Programkereső

Színház

Amy világa

Belvárosi Színház, szeptember 17., 19:00

Kivülről nézve olyan vonzónak tűnik egy ismert és sikeres szülő gyerekeként felnőni, de a valóságban ez pokoli nehéz ügy. Judy Allen ünnepelt színésznő, pályája csúcsán jár, de nem ebben a világban él: a hétköznapi dolgokkal nem nagyon törődik.

Lövések a Broadwayn

Thália Színház, szeptember 17-19., 19:00, szeptember 22., 19:00

New York, 1930 . A valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül ígéretes mint férfi, de a színdarabján lenne mit javítani. A film alapján készült musical Woody Allen saját átirata – a swing-korszak fantasztikus slágereivel.

A kő

Vígszínház, szeptember 18-19., szeptember 22., 19:00

Talán az egész 20. század történelme elmesélhető egy család, egy ház, egyetlen kő történetén keresztül is… Nehéz titkokat rejthet egy ház, amely az évtizedek alatt többször is gazdát cserélt, és így családról családra, generációról generációra hagyományozódtak a kertben és a falakban eltemetett történetek.

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak – kocsmaária

6szín, október 12., 20:00

“Lassan két évtizede figyelem Thuróczy Szabolcs a (magyar) néplélek ismeretéről tanúskodó alakításait Pintér Béla zseniális darabjaiban: organikus, természetes, bio! Az évek során barátságába is fogadott..."

Az Őrült Nők Ketrece

Átrium, október 13., 19:30

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te - és ketten együtt.

Koncert

Kiállítás

Gerhard Richter. Valós látszat

Magyar Nemzeti Galéria, november 14-ig

Augusztus 27-től a világhírű kortárs német képzőművész, Gerhard Richter műveiből rendez kiállítást a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria. A Gerhard Richter. Valós látszat című tárlat különlegessége, hogy Magyarországon most első ízben látható a német művésznek ilyen nagyszabású, az életmű valamennyi korszakát átfogó kiállítása. A bemutatott közel 80 műalkotás hazai és nemzetközi köz-, illetve magángyűjteményekből érkezik a budapesti tárlatra.

Nagylátószög. 120 éves a magyar film

Ludwig Múzeum, november 14-ig

Az első megrendezett jeleneteket is tartalmazó magyar filmet, A tánczot 1901. április 30-án mutatták be a budapesti Uránia Tudományos Színházban. Ezt az időpontot tekintjük a magyar film születésnapjának.A kiállítás olyan kalandra hív, amely a magyar filmtörténet gazdagságát és a filmművészet időt, teret és kultúrákat összekötő természetét emeli ki, és anyagával az erről való párbeszédre késztet.

Meghosszabbítva! - Vágyott szépség – Preraffaelita remekművek a londoni Tate Britain gyűjteményéből

Magyar Nemzeti Galéria, szeptember 19-ig

A londoni Tate Britain múzeum egyedülállóan gazdag preraffaelita gyűjteményének közel száz lenyűgöző alkotása látható május 13. és szeptember 19. között a Magyar Nemzeti Galériában a mozgalmat bemutató első nagy magyarországi kiállításon.

ez+az

Tankcsapda - Harmadik évtized

Budapest Park, október 15., 18:00

A 2010-től napjainkig megjelent dalokból építi fel műsorát a Tankcsapda. Hazánk legnépszerűbb rockzenekara - a háromtagú Tankcsapda - a hármas szám jegyében, a tavalyi 30 éves jubileuma után idén három részletben vonultatja fel eddigi életművét a Budapest Park közönségének. Október 2-án a Tankok a 2010-es évek számaiból válogatnak – mint a Hatalom nélküli rend, a Köpök rátok, a Mi a f@sz van vagy az Alföldi gyerek – de a legutóbbi album dalai – a Liliput Hollywood, a Pattanások és szemüvegek vagy a Megölni engem - is fontos szerepet kapnak ezen az estén. Hamarosan pedig Neked is lehetőséged lesz leadni a voksod, hogy a zenekar harmadik évtizedéből melyik TCS-dalokra zúznál a legszívesebben! A három koncertre bérlet is váltható. A bérletvásárlók közül néhány szerencsés ráadásul személyes találkozót nyerhet a zenekarral - részletek hamarosan! A kialakult járványhelyzet miatt a Tankcsapda - Legyen mindig péntek! három évtizedet bemutató három különböző koncertjét 2021-ben tartják meg. A várható új dátumok a következőképp alakulnak: I. évtized: 2021.04.30; II. évtized: 2021.07.30; III. évtized: 2021.10.15. Jegyekkel kapcsolatban bővebb információt a Budapest Park Facebook oldalán találsz.

Hobo 75

Papp László Budapest Sportaréna, november 20., 20:00

A Magyar Kormány tömegrendezvényekkel kapcsolatos döntése és a jelenleg is hatályban lévő jogszabály értelmében Földes László HOBO 2020. december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában meghirdetett koncertje egy későbbi, új időpontban kerül megtartásra! Az eredetileg a Papp László Budapest Sportarénába 2020. december 28-ra meghirdetett HOBO 75 koncert az eredeti helyszínen, 2021. november 20-án kerül megrendezésre. A megváltott belépőjegyek az új időpontra érvényesek, melyekkel a továbbiakban nincs teendője, így azzal a koncert az új dátumon (2021. november 20-án) látogatható. Amennyiben a rendezvényre vásárolt parkolójegyet is, úgy természetesen az is érvényes az új dátumra. Földes László Hobo idén ünnepli 75. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán márciusban országos és erdélyi turnéra indul, melynek utolsó állomása 2020. december 28-án, a Papp László Budapest Sportarénában lesz. A turnézáró nagykoncertre vendékkel, meglepetésekkel és ahogyan Hobo fogalmazott, egy igazi bulival várja a közönséget. A színházi és irodalmi szerepei ez alkalommal a háttérbe kerülnek és teljes mértékben a zenét állítja a középpontba. Ünnepeljünk együtt, hogy HOBO 75!

JátechTér Budapest - gyerekszoba nem csak gyerekeknek

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, december 31-ig

Az interaktív kiállításon az elmúlt 40 év összes említésre méltó konzolja és játéka játszható, képcsöves televíziókon figyelve, régi fotelekben gubbasztva, de a legújabb generációs játékgépek is várják az e-sportra, FPS-ekre és battle royale-ra kiéhezett játékosokat.

Bemutatók Összes bemutató

 • 10 Jegy

  „Amit a legkisebbel tesztek, azt velem teszitek.”
  A 10 című darabban tíz sorsot látunk, tíz morális dilemmát, tíz nyilvános „gyónást”.
  Tíz élettörténet, tíz szenvedéstörténet, tíz Ecce homo-kép tárul elénk. Íme, az...

  Időpontok
 • 1x3 néha 4 Jegy

  A dúsgazdag, de már idős, vélt és ráerőltetett betegségekkel küzdő Jonathan Hardcastle komoly összeget szándékozik egy volt üzlettársa fiának, Billynek ajándékozni azzal az egy feltétellel, hogy a fiún kívül ne legyen más örökös a láthatáron. Billy...

  Időpontok
 • Az ember tragédiája 2.0 Jegy

  Madách a XIX. század végén befejezte a nagy emberiség költeményét. De a történet nem ért véget. Minket az izgatott, vajon milyen alkut kötne ma az Úr Luciferrel és milyen történetekbe sodorta Ádámot és Évát a huszadik század. Felkérésünkre ennek...

  Időpontok
 • 3 nővér Jegy

  Fiktív dokumentáció.

  Időpontok
 • 33 változat Haydn-koponyára

  „A vendégszöveg a színházban, ahol nemde nincs visszalapozgatás, még kevésbé fontos, mint a regényben. A vendégszöveg épp az idegensége által új tereket nyit, a szöveg és az olvasó pozícióját újra meg újra megremegteti, így persze jó, ha...

  Időpontok
 • 33 álom Jegy

  Harminchárom álomképet készítünk Keresztes Gábor (Freakin’ Disco együttes tagja, számos magyar film zeneszerzője) zenei montázsára. Olyan szürreális, abszurd, groteszk és közben személyes álom-szkeccseket hozunk létre a társulattal és a meghívott vendégekkel...

  Időpontok
 • Pécsi Balett 60 – jubileumi est

  Az iszonyat balladája

  Időpontok
 • Hárman a padon Jegy

  Az élet érett gyümölccsé érlel, és ha senki és semmi nem fogyaszt el bennünket, marad idő a ráncos bölcsességre, és akkor előkerülhet egy pad, egy másik, sőt egy harmadik ember, hogy az öregség, a szerelem, az utolsó lázadó fellángolás a remény Időpontok

 • Dalok a szobából Jegy

  m.a.d.a.m. | Dalok a szobából.

  Időpontok
 • A kis herceg

  Antoine de Saint-Exupéry, minden franciák legszebb nevű írója egyike azon keveseknek az irodalom történelmében, akik egyszerűen szőrén-szálán eltűntek (a másik az amerikai Ambrose Bierce volt). Saint-Exupéry fő-, vagy mellékállásban, az íróság mellett, pilóta volt, vagyis hős,...

  Időpontok

4 jel, amiből észreveheted, hogy a partnered kontrollálni próbál

Úgy érzed magad, mint egy kalitkába szorult madár?

Amikor elhagyja az embert a józan esze: 10 egészen bizarr okból elkövetett bűncselekmény

Moziban telefonozás, bizarr okkult rituálék, WiFi-jelszó és facebookos fogadás miatt is öltek már embert.

Kihaló mesterségek: a harangöntéshez emberi haj, tojás és méhviasz is kell

Kihaló mesterségek sorozatunkban a harangöntő mesterségét mutatjuk be. Őrbottyánban jártunk, Gombos Miklósnál és fiánál.

Kockázatvállalás, függetlenség, önrendelkezés: ennyi mindent taníthatnak az apák a lányaiknak

Az apáknak egyedülálló és pótolhatatlan szerepe lehet a lányok életében.