TV-csatornák

Hány Oscart nyert a Mad Max 4?

Hatot, ami nem is rossz egy roncsautós sci-fitől. A héten olyan Oscar-díjas filmeket láthatunk, mint a Közönséges bűnözők vagy a Született július 4-én. Hangolódj velünk a vasárnap esti vörös szőnyeges díjkiosztó gálára!

Minden, ami mozi

A világ első képregénye

A Dante pokla cím nem az 1997-es katasztrófafilmet fedi, hanem az itáliai reneszánsz nagymesterének legkülönösebb munkájáról van szó, amit nemrég Tom Hanks is megcsodált.

Minden, ami tv

Kapj el, ha tudsz! - mi az igazság a filmhez képest?

Steven Spielberg nagy sikerű filmje, a Kapj el, ha tudsz nagyrészt megtörtént eseményeken alapul. Frank Abagnale Jr. létező személy, még most is él és virul, és biztonsági szakértőként dolgozik a világ legnagyobb cégeinél, pl az FBI-nál.

Gázos páros

Cinikus és pimasz humorú két fiatal rendhagyó kapcsolatban élnek egymással és az életüket tovább színesíti két rendkívül furcsa barátjuk.

Nyomás utána!

Bud Spencer és Terence Hill egy félreértés miatt szuperkémként indulnak el felpofozni a buta James Bond-gonoszt, K1-et és az őt szolgáló gengszterbandát.

Hatalmas kis hazugságok

A sorozat három középosztálybeli anyukáról szól, akiknek gyerekei most mennek iskolába. Látszólag tökéletes életük azonban titkokat rejt.

Heti mozipremierek Összes premier

 • A művészet templomai - Botticelli: Dante pokla
  A reneszánsz egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli munkásságának egy kevéssé ismert részébe enged betekintést.
  Időpontok
 • Arany
  Kenny Wells feltesz mindent egy lapra, és egy vállalkozó szellemű geológussal együtt nekivág a fülledt indonéziai dzsungelnek, ahol egy elképesztően gazdag arany lelőhelyre bukkannak.
  Időpontok
 • Az egészség ellenszere
  Egy nagy cég fiatal alkalmazottját (Dane DeHaan) a svájci Alpokban pihenő főnöke után küldik, hogy hazakísérje... a szanatórium azonban nem az a békés, nyugodt hely, aminek kívülről látszik.
  Időpontok
 • Holdfény
  Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésének legfontosabb részeit.
  Időpontok
 • Kojot
  Misi frusztrált, elfojtott, menekülő 30-as, aki nem találja helyét az életében. Csak sodródik, nem vállal fel konfliktusokat. Ez a gúnya azonban egyre jobban szorítja.
  Időpontok

Blog.hu

Kulturális ajánló

Unatkozó uralkodó - Ex az Újszínházban

Mi történik, ha az ember azt sem tudja, mit csináljon jó dolgában? Ha unalmában az a tény sem dobja fel, hogy királynak született, sőt: egy meglehetősen csinos kis hercegnő csábítása sem hozza lázba? Ilyenkor nincs mit tenni, legjobb szélhámosnak állni!

Budapesti Vonósok Kamarazenekar, vez.: Szabó Dénes

Zeneakadémia, 19:30
Ellentétek? Múlt és jelen, főváros-vidék, klasszikus-kortárs... A negyvenéves múltra visszatekintő Budapesti Vonósok ünnepi évadában az énekes művészeket helyezi középpontba, szakítva a kamarazenekari repertoárral.

Hollywood Magyarországon - Hans Zimmer est Lisa Gerrarddal

Erkel Színház, 19:00
Hans Zimmer korunk legnagyobb zeneszerzőjeként van nyilvántartva. A rendezők, producerek sorban állnak azért, hogy vele dolgozhassanak. Akik szeretik a profizmust, a csodálatos filmzenéket, a jó élményeket, ők biztosan ott lesznek.

"Folyamatosan zokogok a próbákon"

Elvándorlásról, újrakezdésről és az asszimiláció nehézségeiről is beszélgettünk Falusi Mariannal, aki egy személyben mutatja be Agota Kristof művének színpadi változatát.

Megteltek a gyerekintenzívek

El fognak zavarni a kórházból a fulladó gyerekkel?És egyáltalán, mi ez a bronchiolitis, ami miatt tele vannak a gyerekintenzívek? Válaszok.