Téma: Walt Disney

Miki1900 2008 júl. 18. - 14:57:38
(3/23)
Most, hogy az olvasás népszerûsége csökken (és csökkenni is fog majd), talán a régi meséket nem is könyvekbõl fogja majd ismerni a jövõ generációinak gyermekei, hanem a klasszikus Walt Disney-rajzfilmekbõl, animációkból.

A Hófehérke és a hét törpe technikája ma is ámulatra méltó. Ahogy megrajzolták a fõszereplõt, illetve átrajzolták, a lehetõ legéletszerûbben kaptuk meg az õ alakját és mozgását. Pedig 1937-ben készült színesben. Chaplin ekkor még meg sem csinálta a Diktátort (1940) fekete-fehérben.

Bár ma néhol visszaesik a Disney-színvonal, azért mégiscsak a legjobbakkal dolgozik és a legjobbakat állítja elõ a mûfajban.

Ezért elmondhatjuk, hogy a tudást és a régi mesék után kutató, kissé analfabéta (?) Walt Disney tehetsége öröklõdött a hagyatékát, és a nevét hordozó intézményre..
mameha 2007 jún. 28. - 20:29:45 Előzmény Vikke
(2/23)
teljesen egyet értek. én csak sajnálom, hogy a mostani generációnak ezek a fantasztikus mesefilmek lényegében semmit sem mondanak, nem is látták õket. :( pedig egy élmény volt ezeken és az összes többi disney filmen felõni. nagyon sok most már felnõtt/kamasz lehet neki hálás, többek közt én is:)
Vikke 2007 jún. 03. - 18:14:37
(1/23)
Walt Disney a filmtörténet egyik legcsodálatosabb alakja. Olyas valamit hozott létre amirõl elötte az emberek (fõleg a gyerekek) nem is álmodtak. Meséi idõtállóak minden korosztály számára sokatmondó kikapcsolódást nyujtanak. Én az Õ meséin nõttem fel a Hófehérkén, a Hamupipõkén, 101 kiskutyán, Susie és tekergõ... hogy csak párat említsek de természetesen a végtelenségig sorolhatnám. Az egészben mégis az a legcsodálatosabb, hogy még mindig a Disney rajzfilmek a legmagávalragadóbbak, pedig most már azokról a mesékrõl-filmekrõl beszélünk amiket az Õ nevével jelzett cég gyárt. Disney nem csupán fantasztikus meséket gyártott hanem szinvonalat is teremtett a mesegyártásban. Megalkotta (bátran állíthatom) a világ legnagyobb szórakoztató-központját amely egy egészen más világba viszi el az odalátogatókat: a Disneyland-et.
Hiába gyárt a Dream Works remek rajzfilmeket mint amilyen pl. a Shrek soha nem érhet a Disney nyomába. Én még most is szívesen leülök egy Disney- rajzfilmre, filmre mert tudom, hogy nem fogok csalódni. Egészen biztos vagyok benne, hogy majd egyszer a saját gyermekemmel együtt is Disney meséket fogok nézni.