Házasság első látásra: könnyek, értetlenség, váratlan fordulat - Felemás végeredménnyel zárult a műsor

Pénteken véget ért a TV2 nézettségi rekordokat döntögető nagy sikerű realityje, a Házasság első látásra. A műsor végén kiderült, milyen döntést hoztak házasságuk jövőjét illetően a kísérletben részt vevő párok.

A kísérlet néven futó valóságshow utolsó epizódjaként a végső döntéshez érkeztek el a párok, ami végérvényesen megváltoztatja az egész életüket – hangsúlyozta folyamatosan a narrátor a Házasság első látásra utolsó adásában, mintha életről vagy halálról, és nem egy tévéműsorban, pszichológusok által elrendezett kapcsolat folytatásáról kellett volna dönteniük a műsor szereplőinek, akik hat héttel korábban az oltárnál pillantották meg először egymást, és vállalták azt, hogy heteken át férj-feleség viszonyt folytatnak (mímelnek) egymással a kamerák előtt.

 

A hat páros közül a legtöbb botrány Petra és András kettőséhez köthető, akik már korábban véget vetettek toxikus kapcsolatuknak és szakítottak egymással, így ők el sem jutottak odáig, hogy a szétköltözés után kikérjék családjuk és barátaik véleményét, átgondolják az érzéseiket, majd levélben valljanak egymásnak az érzelmeikről, illetve felolvassák, hogy kívánják-e folytatni a házasságukat a másikkal.

Petra és András szakított

Végre szakított a Házasság első látásra rémálompárja

Természetesen Andrisról és Petráról van szó.

Tovább

 

Akadt azonban egyértelműen pozitívan végződő történet is. A műsor legnagyobb nyerteseinek Gyöngyit és Csabit mondhatjuk: az ő kapcsolatuk felfelé ívben haladt, és végül jól végződött, mindketten igent mondtak a folytatásra, így kézen fogva sétálhattak el a közös jövő felé az egymásnak írt leveleik felolvasása után, hatalmas örömet okozva ezzel a romantikára vevő tévénézőknek. A gaming manager Jánosra viszont csalódás várt, és hiába szerette volna folytatni Nellivel, végül könnyes szemmel kellett tudomásul vennie, hogy a nő kikosarazta őt.

Nelli és János az oltár előtt

Megvolt a Házasság első látásra legdrámaibb pillanata

Nelli és János minden voltak eddig, csak álompár nem. Most nekik is kenyértörésre kellett vinniük a dolgot: együtt folytatják, vagy külön?

Tovább

 

Mindez még a csütörtöki adás fejleménye volt, melyből megtudhattuk azt is, hogy Enikő kapcsolatuk kudarcos alakulása ellenére házasságban maradna műsorbeli férjével, Petivel, ám Peti válaszára egy napot várnia kellett a nézőknek. 

 

Eljött tehát a péntek, az utolsó adás, amikor is még három pár döntését fedte homály.

Petivel kezdtünk, aki az utóbbi hetekben teljesen eltávolodott érzelmileg és fizikailag is Enikőtől, miután megtudta, hogy a lány eltitkolta előle, hogy Petra férjével, Andrással folytatott flörtölgetős üzenetváltást, amikor magányosnak és elhanyagoltnak érezte magát.

A drámai pillanat

Hoppá! Kitört a Házasság első látásra történetének eddigi legdurvább balhéja!

Flörtölés sms-ben, másnál alvás, kiborult bili, látványos tajtékzás – volt itt minden, mint egy brazil szappanoperában!

Tovább

 

Így nem is lepődtünk meg annyira, amikor Peti elárulta, nem szeretne házasságban maradni Enikővel, ám mikor Enci a választ hallva majdnem elsírta magát, a fiú közölte, hogy házasságon kívül azért adna még egy esélyt maguknak a kapcsolatuk pozitív indulása miatt. Enikő nem értette meg az üzenetet, és talán a nézőknek sem volt egyértelmű, hogy most akkor mi is történik, de végül kézen fogva távoztak ők is, szóval Peti válasza ez alapján egy „házasságban nem, de azon kívül talán igen”-nek vehető.

 

Petiékkel ellentétben Geri és Bogi kapcsolata nem indult egyszerűen, az oltárhoz rágózva vonuló Bogi többször szorongott, sírt és viselkedett kioktatóan Gerivel. Aztán, ahogy jobban megismerték egymást, összecsiszolódtak, és benne volt a levegőben a pozitív végkifejlet lehetősége is. Geri a szüleitől kért tanácsot a döntés előtt. A férfi anyja nem kertelt, szerinte nincs jövője a kapcsolatuknak, az apjának viszont tetszik Bogi, ő azt mondta, adjon még egy esélyt. Eközben Bogi a barátnőjével vitatta meg, hogy nincs meg a mindent felégető kémia kettejük között, ennek ellenére társakként jól működtek együtt a férjével, mivel Geri jó fej, és nem tapadt rá, ami neki különösen fontos.

“Ez egy házasság, lehet, hogy kicsit komolyan kéne venni”

– bocsátotta útjára barátnője a „sorsfordító” döntés előtt vacilláló lányt.

 

Amikor felolvasták a leveleiket, Geri elmondta, hogy nagyszájú nőt akart. Ezt megkapta, sőt Bogi meg is ríkatta őt hosszú évek után először, és még pár soros monológ után végül kimonta, hogy igen, folytatná tovább a házasságot. Ekkor a kamera Bogira váltott, akinek az arcán minden érzelem ott volt, és már sejthettük, hogy ő nemleges választ ad majd. Így is lett. Két nagyon különböző világ vagyunk, kedves vagy, jól éreztük magunkat együtt, mondta Gerinek, de hiányzik valami, ami a továbblépéshez kell. Geri titkon számított erre a válaszra, de látszott rajta, hogy nem estek jól neki a lány szavai, és nehezen uralkodott a szomorúságán.

 

Már csak egy páros maradt, Hilda és Laci, akik az elejétől fogva jól megvoltak együtt, annak ellenére, hogy itt is akadtak nézetkülönbségek, legfőképpen a családalapítás témája kapcsán. Laci a legjobb barátait kérdezte meg, míg Hilda a barátnője véleményét kérte ki a döntés előtt. Hildát a barátnője arra biztatta, hogy a szívére hallgasson, Lacit a jövőt érintő tervei kapcsán bizonytalanították el a barátai, mert bár ő nagyon szeretne, Hilda egyelőre nem vállalna közös gyereket. Végül ez a különbség volt a döntő, mikor színt kellett vallaniuk egymás előtt. Bár Hilda újra tud bízni a férfiakban, de Lacinak fontos a családalapítás, ezért arra jutott, hogy ezt a házasságot ne folytassák. Laci nem bánt meg semmit, de neki nagyon fontos a gyerekvállalás, így ő is úgy döntött, váljanak inkább el. De – és itt jön a csavar, mint Petiéknél! – szeretném, ha a társam lennél, és házasságon kívül folytatnánk, vette el a pillanat drámai élét Laci a szavaival, majd ennek megerősítéseként előhúzott egy gyűrűt és Hilda ujjára húzta, aki örömmel fogadta a gesztust. Ezzel, gondolom, igent mondtál, mondta a lánynak, így végül ez a történet is – házasság nélkül ugyan –, de pozitívan zárult.

 

A mérleg tehát elég vegyes: Gyöngyi és Csabi házassága volt az egyetlen, ami a műsor végén nem végződött válással, Enci és Peti, illetve Hilda és Laci a házasságon kívüli kapcsolatot választották, Nelli és János, illetve Bogi és Geri egy igen és egy nem válasz után szakítottak, míg Petra és Andris mindketten nemet mondtak a közös életre, és már a műsor vége előtt szétmentek.

 

A hatalmas sikert – ami mind a nézettségben, mind a közösségi oldalakon és a sajtómegjelenésekben mérhető volt – meglovagolva jön a folytatás, a TV2 már megkezdte a második évad forgatásának előkészületeit és toborozza az új szereplőket. Aki nem bírja ki addig, idézze fel az első évad történéseit kvízünk segítségével:

KVÍZ! Idézd fel a műsor emlékezetes pillanatait!

Íme a nagy Házasság első látásra-kvíz!

Elérkezett a TV2 párkereső realityjének, vagy ahogy emlegetik: „kísérletének” a vége, így most te is visszatekinthetsz, hogy mi mindenre emlékszel a műsorból. Rágót ki, és hajrá!

Tovább

 

(via tv2play.hu)