TOP10 BRAND
1
INDEX 955 944 RU
2
TELEX 904 468 RU
3
ORIGO 891 412 RU
4
BLIKK 794 716 RU
5
24 794 580 RU
6
IDOKEP 672 316 RU
7
PORTFOLIO 512 108 RU
8
BORSONLINE 478 584 RU
9
HVG 454 444 RU
10
NLC 418 812 RU
1
INDEX 955 944 RU
2
TELEX 904 468 RU
3
ORIGO 891 412 RU
4
BLIKK 794 716 RU
5
24 794 580 RU
6
IDOKEP 672 316 RU
7
PORTFOLIO 512 108 RU
8
BORSONLINE 478 584 RU
9
HVG 454 444 RU
10
NLC 418 812 RU

Programkereső

Tudtad?

A legkisebbeket is remek programokkal várja a 10. Primanima

Az október 5. és 8. között tartott Primanima fesztivál ismét kiemelt figyelmet szentel az ifjabb közönségnek: a három korosztályra bontott gyerekfilmes versenyprogram mellett a PrimaTeen várja a tinédzsereket szórakoztató és gondolatébresztő animációkkal.

Lucas, a pók a világháló után a Cartoonitót is behálózza

Egy több mint 870 milliós nézettséget hozó internetes szenzáció alapján készült animációs sorozattal bővül az óvodásoknak szóló Cartoonito kínálata.

Idén a lányoké az első lépés a világ sakktábláján

Mindenkit vár a Polgár Judit által szervezett eddigi legnemzetközibb Világsakkfesztivál.

Hamarosan a mozikban

Színház

Utazás a szempillám mögött

6szín - október 9., 11.00

Kinek nem voltak megvalósíthatatlan álmai? Egy magányos kisfiú, Lackó, elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Elgurult golyójátéka álmában is csak gurul, csak gurul...

Micimackó

Figurina Bábszínház - október 8., 11.00 és 15.00

Micimackó, a szerény „csekélyértelmű medvebocs” kalandjai a Százholdas Pagonyban.

Marcipán cica

Pólus Mozi - október 9., 11.00

A kényes-fényes, kotnyeles Marcipán cica egy könyvből értesül arról, hogy ő az állatok királyának, az oroszlánnak rokona. Királyi származásának okát hódolatra szólítja fel a háziállatokat, majd elhatározza, hogy Afrikába megy, felkeresi őfelségét, és megtanulja tőle a királyság csínját-bínját. Kalandos utazás során eljut Afrikába, ahol kiderül, hogy az afrikai oroszlánnak cseppet sincs királyi dolga, koplalás van és minden nap vadásznia kell. Majd a cirkuszi oroszlán rokonával találkozik, aki öreg, fáradt, és nagyon fél az idomártól. Végül hazamegy, ahol ráébred: itthon vagyok igazán király!

Koncert

Az Időmanó kalandjai - Bíró Eszter családi, interaktív koncertje

Müpa - október 8., 11.00

Másodpercek, percek, órák, napok, és a többi, általunk kitalált időegység. Van, hogy csigalassúsággal múlnak, máskor szélvészként rohannak, esetleg egyszerűen kifolynak a kezeink közül, bármennyire vigyázunk rájuk. Nem mindenki tudja, hogy az idő múlásának rendjét az Időmanó felügyeli, aki véletlenül összetöri a világórát, sosem látott galibát okozva...

Ramazuri – Utazás a zongorám körül

Magyar Zene Háza - október 8., 10.30

Várnagy Andrea, Liszt-díjas zongoraművész immár hosszú évek óta a klasszikus zenei ismeretterjesztés egyik nagykövete. Zenevarázslat című interaktív foglalkozásán nemcsak a zongorával és a négykezes fogalmával ismerkedhet meg a család, hanem rajta keresztül a klasszikus zenével is.

Mindenmás

Világsakkfesztivál

Magyar Nemzeti Galéria - október 8., 9.00-19.00

A Világsakkfesztivál egy olyan nemzetközi szinten is egyedülálló rendezvény, amely egy 1500 éves, misztikus táblajáték, a sakk legkülönbözőbb arcait mutatja be a sport, az oktatás, a kultúra, a tudomány és a szórakoztatás szemszögéből, egész napos családi programot kínálva.

Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók - a mozifilm (0)

Puskin Kuckó - október 8., 10.00

színes, magyar rajzfilm, 72 perc, 1983/2019   Rendező: Haui József, Szabó Szabolcs, Szombati Szabó Csaba író: Bálint Ágnes, Kertész György Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. 2019. áprilisában a Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével. Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva kerül a mozikba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és környezetünk védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.  

Állatok világnapja

Elevenpark - Új Buda Center - október 5., 16.00

Láttál már testközelből agámát? Fogtál már a kezedben kígyót? Most ezekre lehetőséged nyílik az Elevenparkban az állatok világnapja alkalmából.   Program:16:00 - 17:00Akciós Laserharc 8 éves kortólAz Elevenpark vendégei ezen a napon 16:00 órától több, mint 50% kedvezményt kapnak a Laserpark belépő árából. Vegyetek részt 1000 Ft-ért egy király laserharc csatában! 17:00 - 20:00"Állatsimogató"Pók, agáma, csótány és kígyó mellett sokféle állatot bemutatnak nektek, amiket a bátrabbak kezükbe is vehetnek.

Kiállítás

Kaland az esőerdőben - Kincskereső játék és kiállítás

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - november 27-ig

A látogatók kiállításba lépve megismerkedhetnek több kontinens esőerdőinek különleges állataival, titokzatos növényeivel és lebilincselő jelenségeivel, miközben egy izgalmas kincskereső kaland részesei lehetnek.

Generazioni

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - október 13-ig

A kiállítás a legjobb olasz gyermekkönyv illusztrátorok munkáit mutatja be több generáción keresztül napjainkig. A tárlaton mintegy száz gyermekkönyv is szerepel, amit végiglapozva ki-ki meggyőződhet róla, hogy valóban érdemes Olaszországra figyelni.

Könyv

Könyvfesztiváli újdonságok a Pagonytól

A Pagony kiadó számtalan újdonsággal jelentkezik a szeptember 29. és október 2. között megrendezésre kerülő Könyvfesztiválra, így kicsiktől kezdve a kamaszokig mindenki talál magának friss olvasnivalót.

A Manó Könyvek szeptemberi újdonságai

Vidáman indul az ősz Malaccal és Libával, akik bungit építenek és szakácskodnak Tóth Krisztina sorozatának legújabb részében, az új Nyúl Péter-mesekönyvben pedig nemcsak történeteket találhattok minden évszakra, de játékötleteket is.

A Menő könyvek szeptemberi újdonsága

Az első szerelem megismételhetetlen - legalábbis annak kellene lennie. Tényleg olyan lesz, amilyennek elképzeltük? Elsöprő generációs első élményekről is szól Horányi Hanna Zelma új ifjúsági regénye. A Rólad/Neked-sorozatban fiatal szerzők írnak fiatal olvasóiknak.

Játékok, pályázatok

Töpörödött törpegerek

Beküldési határidő: október 10.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Töpörödött törpegerek címmel rajzpályázatot hirdet, általános iskola alsó tagozatán tanuló gyermekek részére.

Csináljunk (papír)színházat!

Beküldési határidő: november 11.

Kreatív pályázat középső és nagycsoportos óvodások számára Vadadi Adrienn könyvei alapján.