rina10 2014 aug. 15. - 02:43:57
(38/38)
Egy jó hír: az U18-as férfi vízilabda válogatott a Törökországi világbajnokságot veretlenül nyerte meg pár napja. A szerbek csak a 4. helyen végeztek, úgy, hogy kikaptak az elõdöntõben azoktól a spanyoloktól, aiket mi a döntõben gyõztünk le, illetve a bronzmeccsen azoktól az oroszoktól, akiket mi vertünk meg az elõdöntõben.
hercule 2014 aug. 14. - 19:58:23
(37/38)
Eladó!

A világbajnok magyar vízilabdázó által dedikált mezt kínálom eladásra. A póló M-mes méretû, soha nem volt hordva, még felpróbálva sem, igazi ritkaság egy gyûjtõnek vagy nagy ajándék egy rajongónak. Ára 20 ezer Ft. Kérésre fotót küldök. bertram1 kukac citromail pont hu
rina10 2014 júl. 27. - 23:03:46
(36/38)
Nem hiszek a "szerbfóbiában", abban hiszek, hogy az utánpótlásunk nagy bajban van évek óta, azért nem fiatalított idõben Kemény Dénes se. A szerbeknek nagyon erõs lábtempójuk van, nagyon magasra tudnak kiemelkedni, elõvik a blokkok felett a labdát, gyakorlatilag védhetelenül. Fizikálisan is teljesen fölénk nõnek, egészen máshogy tanítják a gyerekeket, az utánpótlást, mint mi. A vízilabda minden elemében a világ elõtt járnak. De nagy fejlõdési lehetõség van a mi csapatunkban Rióig. Csak azt nem tudom Rió után mi lesz, mert az Olimpia után már muszáj lesz a mostani idõsebb, rutinosabb játékosainkat kitenni a válogatottból, hiszen addigra az átlag életkoruk már 32 lesz. Ebben az esetben kb a következõ fiatalok maradnak, akik szóba jöhetnek: Vámos, Bedõ, Erdélyi meg Bátori. A mostani U18, akikrõl azt gondolom talán az új csodagenerációt képviselik, meg még egydarabig rutintalan fiatalok lesznek/maradnak.
stenimore 2014 júl. 27. - 22:25:34
(35/38)
Hát ez nem sikerült,és ismét a szerbektõl kaptunk nagy zakót.Ez már unalmas ,lehet taktikailag múlnak felül minket ,jól kielemezik a játékunkat és símán nyernek .Benedeknek még fejlõdnie kell kapitányként ,bár az utóbbi idõben már Kemény Dénes is betlizett velük.
jani-wan 2014 júl. 27. - 17:53:25 Előzmény szonya1
(34/38)
Errõl eszembe jutott egy vicces eset:
http://m.mlb.com/video/v8852885/mlb-network-remembers-bobby-valentine-in-disguise
Baseball edzõt kiállították, majd álbajuszt ragasztva visszasumákolt :D
szonya1 2014 júl. 26. - 18:36:51
(33/38)
Ez így van, mint minden sportágban, sípszó után nem lehet érvényes a gól. Igen, kézilabdában is van idõkérésre lehetõség. A fociban természetes, hogy az edzõ utasításokat ad játék közben. Ezért is nagyon hátrányos egy csapatnak, ha eltiltják az edzõjüket attól, hogy a kispadon ülhessen.
idõjós1010 2014 júl. 26. - 18:06:37
(32/38)
Ez így van !
idõjós1010 2014 júl. 26. - 18:05:58
(31/38)
Születhet gól sípszó után, elõfordulhat az is, hogy a gólszerzõ nem hallotta azt meg idõben, de az kizárt hogy érvényes legyen a találat. A focistáknak van idejük a gólörömre, a vizilabdázóknak viszont nincs. Ez tény, de egy-egy találat jelentõsége sem akkora ám. Jó dolog a jutalomfalat, de fura kivétel ez a vizilabdában, amit betudhatunk annak persze, hogy fizikailag rettenetesen megterhelõ nekik a játék. Kézilabdában is nagyon gyorsan pörögnek az események, és talán ott is van idõkérés ? már nem is tudom. A foci egy lassabb játék, mert nincs külön támadóidõ, ami egyébként szerintem javít is az élményen, viszont nem tudom elképzelni, hogy közben tudnak figyelni az edzõi utasításokra. No persze ezt énem tudhatom. A válaszokat egyébként köszönöm.
rina10 2014 júl. 26. - 17:59:39
(30/38)
Nem tudom, hogy népszerûbb lenne-e a vízilabda tõle, de legalább a bírók nehezebben csakhatnák el a meccseket.
rina10 2014 júl. 26. - 17:54:40
(29/38)
Igen, ott már alkalmazzák, errõl Gergely István is beszélt, csak neki jutott elõször eszébe, hogy ezt a pólónál is lehetne alkalmazni.
idõjós1010 2014 júl. 26. - 17:53:38
(28/38)
Az ötlet jó, de azért ettõl én nem hiszem hogy komoly mértékben emelkedne a népszerûségi mutató.
jani-wan 2014 júl. 26. - 16:37:04
(27/38)
A két olasz gól után a góllövõ a vízben maradt, visszament védekezni.
jani-wan 2014 júl. 26. - 16:29:52
(26/38)
Ez a dolog hogy a gólszerzõ minden esetben leúszik nekem is új, igaz sosem figyeltem. Na majd most megnézem.
De nem is igazán értem, mert sok értelme nincs.
Annak lenne értelme, hogy vannak játékosok akik támadásban vagy védekezésben jók és õk cserélõdnek, mint kézilabdában, vagy amerikai fociban különbözõ szituációknál.
jani-wan 2014 júl. 26. - 16:25:44
(25/38)
Ezt a bírón a mikrofont már vagy 15 éve látom amerikai fociban, úgyhogy nem ez a Gergely István találta ki, legfeljebb õ az aki ismert és egyszer megemlítette, ezért a média szerint õ találta ki, és nem az a sok ember aki nem ismert, de vagy 20 éve mondogatja.
rina10 2014 júl. 26. - 16:21:44
(24/38)
Oké, en csak elmondtam, hogy korábban 2-szer lehetett egy meccsen idõtkérni, az új szabályok miatt viszont már minden negyedben, ami eddig rosszul müködik éles meccseken, mert hiába a dudaszó a játékosok mindig késõn tudják meg, hogy megszakítják a játékot és megbeszélés következik.
szonya1 2014 júl. 26. - 16:13:36
(23/38)
OK, de én elsõsorban a hsz második bekezdésére reqagáltam.
rina10 2014 júl. 26. - 16:06:52
(22/38)
Bocsánat, azt hiszem ennél a Tóth Mártonos gólnál nagyon bezavart az, hogy Benedek figyelmetlen volt és akkor kérte az idõt, amikor Márton gól dobott, de idõkérés alatt nem lehett gól dobni, szabálytalan és emiatt nem adták meg a gólt. A bírók rendre figyelmetlenek az idõkérésnél, ez nem egy mostani meccen bekavart (online néztem pár meccest, még Merész András is bosszankodott, hogy nem vették észre idõben, hogy kikérte idejét). Idõjós ezt nem értette, hogy miért nem adták meg a gólt és ebbõl keveredett nagy beszélgetés ebben az egész vízilabda-témában.
szonya1 2014 júl. 26. - 15:18:19
(21/38)
Ki rágódik ezen? Már az is baj, hogy válaszoltam egy kérdésre, ami arra vonatkozott, hogy mi szükség van egyáltalán az idõkérésre? Idõkérés meg korábban is volt, nem mindegy, hogy hányszor lehet igénybe venni??
rina10 2014 júl. 26. - 15:04:56
(20/38)
Kár ennyit lovagolni ezen az idõkéréses dolgon, gyakran változtatják a póló szabályait, legutóbb tavaly, akkor vezették be, hogy minden negyedben lehet kérni egyszer idõt, elõtte, ha jól emlékszem csak 2-szer lehetett egy mérkõzés alatt. Megakarják menteni a vízilabdát mivel kevés a nézõ (mondjuk ennek nem csak az érthetetlensége az oka, hanem az is, hogy csak a szerbek, mi, az olaszok, horvátok és a kicsi Montenegró jó pólóban, ezekben az országokban népszerû igazán ez a sportág). Mondjuk a nõi pólóban viszont van 8-10-12 egyenrangú tudású csapat, az európai csapatokon kívül még az amcsik meg az auszik, igaz a nõi vízilabda nem igazán elismert.
szonya1 2014 júl. 26. - 14:53:33
(19/38)
Sajnos az benne van, hogy rosszkor jön az idõkérés, járta már meg ezzel Mocsai Lajos is, de most szerencsére nem lett végzetes következménye. Talán az is elõfordulhat, hogy azért sikerül gólt szerezni, mert már megszólal a sípszó és az ellenfél játékosai nem koncentrálnak eléggé, a támadó játékos viszont olyan lendületben van, hogy nem is észleli, hogy már lefújták a játékot.
Pancsolás? Inkább a kézilabda, úszás, birkózás és ökölvívás kombinációja :)
Arra a kérdésre, hogy mire való az idõkérés, több válaszom is van. Lehetséges, hogy a focisták annyival jobb képességûek, annyival fejlettebb intelligenciával rendelkeznek, hogy elegendõ egyszer elmondani nekik, hogy mit játsszanak és azt 90 percig meg tudják jegyezni, míg a pólósok 8 perc alatt elfelejtik, amit mondtak nekik. A másik variáció az, hogy a fociban sokkal lassabb a játék, az edzõ könnyebben tud utasítást adni a pálya mellõl, míg a pólóban egy támadásra 20-30 mp jut, nincs idõ lacafázni, a sok begyakorolt variáció közül okosan kell kiválasztani azt, ami célravezetõ lehet, illetve elõfordul, hogy pszichológiai okokból kénytelen kikérni az idejét az edzõ, amikor észleli, hogy nagyon tanácstalan lett a csapata és megpróbálja kimozdítani a játékosait a holtpontról.
Azzal kapcsolatban, hogy miért cserélik le a gólt szerzõ játékost, hallottam már olyat, hogy ez egyfajta jutalom a számukra, motiváló erõ. Vagy lehet, hogy azért érdemes lecserélni õket, mert a gólöröm miatt nem tudnának kellõen koncentrálni közvetlenül a gólszerzés után? Nem tudom. A cserejátékosoknak egyébként eleve más a szerepük, mint a fociban, itt gyakran variálnak az edzõk, már csak azért is, mert sokkal hamarabb kifáradnak a játékosok ebben az intenzív játékban.
Persze jó lenne, ha egy szakértõ is hozzászólna, mert én csak nézni szeretem a vízilabdát, én magam úszni is alig tudok :)