Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha egész nap a tévé előtt ülsz, még mindig marad egy napod, amikor aktívabban töltheted az időd!

A majmok bolygója II. - AMC, október 22. vasárnap, 10.15h

Brent hadnagy űrhajójával kényszerleszállást hajt végre egy ismeretlen és kietlen bolygón. Legnagyobb megdöbbenésére egy titokzatos és gyönyörű lovas amazon jelenik meg a roncsnál. Még nagyobb lesz a megdöbbenése, amikor a lány nyakában felfedezi elveszett bajtársa, Taylor százados dögcéduláját. Kézzel-lábbal magyarázva ráveszi a nőt, hogy vezesse el barátjához.

 

Már megint Te - Filmcafe, október 22. vasárnap, 11.40h

A középiskola rémálom volt a csúnyácska Marni számára, a gonoszkodásban élenjáró Joanna pokollá tette az életét. Felnőve Marni vonzó nő és sikeres PR-menedzser lett. A bátyja, Will nősülni készül, ám Marni számára csak útban az esküvőre derül ki, hogy a tesó választottja nem más, mint a középiskola réme. Marniban persze rögtön előtörnek a régi gátlások. Ráadásul betoppan Ramona néni, a menyasszony menő nagynénje, aki Marni és Will anyjával, Gaillel járt egy suliba, megkeserítve annak mindennapjait. A régi sérelmek persze beárnyékolják a közelgő nászt, miközben a társaság egyik fele a megbocsátásért küzd, a másik bosszúért liheg.

 

Műkedvelő műkincsrablók - RTL, október 22. vasárnap, 13h

Charles (Morgan Freeman), Roger (Christopher Walken) és George (William H. Macy) hosszú évtizedek óta dolgozik biztonsági őrként a múzeumban. Ez idő alatt nemcsak életük részévé váltak a kiállítási tárgyak, de a szívükhöz is nőttek. A szeretett tárgyakat azonban veszély fenyegeti. Az új kurátor át akarja szervezni a gyűjteményt, és így a régi tárgyakat máshová szállítanák. A három öreg elhatározza, hogy megmentik az ereklyéket. Sajátos tervet dolgoznak ki, betörnek a múzeumba, és hamisítványokra cserélik ki az értékes tárgyakat. A műkedvelő műkincsrablók munkához látnak, ám az események nem a terv szerint alakulnak.

 

Számkivetett - Prime, október 22. vasárnap, 13.30h

A "Számkivetett" egy utazás, melynek során nagyon sokat tanulunk meg önmagunkról, az emberi természetről, mindezt egyetlen figura, Chuck Noland történetének bemutatásával. Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért. Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik. Négy évig tart ősemberi kalandja. Tutajt épít és felhúzza rá a véletlenül partra sodort vitorladarabot. Az óceánon hánykolódva találnak rá. A visszatérés sokkoló hatású. Az otthoni civilizáció már rég kivetette magából. Díjak és jelölések: Golden Globe-díj (2001) _ Legjobb színész _ drámai kategória: Tom Hanks BAFTA-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb hangkeverés jelölés

 

Leányvásár - Duna Tv, október 22. vasárnap, 13.45h

Az erdélyi Palánkon a hagyományos leányvásárra készülnek. Gergely János épp most érkezett haza Kanadából gyámleányával, és nagyon érdekli őt ez a népszokás. Az eseményt a kocsmában tartják, ahol ott van dr. Hadai Péter is, aki egy tartozás miatt utazott ilyen messzire. Lukrécia _ Biri szolgálólánnyal együtt _ nem bír kíváncsiságával, és népviseletbe ellátogat a kocsmába. Hada parasztlegénynek öltözik, és feleségül veszi a szép lányt. Csak Budapesten derül ki, hogy a házasság érvényes…

 

Nászfrász - Viasat3, október 22. vasárnap, 13.50h

Frank tiszteletes sajátos nézeteket vall a válásról. Szerinte a válások legfőbb oka a házasság. Ha kevesebb lenne a nász, kevesebb lenne a válás is. Ennek érdekében még az esküvő előtt igyekszik összeugrasztani a párokat, a jegyesek oktatása nála felér egy katonai kiképzéssel. Olyan feladatok várnak a résztvevőkre, mint bekötött szemmel való száguldozás Chicago belvárosában, két nyáladzó, bömbölő robotbabáról való gondoskodás, sőt, szerepel benne a szexről való lemondás is. És ez csak ízelítő mindabból, amire Frank tiszteletes kötelezi a házasulandókat az "igen" kimondása előtt.

 

Nagypapa hadművelet - Film+, október 22. vasárnap, 14.25h

A kis Peter (Oakes Fegley) boldog arcáról hamar lefagy a mosoly, amikor megtudja, hogy szeretett nagyapja, Ed (Robert De Niro) miatt fel kell költöznie a hátborzongató padlásszobába. Mivel mindennek van egy határa, szeretet ide vagy oda, régi birodalma visszaszerzése érdekében kénytelen a nagyfaternak hadat üzenni. Peter a barátai segítségével elképesztő terveket eszel ki, hogy meggyőzze a nagyapát a szoba átadására. De a könnyű prédának tűnő papa keményebb, mint amilyennek látszik, és visszavág.

 

Keménykalap és krumpliorr - Moziverzum, október 22. vasárnap, 14.45h

Csukás István regénye alapján! A Vadliba kisdobos őrs tagjai szövetkeznek az állatkertből ellopott kismajmok felkutatására. Megpróbálják rendbe hozni, amit a rakoncátlan, rendbontó felnőttek elrontottak. Minduntalan keresztezi útjukat az álruhás, intrikáló Bagaméri, az elátkozott fagylaltos, aki szeretne hozzáférni a majmokért beígért jutalomhoz...

 

Felszarvazták őfelségét - Film Mánia, október 22. vasárnap, 14.55h

Don Salluste (Louis de Funes), a spanyol király nagyhatalmú minisztere kíséretével Andalúziában jár, hogy behajtsa a hatalmas adót a szegény parasztoktól. Salluste kíséretében nem mindenki az uraság lelkes híve, inasa, Blaze (Yves Montand) sem nézi jó szemmel gazdája mohó kapzsiságát. A királynő (Karin Schubert) pedig mindent megtesz, hogy megszabaduljon a minisztertől... Hamarosan eléri, hogy a király száműzze őt. Salluste, hogy visszaszerezze hatalmát, no meg, hogy méltóképp válaszolhasson az uralkodónőnek, ördögi tervet eszel ki.

 

Maverick - RTL, október 22. vasárnap, 15.05h

A vadnyugaton három kedves, ám mindenre elszánt szerencsejátékos és hamiskártyás, Bret Maverick (Mel Gibson), a ravasz Annabelle Bransford (Jodie Foster) és Zane Cooper (James Garner) kergeti a sikert és a nagy-nagy nyereményt, amelytől azt várják, hogy megváltoztatja életüket. Mavericknek, a jóképű csirkefogónak még 3000 dollárja hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen álmai pókerversenyére, amely napokon belül kezdődik. A hiányzó összeget kártyanyereményekből és kintlévőségeinek erőszakos behajtásával próbálja megszerezni. A cél érdekében még a lopástól sem riad vissza. Akciói során nemcsak ellenlábasra, hanem partnerre is talál a csinos Annabelle személyében.

 

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik - Viasat3, október 22. vasárnap, 15.45h

Willy Bank, a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatta Danny Ocean barátját és mentorát, Reubent. Álmában sem gondolta volna, hogy ezek után szemben találja magát a díszes társasággal. De Bank elszámította magát, a fiúk nem hagyják annyiban a dolgot. Mindent megtesznek, hogy visszavágjanak, mégpedig Bank nagy napján, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. Először meg akarják kopasztani, majd meg akarják fosztani a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de a fiúk nem ismerik ezt a szót.

 

Szerelmünk lapjai - RTL KETTŐ, október 22. vasárnap, 16.25h

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

 

Az elveszett világ: Jurassic Park - Mozi+, október 22. vasárnap, 16.40h

Aki azt hitte, hogy a milliomos John Hammond őslényparkjának pusztulásával véget ért a hihetetlen rémálom, az nagyot tévedett. Az első kaland egyik túlélője, a káosz-elmélet megszállottja, Ian Malcolm elhűlve értesül Hammond-tól, hogy létezik egy második sziget is. Hammond arra kéri a férfit, hogy utazzon a szigetre és tanulmányozza az új élet kezdetét. A férfi természetesen hallani sem akar a dologról, mégis útra kel, amikor megtudja, hogy a barátnője, Sarah Harding paleontológus már a második bázison van...A szigeten a dínókon és a barátnőjén kívül azonban másokkal is találkozik. Egy filmes stábbal és egy fanatikus vadásszal, akinek már csak néhány őslény-trófea hiányzik a gyűjteményéből. Ian mindent megtesz, hogy megmentse a barátnőjét és megakadályozza, hogy a dínók elhagyják a szigetet...

 

Bazi nagy görög lagzi - SuperTV2, október 22. vasárnap, 17.40h

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is. Toula 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorba-ban dolgozik, elhanyagolja magát és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja pedig már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak beiratkozik az egyetemre, megszabadul a szemüvegétől, egyre szexisebben öltözködik, senkinek sem árulja el, hogy mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiját, Ian-t, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul hát a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Ian-t, Ian-nek el kell viselnie az új családját, Toula-nak pedig el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást...