Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre, karácsony első napjára

Ha hétfő és ünnep, akkor már korán tévézni kell!

Vuk - DUNA Televízió, december 25. hétfő, 8h

A rókacsaládban "gyermekáldás" van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törnek a vadász és kutyái orra alá.

 

Négybalkezes - Filmcafe, december 25. hétfő, 8.25h

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

Tomboló ököl - Film Mánia, december 25. hétfő, 10.20h

Sanghaj, 1908. A sanghaji harcművészeti iskola mesterét brutálisan meggyilkolják, az általa vezetett intézményt pedig terrorizálják. Chen, a mester legtehetségesebb tanítványa a rivális japán iskolát gyanúsítja a tett elkövetésével, és mivel a rendőrség a támadók oldalán áll, bizonyítékokat gyűjt, majd elhatározza, hogy életét nem kímélve megmenti az iskolát és igazságot szolgáltat.

 

Kémkölykök - Paramount Network, december 25. hétfő, 11.30h

Kilenc évvel ezelőtt Gregorio és Ingrid Cortez, a nemzetközi szuperkémek a kémkedés kihívásait feladták a családalapítás nem kevésbé izgalmas kalandja kedvéért. Amikor azonban ismét behívják őket egy titkos küldetésre, a szülők elszakadnak a gyerekeiktől, majd elrabolja őket a gonosz Fegan Floop. Szerencsére akad két olyan ügynök, akik mindenre képesek, hogy a család újra együtt lehessen, ezek pedig nem mások, mint a Cortez gyerekek: Carmen és Juni, azaz a kémkölykök.

 

A három amigó - Mozi+, december 25. hétfő, 12h

A három amígó története egy nagy kaland. Rég elfeledett komédiás időket idéz. Igazi western-paródia, nem kisebb komédiásokkal, mint Steve Martin és Chevy Cheese. A helyszín Mexikó, az időpont 1916. Santa Poco egy kis poros falu Mexikóban, melyet állandóan banditák fenyegetnek. El Guapo a banditák fejedelme, fullartárja Jefe. Carmen, a falu gyönyörűséges fiatal leánya és Rodrigo a közeli városba mennek segítségért. Carmen a templomban egy némafilmet lát három igazi férfiról, a bátor, az igazságos, az ártatlan és romantikus három amígóról. Carmen azonnal táviratot küld Californiába, a Hollywood Stúdióba, s üzen a három amigónak, hogy jöjjenek gyorsan, szálljanak szembe a rettegett El Guapo-val, s védjék meg falujukat. A díjazás sem marad el, Carmen 100 ezer pezót ajánl fel Santa Poco falunépe nevében.

 

A panamai szabó - Viasat Film, december 25. hétfő, 12.20h

Andy Osnard (Pierce Brosnan), mint kém érkezett Panamába. A cinikus, kiégett nőfaló Harryt (Geoffrey Rush) szemeli ki informátornak, aki most a panamai felső tízezer szabója, mindenhova bejáratos, mindent hall és lát _ és szívesen mesél arról, amit tud, hírei viszont akcióba lendítik a városi bandákat, gengsztereket és politikusokat. Mindenki más, mint akinek látszik, mindenki azt hiszi, többet tud másoknál _ de a szálak talán mégis egy kézben futnak össze.

 

A Gyűrűk Ura - A két torony - Film+, december 25. hétfő, 13.55h

Hamarosan eldől Középfölde sorsa. A gonosz ereje egyre nő, mert szövetséget kötött a két torony, Vasudvard és Barad-dúr két hatalmas ura. Frodo (Elijah Wood), a gyűrűhordozó és hű barátja, Samu Mordor felé tart, hogy elpusztítsa az Egy gyűrűt, ám veszélyes útitársat kapnak Gollam (Andy Serkis) személyében, aki meg akarja kaparintani a kincset. A megmaradt szövetség Aragorn (Viggo Mortensen) vezetésével az elhurcolt hobbitok, Trufa és Pippin után ered, majd csatlakoznak Rohan királyához, Theodenhez (Bernard Hill ), aki a Helm-szurdoknál sorsdöntő csatára készül Saruman (Christopher Lee) sötét, orkserege ellen. Kezdetét veszi a gyűrűháború.

 

Wasabi - Mar, mint a mustár - Mozi+, december 25. hétfő, 13.55h

Hubert (Jean Reno) a kelleténél kissé drasztikusabb módszereket alkalmazó rendőrfelügyelő. Miután csúnyán helybenhagy egy fiatalembert, felettese azt javasolja, menjen szabadságra. Épp ekkor keresik Japánból: egykori szerelme, Miko rejtélyes körülmények között elhalálozott és hagyatékát a felügyelőnek személyesen kell átvennie. Irány hát Tokió! Hubert Japánban először régi ügynöktársával találkozik, majd az örökséggel: egy kamaszlánnyal...

 

Vissza a jövőbe 2. - RTL, december 25. hétfő, 15.25h

Légy erős _ ugyanis minden idők leglátványosabb, a történelmet módosító kalandja folytatódik egy olyan sikersorozatban, mely bizonyítja, hogy a villám kétszer is becsaphat ugyanoda! Marty és Doc (Michael J. Fox és Christopher Lloyd) még alig pihenték ki az első időutazás fáradalmait, máris újra az idő-tér kontinuumba találják magukat. De ez alkalommal egy 2015-ben történt kis változtatás azt eredményezi, hogy egy szokatlan, alternatív 1985-ös Hill Valley-be kerülnek, ahol Biff Tannen gazdag, befolyásos, és … Marty apja! Az egyetlen esélyük a jelen helyrehozására az marad, hogy újra visszamennek 1955-be. De képes lesz-e Marty és Doc változtatni a múlton anélkül, hogy az univerzumot szétziláló időparadoxont idézzenek elő? A producer, Steven Spielberg és a rendező, Robert Zemeckis egy újabb bámulatosan ötletes és humorral teletűzdelt filmet alkottak, a Vissza a jövőbe 2-t!

 

Reszkessetek, betörők! - TV2, december 25. hétfő, 15.50h

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek _ Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevin-t. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba...

 

A negyedik - AMC, december 25. hétfő, 16.10h

John Smith egy különleges képességekkel megáldott fiú. Valójában egy idegen a Lorien bolygóról, akinek hazáját leigázták a mogok. Csak kilenc fiatalnak sikerült elmenekülnie, a szökevények nyomában azonban ott lihegnek az üldözőik. Hármat már levadásztak, most a negyediken a sor. John egy ohiói kisvárosban húzta meg magát a védelmezőjével. Miközben egyre jobban kibontakoznak képességei, megismeri a barátság és a szerelem érzését. Hamarosan rájön, hogy nem menekülhet egész életében, szembe kell néznie az üldözőivel.

 

Személyiségtolvaj - SuperTV2, december 25. hétfő, 16.45h

A kimeríthetetlen pénzkeret lehetővé teszi Diana számára, hogy flancoljon Miamiban, és megvegye, amire csak kedve szottyan. Csak egy a bökkenő: a kártya, amit a vásárlási ámokfutáshoz használ Sandy Bigelow Patterson nevére szól, aki egy számlakezelő, és az Államok túlsó felén lakik. Az igazi Sandy Bigelow Patterson-nak egy hete van, hogy levadássza a szélhámost, mielőtt a világa összeomlik, így délre indul, hogy kérdőre vonja a nőt, akinek szabad belépőkártyája van az ő életébe. Próbálkozik vesztegetéssel, hízelgéssel, veszekedéssel, de kénytelen rádöbbenni, milyen kemény meló visszaszerezni a saját nevét...

 

Nicsak, ki beszél még! - RTL HÁROM, december 25. hétfő, 17.40h

Mikey időközben kissé megnőtt, de az élethez való hozzáállása nem változott. Édesanyja, Mollie feleségül ment álmai hercegéhez, mi több, Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania.

 

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag - Moziverzum, december 25. hétfő, 18.40h

Ebben a kalandban ismét a náci Németország kutat valami után, ami Jones professzornak is kellene. Ez a valami pedig nem más, mint Krisztus kelyhe, melyből az utolsó vacsorán ivott _ azaz a Grál. A kelyhet egy kereszteslovag őrzi egy földalatti szentélyben, de ahhoz, hogy szereplőink eljussanak idáig, természetesen rengeteg kalandon kell még keresztülmenniük. Indy azonban most sincs egyedül, de az elmaradhatatlan csinos nőn kívül valaki más is belekerült a történetbe: az idősebb Jones professzor, a világhírű Bibliaszakértő, akit Sean Connery alakít…

 

Die Hard 2. - Még drágább az életed - Mozi+, december 25. hétfő, 18.40h

John McClane (Bruce Willis) épp Holly (Bonnie Bedelia) elé siet a Washington-i repülőtérre, hogy végre együtt tölthessenek pár órácskát. Ám egy újabb karácsonyi terrorakció ismét keresztül húzza a számításaikat. A hazaáruló Stuart ezredes (William Sadler) által vezényelt terrorista zsoldos csapat egyetlen célja: kiszabadítani a világ egyik legnagyobb kábítószer csempészét, Esperanza tábornokot (Franco Nero), akit az elkövetkezendő órákban szállítanak Washington-ba. Tervük megvalósításának érdekében, átveszik az irányítást a reptér irányító központja felett. Amivel számos repülőgépet vonnak az irányításuk alá, így szerezvén több ezer túszt, akikkel sakkban tarthatják a hatóságokat. Köztük John feleségét is… vajon Mr. McClane tétlenül ül, amíg feleségének az élete veszélyben van…