Étel, ital, férfi, nő

Bakancslistához adom
Yin shi nan nu
tajvani-amerikai vígjáték, 124 perc, 1994

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Egyre több baja van Csu úrnak, aki Tajvan legjobb szakácsa és egyben három felnőtt, lázadó lány apja. Csu úr felesége már évekkel ezelőtt meghalt, magára hagyva férjét a lányok nevelésében: a legnagyobb Csia-Csien tanárnő és látszólag apja támasza, a középső elfoglalt üzletasszony, aki alig bírja elviselni apja társaságát, a legfiatalabb pedig Csia-Ning, aki reménytelenül romantikus alkat. A családi képbe azonban belép a zsémbeskedő özvegy Liang asszony, aki nemrég költözött a szomszédba. Hirtelen az egész család úgy érzi, hogy Csu úr valaki másra is főzni fog. Időközben viszont az egyik lány terhes lesz, a másik kiborul, valaki meghal, és megint másvalaki rátalál az igazi szerelemre. Ezek után ne lepődjünk meg, hogy végül teljesen meglepődünk azon, kivel mi is történik!
Forgalmazó: Odeon

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    1995
    Legjobb idegennyelvű film jelölés
  • Oscar-díj

    1995
    Legjobb idegennyelvű film jelölés
  • BAFTA-díj

    1995
    Legjobb nem angol nyelvű film jelölés: Ang Lee

Hozzászólások

Szerinted?
Dalmát 2014 ápr. 21. - 17:12:21
Ang Lee korai, még Tajvanon forgatott filmjeit igazán elõvehetné valamelyik köztévé. Szerintem milliószor többet érnek, mint a késõbbi Oscar és egyéb díjas filmjei.
7/10
bogotizsolt 2014 ápr. 21. - 16:48:02 7/10
esti kezdéssel bealudtam. Második nekifutásra egy szép vasárnap délelõtt már rendben volt. Ezzel el is mondtam mindent.
Vígjátéknak erõs túlzással (se) sorolnám be , de ezekkel a mûfajmegjelölésekkel már rengetegszer bajom akadt itt a porton.
AngelinaJoli 2006 okt. 08. - 08:20:00
Sziasztok! Néhány hónapja vetítették az Ang Lee-sorozatot, sajnos a Lökõ kezek c. filmrõl lemaradtam. Valaki rögzítette véletlenül ezt a filmet DVD-re, ha igen, legyenszíves jelezze Nekem. Mindenképpen szerteném megszerezni, egy barátomnak kellene. A címem: meszesjo@vipmail.hu; elõre is köszönöm a segítséget.