó 2018 okt. 10. - 08:59:56 Előzmény sunflower325
(16/37)
Rajta valahogy kevésbé látom a kort, de azt igen, hogy ő sem húszéves már.
Nem tudom, hogy a történetben az író kit milyen korosztályra állított be, de igen, úgy hiszem, hogy mindenki idősebb a koránál. Itt eredetileg nyilván egy huszonéves generáció volt megírva, nem a harmincas éveik második felében járó szereplőgárda. Lezsámítva persze a szülőket, ők a helyükön vannak.
sunflower325 2018 okt. 10. - 07:46:40 Előzmény napraforgó
(15/37)
Valóban nem biztos, hogy Erick Elias volt a legjobb választás, de akkor mit mondjunk az Isabelt játszó Irene Azuelaról. Ő még Ericktől is idősebb egy évvel...
napraforgó 2018 okt. 10. - 05:56:32
(14/37)
Sehogy sem értem, hogy Teresa Alarcon miért favorizálja annyira ezt a Diegot? Rátukmálja a lányára, jobban megbízik benne, mint a saját gyerekeiben, miközben messziről látszik, szinte ordít, hogy ez a Diego egy gátlástalan bűnöző.
Igaz, a gyerekei nem százasok, Felipe, az egyetlen fia egy lump alkoholista szerencsejátékos, Sofia egy elnyomott, megfélemlített asszony, Isabel meg... na őt meg más érdekli, nem a hotel. De ő is behódolt az erős akaratú anyjának, hisz elfogadta Diego házassági ajánlatát, miközben viszolyog tőle.
Erick Elias, mint Julio - hát nem is tudom. Nyilván nem ilyen volt az eredetiben. Nyiszlett, nyamvadt, egyáltalán nem rendelkezik férfias izmokkal, ráadásul kissé túlkoros is.
Ha ő Cristina ikertestvére - és a szobalányok fiatal, szép lányok, nem harmincasok, mint a 38 éves Elias... A fiatal szobalányok vagy férjhezmentek legkésőbb a huszas éveik elején, közepén, vagy pár év munka után előléptek valami magasabb pozicióba, de 38 éves szobalányok akkoriban nemigen lehettek... Nyilván nem volt nehéz fiatalabb, csinosabb lányokat találni a helyükbe, pláne olcsóbbakat.
napraforgó 2018 okt. 04. - 06:05:40
(13/37)
"Ennek vaj van a füle mögött" - mondja a nyomozó Juliora. Szóláskeverés, mert a vaj nem a fül mögött szokott lenni, hanem a fejen!
Vaj van a fején, avagy sok van a füle mögött - két külön szólás, mindkettő azt jelenti, hogy az illető bűnös valamiben.
De a két szólást összevonni és így egy értelmetlen hülyeséget kitalálni elég nagy bunkóság.
-------
Amúgy meg mit fog csinálni Julio, ha megjelenik az az illető, akire inasként vártak? Mert nyilván kértek egy új inast, mondjuk egy ügynökségtől, hisz senki nem csodálkozott, amikor Julio megjelent és bejelentette, hogy ő az új inas. (amúgy fura, hogy semmi papírt nem kértek tőle, sem az ügynökség levelét, sem az előző helyei ajánlásait....)
napraforgó 2018 okt. 02. - 05:50:47
(12/37)
Sehogysem értem, hogy Julio miért vitte azt az adag reggelit egy idős házaspár szobájába a fiatal Alarcon helyett? És pláne miért rázta ki akendőből a húga fényképét?

Na és Dona Tereza miért akarta, hogy a lánya Sofia eltitkolja a vetélést? Akkor még nem is tudhatott Belén terhességéről. Holott nagy a valószínűsége, hogy egy idegen gyereket akar a lány a ágyába csempészni.
napraforgó 2018 szept. 28. - 17:17:44
(11/37)
Vicces volt, hogy a satnya Julo hogy elbánt a két nagydarab boxolóval...
napraforgó 2018 szept. 28. - 17:05:33 Előzmény s1u2x3e4l
(10/37)
Igen, közben már én is rájöttem. De szemüveg nélkül eléggé hasonlít a két nő. Hasonló korúak, mindkettő fekete varjú ruhában, egyforma frizura, stb. Meg amíg meg nem szokom a szereplő arcát, addig még téveszthetek.

Amúgy nem értem, hogy a mexikóiak miért forgatták le a Gran Hotelt újra, hisz nyelvi nehézségeik nemigen lehettek egy spanyol sorozattal.
s1u2x3e4l 2018 szept. 28. - 16:06:21 Előzmény napraforgó
(9/37)
Egy kis kiigazitas: Andres anyja, Angela es nem Teresa. Teresa a hotel tulajdonosa, Angela pedig a noi munkaeronek a vezetoje a szállodaban.
napraforgó 2018 szept. 28. - 06:34:00
(8/37)
Nem igazán értem, hogy ha Julio gazdag, vagy legalábbis előkelő családból származott, akkor mi a csudának dolgozott a húga egyszerű szobalányként a hotelben?
Az világos, hogy Julio álnéven beáll a szállodába pincérnek, hogy kinyomozza, mi is történt a húgával. Azt nyilván sejti, hogy már nem él a lány, különben nyilván hazatért volna, vagy legalább életjelt adott volna magáról.
Fura, hogy Andres anyja a "banya", vagyis donna Tereza, aki amolyan felügyelő-féle ott és Andres mégis segít Julionak, amikor pedig a családja elkötelezett a hotel tulajdonosai mellett.
napraforgó 2018 szept. 19. - 07:24:49
(7/37)
OKé, majd meglátom és esetleg kivesézem...
Hú, undok vagyok, minden furcsaságot észreveszek... vagy majdnem mindent... Ha-ha...
Nézni fogod te is?
s1u2x3e4l 2018 szept. 19. - 06:27:49 Előzmény napraforgó
(6/37)
Es amellett, hogy izgalmas a tortenet, legalabbis az eredeti az volt, sok helyen nagyon szorakoztato is, illetve voltak benne vicces tortenesek. Legalabbis az eredetiben nagyon jol csurtek-csavartak a szalakat. Kivancsi vagyok itt mit hagytak meg belole.
napraforgó 2018 szept. 19. - 05:38:41
(5/37)
Köszi, szerintem ez tetszeni fog nekem, nem túl hosszú, kosztümös, délután adják, szóval minden szerencsés. Remélem, hogy a történetet nem rontják el.
Kedves tőled, hogy a megszólításra jelentkeztél, mostanában nem látlak.... Köszönöm.
s1u2x3e4l 2018 szept. 18. - 22:30:24 Előzmény napraforgó
(4/37)

Az 1900as evek elejen szerintem.
Itt a cimet szo szerint leforditottak.
Az eredeti sorit Malvin is megnezte. Es az eredeti tetszett neki is.

Angol nyelvu trailer
https://m.youtube.com/watch?v=_C7FHaVLJlM

Spanyol nyelvu trailer
https://m.youtube.com/watch?v=8pOry3IOSvc
napraforgó 2018 szept. 18. - 19:36:58 Előzmény s1u2x3e4l
(3/37)
Köszi a választ. A spanyol sorozatot nem néztem, pedig biztos tetszett volna, márcsak a kosztümös mivolta miatt is.
Ez a sorozat mikor játszódik? A holdpont.hu-n egy olyan kép van föltéve a beharangozójánál, hogy nem tudtam eldönteni, hogy kosztümös-e, vagy csak valami báli jelenetmiatt van estélyi a nőn.

Kissé zavar, hogy egy nagyon hasonló című sorozat (A szálloda) is mostanában kezdődik a Dunán.
Olyan ez, mint a sorsok útvesztői, meg a sors útjai.- nem tudom miért nem tudnak kicsit karakteresebb, eltérő címeket kitalálni.
s1u2x3e4l 2018 szept. 18. - 19:20:40 Előzmény napraforgó
(2/37)
A spanyol Gran Hotelnek a feldolgozasa 80 reszben. Megmondom neked, nem neztem, viszont szinkronosan kovetni szeretnem.
Az eredetit lattam, az nagyon bejott, megha gyengult is a vegere. Ennek csak a finalejaba neztem bele, es azt kell mondanom a mexikoi verzio finaleja jobban tetszett. Az eredetiben hianyoltam, hogy bizonyos karakterek nem kaptak meg a buntetesuket.

A tortenet arrol szol, hogy Julio Olmedo a Gran Hotelbe erkezik, hogy meglatogassa a noveret, am Cristinarol mar tobb mint egy honapja semmit sem tudnak. Allitolag lopas miatt kirugtak, de Julio jol ismeri a noveret, ilyesmire nem lenne kepes. Julio kapva kap egy varatlan lehetosegen, es egy pincernek adja ki magat, akit eppen varnak a Gran Hotelbe. Julio a szemelyzet tagjakent probalja kideriteni mi is tortent a hugaval a szallodaban, amelynek falai rengeteg titkot oriznek. A hoteltulajdonos no legkisebb lanyaban szovetsegesre talal, Isabel segit neki felfedni a szalakat. Szerelem szovodik kozottuk, am Isabelnek hozza kell mennie Diegohoz, a hotel gazdasagi igazgatojahoz, akinek igy olebe hullhatna a szalloda is. A hotelre azonban mas is palyazik, megpedig Isabel novere, aki egy fiugyermekben latja a megoldast minel hamarabb. Es Isabelnek van egy fiutestvere is, aki bohem eletet el, allandoan bajba keveredik, nokre veri el a penzet. Isabel anyja Diegot partolja, mert megvannak a maguk kozos kis titkaik. Mindekozben a hotelben tevekenykedik egy aranykeses gyilkos is, aki komoly problemat jelent a helyi rendoroknek is, es valahogy a szereploket kiserteni kezdi a multja, mind Juliot az exnoje, Cecilia szemelyeben, mind Diegot egy ellenlabasa szemelyeben, aki revansot szeretne rajta venni, es bizony a szallodatulajdonosnonek es a noi szolgalok fonokasszonyanak, Angelanak is megvannak a multbeli titkaik, melyek kihatassal lehetnek arra is, hogy ki lesz valojaban a hotel örököse.

Nem igazan neveznem telenovellanak ezt a kosztumos darabot, sokkal komplexebb attol ahogy sorozat, minthogy csak egy szerelmi drama lenne.
napraforgó 2018 szept. 18. - 16:34:11
(1/37)
Kedves Suxel!
Tudsz valamit erről a sorozatról? Hány részes és nagyvonalakban miről szól? Jó, gyengus, vagy közepes a színvonala?