8/10
efes 2007 nov. 09. - 18:16:55 8/10 Előzmény esthajnal
(97/637)
"Hát igen, a kritikus munka nem valami magasztos foglalkozás...^^ Ha nem tudsz jobbat csinálni, akkor kritizálj, az úgyis mindenkinek megy!..."--->perszehogy. minden ilyen egyszerû, minden fekete. már, ami nem fehér, ugye.

a "kritikus munka" alatt nyilván az ócsároló hangvételû fórumbejegyzéseket érted. azért tán arról nem ártana szólni, hogy a kritikusi munka, bár nevezzük inkább tevékenységnek, sõt mi több, életformának, az újságíró munka részeként, a szimpla "fikázásnál" már egy jóval összetettebb dolog. nem elég leszólni valamit, azt valamennyire meg is kell indokolni, ugyanez érvényes a dicséretre is természetesen. és akkor még ott van a tény- és szakszerûség, a következetesség, az olvasmányosság... szal, hidd el, nem úgy van az, hogy csak egyszerûen kenjük be sz*rral...
10/10
szandee 2007 nov. 09. - 17:03:59 10/10 Előzmény mezsge
(96/637)
fura film de érdekes is és szeretem a jo végû filmeket és ennek jo volt a vége...
10/10
mezsge 2007 nov. 05. - 21:26:37 10/10
(95/637)
egy zseniális film! még nem mertem megnézni szinkronnal, mert féltem, hogy elrontották.. az eredeti hang is tökéletes ;)
esthajnal 2007 okt. 30. - 21:42:12
(94/637)
Imádom a filmet... Már jópárszor láttam. S meglehetõsen kiakadtam, mikor annyi negatív kritikát láttam... Fõleg néhol túlon túl primitívet... Hát igen, a kritikus munka nem valami magasztos foglalkozás...^^ Ha nem tudsz jobbat csinálni, akkor kritizálj, az úgyis mindenkinek megy!... No mindegy, lényegtelen.
Magyar szinkronnal láttam elõször, s V szinkronja -szerintem- nem volt rossz választás, persze semmi Hugo hangjához képest, de a magyar hanglejtésében volt valami hihetetlenül megnyugtató... Mellesleg már csak azért a páratlan szókincsért, óóó, mikor V elõször találkozott Eveyvel, és lezavarta azt a bemutatkozást, hát a szemeim szinte kocsányon lógtak:D Bár lehet ez azért van, mert imádok gyönyörködni a magyar szófordulatokban, de elkápráztatott az a sok alliteráció... ^^
A film témája is jó, elég sok emberi gyarlóságot hûen ábrázol...
Szóval mindent összevetve szerintem nagyon jó film, bár lehet az elfogultságom miatt gondolom így, meg olykor rebellis mivoltom miatt, dehát ez van... No szép kis esszé lett:D
6/10
Kerberosz 2007 okt. 26. - 22:22:21 6/10
(93/637)
Háááát, nemtom, jobbat vártam, 1x nézõs valami.
PEva11 2007 okt. 18. - 16:14:09 Előzmény Hesztia
(92/637)
Nagyon túlspirázta a dolgot. Egyáltalán nem illett a személyiséghez.
szegfû 2007 okt. 17. - 21:34:10 Előzmény Brianna
(91/637)
Igaz nem mutatta meg magát és ez kiváncsivá tett. Ki hitte volna
hogy a Mátrixban is "többszörözve" szerepelt.
De ki a fodrász ?!
10/10
Brianna 2007 okt. 15. - 15:12:43 10/10 Előzmény Hesztia
(90/637)
szerintem pedig pont az volt a jó hogy õ kapta. Karakteresen oldotta meg. talán ha nem õ szinkronizálta volna, meg sem nézem. De így páratalan volt :]
Persze maga a film is kitûnõ munka, Natalie nagyot alakít benne. Bár azt egy kicsit sajnáltam hogy nem kerûl le az álarc V-rõl. Dehát ez így volt tökéletes.
P.G.N. 2007 szept. 02. - 07:17:03
(89/637)
Elkezdtem olvasgatni a hsz-eket, de nincs türelmem mindet végigolvasni, szóval, ha esetleg olyat mondok, ami már elhangzott, akkor bocs...

Tegnap megnéztem másodszor is a filmet, és csakúgy, mint elsõ alkalommal, most is lenyûgözött. Hihetetlen a történet, a mondanivaló és persze Hugo bácsi, aki fantasztikusan alakított, pedig nagyon nehéz dolga volt, hiszen a színészi játékát mimika híján a hanglejtéssel kellett feldobnia. Ez tipikusan olyan film, amit eredeti hanggal KELL megnézni, habár én amúgy is az eredeti hang + felirat híve vagyok.

KULT!
Bov 2007 jún. 27. - 19:56:06 Előzmény Hesztia
(88/637)
huh, nagyon köszi :D:D:D jaja, jó volt, nem illett annyira a karakterhez... deh jó volt :)
Hesztia 2007 jún. 16. - 01:53:53
(87/637)
Lux Ádám

Javaslom, hogy nézd meg eredeti hanggal is, mert Hugo Weaving hangja pótolhatatlan! Nem is tudom, ki a bánat volt az, aki LÁ-ra bízta a feladatot...egyátalán nem passzol a karakterhez. Semmi bajom vele, jól szokott szinkronizálni, de ez akkor is mellényúlás.
Bov 2007 jún. 15. - 21:18:39
(86/637)
nekem nagyon tetszett.. :)
szinkornosan láttam, vki nem tudja, h ki volt V magyar hangja???
érdekes volt a diktatúraábrázolás, deh tetszett :)
8/10
Indigo 2007 jún. 02. - 15:14:58
(85/637)
1984

:)
Indigo 2007 jún. 02. - 15:14:27
(84/637)
Szivesen megosztom a nézeteimet bárkivel, akinek nem volt kellõen szájbarágós ez a "diktatúra-ábrázolás". Kérdezzetek nyugodtan, srácok!
MatteX 2007 jún. 02. - 12:38:46
(83/637)
Egészen jó kis film, és még csak nem is túl sematikus. Bár tény, hogy a diktatúra lerajzolása hagy kivánnivalót maga után..

A Heti Válasz kritikája meg valóban szánalmas, az ilyet nem szabadna filmvászon közelébe engedni.
kessy6 2007 máj. 07. - 23:10:28
(82/637)
Valahol olvastam,hogy ilyen osszefogas nincs egy emberert.....
Ha vegignezzuk a tortenelmet,akkor ugy tunik,hogy ilyenre csak a magyarok nem kepesek.Vagy legalabbis az utolso pillanatban mindig szethuznak.
Amennyire tapasztaltam......Angliban a kis gyerekeket is az osszetartasra nevelik......a kozos cel erdekeben neha a szemelyesek felretetelere......
kessy6 2007 máj. 07. - 22:58:20
(81/637)
Mikor a moziban jatszottak lecsusztam rola.Most sikerult megneznem.Es nekem tetszett.Az ideologiai,uzenet,stb. dologrol nincs mit mondani,az elottem levok megtettek.

De azert a kritika kicsit kiakasztott.Azert azt allitani,hogy V egy leszbikus no,azert................
Azt hittem lemaradtam valamirol...........
De azert azt nem erteni,hogy Valerie melletti cellaban volt,es kapta az uzeneteket...........szoval gaz......
Foleg,mert a tobbiekhez hasonloan,eloszor azt hittem en vagyok hulye.
Eljenek a kritikusok!Eddig se szerettem oket,de ez csak erositett benne.
Most azert megneztem meg egyszer,eleg egyertelmu pedig,hogy nem no..............ejjjj,de gaz.........

Engem az elejen kicsit az Oprahaz Fantomjara emlekeztetett.A ferfi,aki nem mutatja meg az arcat,es az egyetlen,aki megerti egy o,akivel "egymasba szeretnek", de ertheto okokbol nem lehet happy ending.
Csak a zene egy kicsit mas..... :)

Ettol fuggetelenul,szerintem jo,nekem tetszett.
10/10
King Diamond 2007 márc. 24. - 00:19:47 10/10
(80/637)
Nekem tetszett a film. Méghozzá nagyon is. Egyik délután unalomûzõként raktam be a dvd lejátszóba, de hipp-hopp feleszméltem már az elején és végig fasza volt, fel se tûnt, hogy több, mint két órás.:)
Mindenkinek ajánlom, aki még nem látta, mert nem fog csalódni! 10/10
Newcastle United 2007 febr. 27. - 09:47:04
(79/637)
Egy rendszer alapja az ideológia. Az viszont nagyon is igaz, hogy az eszközei nagyon hasonlóak is lehetnek. Egy dolgot írtunk le kétféle megközelítésbõl.:)
Indigo 2007 febr. 26. - 15:17:41
(78/637)
Ne keverd az ideológiát az eszközökkel!