TV-csatornák

A 10 legjobb magyar bűnfilm

Bár a héten a mozikba került A tökéletes gyilkos aligha kerül be a nagy klasszikusok közé, de egy jó is listához volt miből válogatni. Kémfilm, krimi, vígjáték, akad mindből.

Elhunyt Usztics Mátyás

Usztics Mátyás rajongói Facebook-oldalán, a család hozzájárulásával jelentették be, hogy a színész meghalt. 68 éves volt.

A legelborultabb filmes elméletek

Időutazó a Titanicban, Pán Péter valójában a halál, megdöbbentő rokonsági kapcsolatok a Disney-rajzfilmekben - hajmeresztő értelmezések, és még működnek is!

Minden, ami mozi

Tavalyi sajtot eszem! - A kör kritika

Mire jó az internet? Kényelemre, a szabadság megőrzésére, mások megfigyelésére vagy saját hülyeségünk reklámozására? Ezt a kérdést teszi fel a film, majd elfelejt rá választ adni.

Ki ne mondd a címet! - Bye Bye Man kritika

Adott négy fiatal, tök ismeretlen, bármikor beáldozható színész és a horrorfilm történetének legkevésbé ijesztő nevű rémsége, és az ilyenkor kötelező kísértetház. Más nem nagyon.

Mit hoz a május a moziba?

Kárpótolhat minket a tavasz vége a pocsék áprilisért? Egész biztosan, hiszen jön a Galaxis őrzői második része, Ridley Scott új Alien filmje, Guy Ritchie Artúr királya, az új Karib-tenger kalózai, és még Pedro Aldomovar is visszatér!

Minden, ami tv

A nagy Gatsby

Jay Gatsby különös, magányos és gazdag férfi, akiről csak annyit tudni: nagyon tud és nagyon szeret élni. Minden tettét annak rendeli alá, hogy visszaszerezze fiatalkori szerelmét.

A kém

A neve Susan. Susan Cooper. A CIA elemzője. Miután partnere és az ügynökség legjobb ügynöke lebukik, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehet küldeni.

Szerelem a felhők felett

Julie a közelgő esküvőjére utazik Párizsba. A gépen véletlenül ex-barátja, Antoine mellett kap helyet. Az út alatt felidézik kapcsolatuk örömteli pillanatait és árnyoldalait.

Heti mozipremierek Összes premier

 • 6,9 a Richter-skálán
  Tony a középkorú színész feleségével, Kitty-vel éli leginkább unalmasnak mondható hétköznapjait, amit legfeljebb Tony földrengésektől való irracionális félelme dob fel.
  Időpontok
 • Álom hava
  1690 Álom havában /december/ pár rongyos ember vánszorog a síkságon. A török fogságból szabadult három figura rég vesztett otthonát és helyét keresné.
  Időpontok
 • Bye Bye Man - A Rettegés Neve
  Három diák beköltözik egy ódon házba. Majd miután szeánszot tartanak, elszabadul a pokol: betegség, hallucinációk, és végül halál. A fiatalok felveszik a harcot a túlvilági ellenséggel.
  Időpontok
 • Elveszve Párizsban
  Fiona levelet kap párizsi nénikéjétől, hogy ha nem segít, félő, hogy otthonba viszik. Fiona a francia fővárosba utazik hát, ahol egyhamar elveszíti a holmiját, ráadásul a nénikéjét sem találja sehol.
  Időpontok
 • A kör
  Mae megkapja álmai állását a Szilícium-völgy egyik legnagyobb tech-óriáscégénél. A cég vezetője megkeresi azzal az ötlettel, hogy SeeChange nevű kameráját használva élje életét a nyilvánosság előtt.
  Időpontok

kulturális ajánló

Jégbe zárt cirkuszvilág - Antarktisz gyermekei

Fővárosi Nagycirkusz - május 1., 11:00 és 15:00
A tavalyi fergeteges sikerű Atlantisz gyermekei című vízi cirkuszi show után idén nyáron antarktiszi fagyos jég borítja be a Fővárosi Nagycirkusz porondját.

VígMajális

Vígszínház - május 1., 15:00
A Vígszínház társulata minden évben rendhagyó programokkal várja május 1-jén a nagyérdeműt.

Novák Péter lemezbemutató koncert

Fonó Budai Zeneház - május 1., 18:00
Novák Péter és a Kultúrpart társulata Üzenet a Földről c. darabját nagy sikerrel játsszák az ország számos színpadán.

Blog.hu

A köznapok bűnei

A Hóhérok Gothár Péter rendezésében az előadás kérlelhetetlen tárgyszerűségével tűnik ki.

Teszt: Kiderült, hogy az eperszörpökben nincs is eper

A műeper íz egy igazán kényes téma, az ipari előállítás során könnyen mellékvágányra lehet futni vele. Pedig az eper finom. Mármint az igazi. Épp ezért úgy döntöttünk, megnézzük, milyenek a boltokban fellelhető eperszörpök. Az első, ami kiderült róluk, hogy az epret csak hírből ismerik.