Nincs semmi a tévében? Ezt streameld az ünnepek alatt!

A tévében már megint a Reszkessetek betörők megy? A két ünnep között sem találsz semmi kedvedre valót a tévéműsorban? Vagy csak lehetetlen időpontokban adják a kedvenc sorozatod? A Netflix és az HBO GO kínálata biztosan segít kitölteni ezt az időszakot, amikor végre jut idő a filmnézésre.

Megnéztük, mik a legjobb elérhető filmek és sorozatok az aktuális kínálatban. Az HBO-nál mindenhol találunk magyar szinkront vagy feliratot, a Netflixnél ritkábban, így ott külön jeleztük, mire lehet számítani.

HBO GO

Terápia

Az HBO dicséretesen sok pénzt és energiát fordít arra, hogy magyar sorozatokat forgasson, és még arról is gondoskodik, hogy eljusson a hírük a közönséghez. Amióta az HBO Go-hoz tévéelőfizetés nélkül is hozzá lehet férni, az egy hónapos ingyenes próbaidőszak alatt akár ingyen megnézheti bárki, hogyan kezeli Mácsai Pál pszichológusként a Marozsán Erika, Nagy Zsolt és Nagy Ervin által alakított karaktereket.


A szolgálólány meséje

Az év egyik legtöbbet dicsért sorozata, ami nyolc darab Emmy-díjat nyert, és jövőre két Golden Globe-ra esélyes. A történet alapja Margaret Atwood regénye, ami egy totalitárius társadalomban játszódik. Elisabeth Moss játssza az utolsó termékeny nők egyikét, akitől a rendszer azonnal elveszi a megszületett gyermekét.


Trónok harca

Utolsó előtti, hetedik évadánál jár az HBO megasorozata, amiben lassan tényleg megérkezik a legelején beígért tél. A két ünnep közötti időszak épp ideális lehet arra, hogy elkezdjük újranézni az egészet a közeledő nagy finálé előtt.


Drót

2002-ben mutatták be az első évadát, és a mai napig sokan ezt tartják minden idők legjobb sorozatának. A Drót öt évadon át mutatja be a baltimore-i drogdílerek, rendőrök, bírók és a média viszonyát egy gyilkossági ügyön keresztül. A hitelességét többek között annak köszönheti, hogy egy volt bűnügyi riporter a forgatókönyvírója.

 

Fülledt utcák (The Deuce)

Az ünnepi szezon előtt egy komor hangulatú, nagyköltségvetésű sorozattal jött ki az HBO, aminek Maggie Gyllenhaal nemcsak főszereplője, de az egyik producere is. A hetvenes évek New York-i prostituáltjait és a pornóipar első csíráit bemutató sorozatot a Drót alkotói jegyzik, így alaposan beletúrnak a sztori mélyére.

 

Fargo

A Coen testvérek egyik legtökéletesebb filmje egy egész sorozatot ihletett, amiben újabb balfácán bűnözőnek szurkolhatunk, és a szálak valahogy mindig a behavazott Fargo körül bonyolódnak. Az első évadért már kapott egy Golden Globe-ot végtelenül paráztató bérgyilkosként Billy Bob Thornton, jövőre Ewan McGregornak szurkolhatunk.

 

A törvény nevében (True Detective)

Matthew McConaughey egy időben túl sok közepes romantikus vígjátékban szerepelt, így a Mielőtt meghaltam (Dallas Buyser Club) című filmmel akkora meglepetést okozott, hogy rögtön Oscart adtak neki. Ezt követte A törvény nevében (True Detective) című sorozat, amiben Woody Harrelsonnal erednek egy különösen sötét bűnügy nyomába.

 

Maffiózók

A Maffiózók minden idők talán leghíresebb gengszteres sorozata, és ebben nagy része van a főszerepet tökéletesen játszó James Gandolfininek. Az első évadot 1999-ben mutatta be az HBO, és óriási hatással volt a popkultúrára.

 

Tabu

Az utóbbi idők egyik legnagyobb férfisztárja Tom Hardy, aki a Tabuval nagy kockázatot vállalt. Nemcsak főszereplőként, de íróként és producerként is részt vett a sorozat készítésében, és ez a fogadtatás alapján messzemenőleg bejött neki.

Twin Peaks

David Lynch szürreális sorozatának folytatása volt az év egyik legnagyobb durranása az HBO-n, és most az első részektől kezdve az egészet végignézhetjük, miközben kajakómában fetrengünk.



Boardwalk Empire

A sorozat, amiben végre főszerep jutott minden idők legnépszerűbb mellékszereplőjének, Steve Busceminek, aki ezt alaposan meg is hálálta. Az alkoholtilalom alatt játszódó gengszteres dráma öt évadon át csavarta gyönyörűen a szálakat.

 

Star Wars

Ha már láttad Az utolsó Jediket, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért érdemes Star Wars-maratont tartani. Az HBO-n most a 77-es első résztől a Zsivány egyesig mind a nyolc filmet megtalálod egyben.

 

Étel, ital, férfi, nő

Ang Lee a Tigris és sárkány és a Brokeback Mountain előtt rendezte ezt a gyönyörű tajvani családi drámát, amiben az ország legjobb szakácsa minden vasárnap hatalmas lakomát rendez a családnak. Bár a film egy egyszerre csodálatos és félelmetes főzős jelenettel indul, az étel csak mellékszereplő a négyes mozgalmas magánéleti eseményei mellett.

Netflix

 

Rendes fickók (The Nice Guys, angol felirattal)

A Halálos fegyver-filmek forgatókönyvírója a piperkőc Ryan Goslingot és a keményöklű Russel Crow-t eresztette össze egy nyomozós vígjátékban, hogy furcsa párosként leleplezzék a Los Angeles-t fojtogató bűnszervezetet.

 

Unbreakable Kimmy Schmidt (magyar felirattal)

A Netflix egyik legjobban sikerült saját vígjétéksorozata egy fiatal nőről, aki az élete nagy részét egy földalatti bunkerbe zárva töltötte a világvégét várva. A szabadulása után New Yorkban próbál boldogulni, és bár semmit sem ért a világból, az ő életerejét már a világon semmi nem tudja letörni.

 

Bloodline (magyar felirattal)

Ha szeretnél legalább a tévében egy csodálatos tengerparti nyaralóhelyet nézegetni, akkor a Bloodline című sorozatot ajánljuk. A Rayburn család drámája Florida legdélebbi részén játszódik, és a tékozló fiú hazatérésével kezdődik, akin aztán segíteni szeretnének, de inkább ő ránt le magával mindenki mást.

American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy

A múlt évszázad egyik legizgalmasabb és máig tisztázatlan bűnügye O.J Simpson volt feleségének meggyilkolása. Bár a sportlegendát azonnal gyanúsítottként kezelték, és egyértelműen bűnösnek tűnt, a médiafelhajtás és a védelem ügyeskedése után a rajongói egyre komolyabban hittek az ártatlanságában. A tízrészes sorozat ezt a történetet mutatja be a gyilkosságtól az ítéletig.

 

Diana: Saját szavaimmal (magyar szinkronnal)

2017-ben, Diana hercegnő halálának huszadik évfordulójára jelent meg ez a dokumentumfilm, amiben azokat a hangfelvételeket hozták nyilvánosságra, amiken egy beszédtanárnak mesélt a magánéletéről. A királyi család tagjai természetesen ellenezték ezt, hiszen rájuk, és különösen Károly hercegre vet rossz fényt Diana könnyfakasztó beszámolója arról, mennyire elárulva és magára hagyva érezte magát.

 

Mudbound (angol felirattal)

Idén két kategóriában is jelölték Golden Globe-ra ezt a második világháború után játszódó drámát, amiben két veterán, egy fekete és egy fehér férfi tér vissza Mississippibe, hogy teljesen más problémákkal szembesüljenek. Az izzó szemek és elfojtott indulatok drámája garantáltan rabul ejti a nézőjét.

 

The Crown (angol felirattal)

A Netflix az ünnepek előtt jött ki az angol királyi család életéről szóló sikersorozata második évadjával. A fiatal II. Erzsébetet játszó Claire Foy-t idén is újra jelölték a jövő évi Golden Globe-ra, pedig év elején már megkapta a díjat ezért a szerepért.

Stranger Things (angol felirattal)

Bemutatni már talán senkinek sem kell az utóbbi évek egyik szenzációját, a Netflix misztikus sci-fi sorozatát, ami a nyolcvanas évek szellemét idézi meg némi horrorral nyakon öntve. Ha eddig nem tudtál rá sort keríteni, most két évadot darálhatsz le egyben.

 

Okja (angol felirattal)

A dél-koreai Zodiákus, a zseniális A halál jele rendezője egy kedves háziállatról rendezett filmet a Netflixnek. Az Okja egy különleges, szeretnivaló malac, akiért egy nagy megavállalattal kell megküzdenie a kis gazdájának.

 

Master of None (angol felirattal)

A városfejlesztési osztály mániákus csajozója, Aziz Ansari a saját maga által írt sorozatban egy feltörekvő New York-i színészt játszik, akinek a magánéleti problémái feltűnően hasonlítanak bármelyik városi harmincas fiatal gondjaira. A végeredmény vicces és végtelenül szerethető.

 

Ace Ventura 1-2. (angol felirattal)

Felejtsük el pár pillanatra a 21. századra meggyötörtté vált Jim Carrey-t és feledkezzünk bele az Ace Venturába, amiben a teljesen őrült és megállíthatatlan állatnyomozó szerepét alakítja!

 

Totál szívás (Breaking Bad, angol felirattal)

Minden idők egyik legszebben összerakott sorozata lassan és komoran indul, hogy aztán egy szédületesen izgalmas és fordulatos dráma nőjön ki belőle. A kényszerből drogot főző kémiatanár tragikus átalakulása a sok látványos akció mellett mindig emberi léptékű és szerethető marad.

 

Egy szakács világa (The Mind of a Chef, angol felirattal)

A szakácsműsorok pápája, Anthony Bourdain producere és narrátora is ennek a sorozatnak, amiben a világ legmenőbb séfjei mutatják meg, mi folyik a konyhájukban, és mi inspirálja őket. A műsor azzal emelkedik ki a szokásos főzőműsorok közül, hogy nagyon jól találják meg a legjobb fej séfeket, akik sokszor úgy adják el magukat, mintha csak a haverjukkal ökörködnének a konyhában.