Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Kezdjük a hetet tévés filmezéssel, mert odarakja magát a hétfő!

Waterworld - Vízivilág - AMC, november 27. hétfő, 20.05h

A sarki jégtakarók megolvadása után a Föld egyetlen hatalmas tengerré válik. A Szárazföld talán már csak a mesében létezik. Minden túlélő azt keresi, de senki sem tudja, merre lehet. A mesterséges zátonyok lakói és a tenger hajósai egymással és a kalózokkal hadakoznak. A végtelen vizeket járja a magányos Tengerész, akinek lábujjai között úszóhártya, füle mögött pedig kopoltyú nőtt. Egy összecsapás után a hajójára veszi a tízéves kislányt és az anyját. Hamarosan kalózok erednek a nyomukba. A kislány kell nekik, aki különös tetoválást, a Szárazföldhöz vezető út térképét viseli a hátán.

 

A rettegés arénája - Paramount Network, november 27. hétfő, 21h

Jack Ryan, a CIA tanácsadója újabb kockázatos feladatot kap. Az orosz elnök halála után, neki kell megállítani a háború kitörését. Vajon sikerül megakadályoznia, hogy az amerikai elnök kirobbantsa a háborút?

 

Tiszta szívvel - Magyar Mozi TV, november 27. hétfő, 21h

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

 

Waldo - Moziverzum, november 27. hétfő, 21h

A Last Looks története szerint Charlie Waldo, Los Angeles-i zsaru maga mögött hagyja az állományt, majd úgy dönt, hogy ezentúl elvonultan él majd az erdő mélyén. A szükség azonban hamar megtalálja hősünke, miután az excentrikus színész, Alistair Pinch feleségét meggyilkolják. Úgy tűnik, hogy Charlie-ra vár az ügy felderítésre, ami persze nem lesz egyszerű, hiszen Pinch az elmúlt évek során rengeteg ellenséget szerzett magának, akik rá akarják kenni az ügyet.

 

Halálfutam - RTL HÁROM, november 27. hétfő, 21h

Az elhúzódó gazdasági világválságban elképesztő népszerűségnek örvend a Halálfutam, ahol az életfogytiglanra ítélt bűnözők páncélozott autókkal versenyeznek. Szabályok nincsenek, csak a győztes életének van értéke, aki a három szakaszból álló futam végén egyetlen túlélőként elnyerheti a szabadságát. Az ártatlanul elítélt Jensen Ames (Jason Statham) is hamarosan a harcos versenyzők között találja magát Frankenstein jelmezben. Ám ahogy elkezdődik a verseny, Jensen rájön, hogy csapdába csalták.

 

Most már elég! - Filmcafe, november 27. hétfő, 21h

Minden csodálatosan alakul Slim életében. Megismerkedik a jóképű Mitch-el, és esküvőjük után nem sokkal megszületik kislányuk is. A tökéletes boldogság azonban szertefoszlik, mikor Slim megismeri férje rejtett, sötét oldalát. A brutális férj a veréstől sem riad vissza, hogy sakkban tartsa feleségét. Az egyetlen kiút a szökés a pokollá vált családi fészekből. Mitch azonban ördögi módon a nyomukra bukkan, pénze és befolyásos barátai segítségével mindenhol fenyegeti őket. Anya és lánya már sehol sincsen biztonságban. Slimnek nincs más választása: a menekülés helyett fel kell vennie a harcot. Megkezdődik a küzdelem életre, halálra.

 

2 kaliber - Viasat Film, november 27. hétfő, 21h

Trench a kábószerellenes hivatal ügynöke, Steadman pedig a haditengerészet nyomozója. Az a feladatuk, hogy beépüljenek a maffia soraiba. Az egyetlen probléma, hogy a kölcsönösen mit sem tud a másik dolgairól. Amikor az útjuk keresztezi egymást, Trench és Steadman nemcsak egymást, olykor saját magukat is átverik, becsapják, miközben igazából a mexikói maffiavezér vezeti meg őket. Amikor rájönnek, hogy a feletteseik kijátszották őket, össze kell fogniuk, hogy élve megússzák a veszélyes kalandot.

 

Rohanás - Film+, november 27. hétfő, 21h

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja, hogy legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk, nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van, mert a nyomában egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen.

 

Baljós hullámok - M5, november 27. hétfő, 22.45h

Bizonyos emberek a legfinomabb zajokat is képesek kiszűrni. Egy atom-tengeralattjáró fedélzetén nagy érték egy ilyen eleven hanglokátor. Csakhogy amikor a tévedhetetlennek hitt "fül" hibázik, azzal az egész legénységet veszélybe sodorja. És vannak helyzetek, amikor ezen bármilyen jó szándék is csak ronthat, mivel a hadviselés egyik legfőbb eszköze a megtévesztés. A francia haditengerészet atomtengeralattjárójánál Chanteraide, csúfnevén "Zokni" az a zseniális fiatalember, akinek hallásától nemcsak társainak élete függ, de akár egy interkontinentális atomháború kitörhet, ha téved. Zoknit nagyon megviseli ez a felelősség....

 

Desperado - AXN, november 27. hétfő, 22.50h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

Harag - Mozi+, november 27. hétfő, 22.55h

1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrmester, becenevén Vén Róka és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és az elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, Norman a legénységhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben lévő ellenséges csapatok ellen. A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete. A harckocsi edzett, tapasztalt parancsnoka persze a szárnyai alá veszi a fiút, hogy megtanítsa neki mindazt, amivel túlélheti a háború borzalmait, és beilleszkedhet a jól összeszokott csapatba. Az ötfős legénység tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt a több száz fős német sereggel szemben. De bízva tankjuk védelmező erejében, harci tapasztalatukban és egymásba vetett hitükben, ádáz támadásba lendülnek...

 

Erőpróba - Film+, november 27. hétfő, 23.10h

Sean Porter (Dwayne Johnson) nevelőtisztként dolgozik az egyik Los Angeles-i javítóintézetben, és amikor néhány napon belül halálra gázolják az egyik szabadlábra helyezett fiút, belátja, hogy a munkájának ebben a formában nincs értelme. A fiatalok többsége ugyanis vagy meghal az utcán, vagy a sitten végzi. Úgy dönt, hogy megpróbál célt adni a fiúknak, akiknek jelenleg abból áll az életük, hogy egymás ellen harcolnak. Kollégájával, Malcolm Moore-ral létrehoznak egy futballcsapatot, és indulnak a bajnokságban, annak ellenére, hogy a szezon kezdetéig csak három hetük van. A feladat hatalmas kihívás elé állít mindenkit, ám Porter vezetésével megtanulják az akaraterő, az önbecsülés és a kölcsönös tisztelet fontosságát. De mindenek felett megtanulnak vállvetve egymásért kiállni és egy csapatként küzdeni.

 

A góré - Film Mánia, november 27. hétfő, 23.10h

Jacob Harlon sikeres üzletember élete egyik pillanatról a másikra összeomlik. A férfi részegen autóbalesetet okoz, amelyben meghal a barátja. Harlon rács mögé kerül, ahol szembesül a börtönélet erőszakos világával, sajátos szabályrendszerével. Miközben igyekszik alkalmazkodni az új szabályokhoz, amelyek a túlélését biztosítják, lassan elveszíti az identitását és kapcsolatát a korábbi életével, beleértve a feleségét és a fiát is. Hiába szabadul ki, a börtönbéli "barátainak" keze utoléri őt.

 

Bűnös Louisiana - Viasat Film, november 27. hétfő, 23.15h

Bud Carter nyomozó sikeresen letartóztatja Jesse Weiland bérgyilkost, akinek szolgálatait gyakran vették igénybe az alvilágban. Carter azonban nem csak egy kegyetlen gengsztert és az Árja Testvériség tagját látja benne, hanem egy hasznos informátort, úgy gondolja, hogy segítségével sok embert rács mögé tudna dugni. Azonban korrupt politikusok és lefizetett ügyvédek segítségével Lutin Adams, a bűnszövetkezet feje megtudja, hogy ki szivárogtat adatokat a rendőröknek és kinyíratja Weiland családját.

 

A Védelmező 2. - Viasat3, november 27. hétfő, 23.30h

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…

 

Betépve - AMC, november 27. hétfő, 23.30h

George Jung (Johnny Depp) az amerikai álmot a maga sajátos módján valósítja meg. Meglátja a nagy üzletet a kokainban és elsőként importálja, méghozzá nagy mennyiségben az Államokba. Hamarosan óriási vagyonra tesz szert, bármit megtehet, bármit megkaphat, kivéve egyet. A gyönyörű Mirtha (Penelope Cruz) szerelme még számára is megfizethetetlen.