Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

A háromnapos hétvégébe egy kis tévézés is belefér...

Kincsem - VIASAT3, március 16. szombat, 18.25h

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

 

Bean - az igazi katasztrófafilm - RTL HÁROM, március 16. szombat, 18.40h

Sokféle katasztrófa létezik a világban, egyik szörnyűbb, mint a másik. Ám semmi sem ér fel Mr. Beannel (Rowan Atkinson), aki gondnokként átalussza a munkaidejét a félelmetesen komoly brit Királyi Nemzeti Galériában. Főnökei tudják ezt, és ki akarják rúgni, csakhogy nem tehetik. Bosszúból az Egyesült Államokra mérnek csapást, és egy kis Los Angeles-i művészeti galériába küldik a Bean-katasztrófajelenséget, ahol minden idők legnagyobb amerikai képének megnyitóján kell majd a képességeivel tündökölnie.

 

Egy bébiszitter naplója - Filmcafe, március 16. szombat, 18.50h

Annie, friss főiskolai diplomájával a kezében nehezen tudja eldönteni, hogy anyja álmait valósítsa meg, vagy saját vágyait követve továbbtanuljon. A sors egy váratlan megoldást kínál a döntés elhalasztására: a lány megismerkedik egy, a New York-i felső tízezerhez tartozó családdal. A következő pillanatban már egy ötéves, kisfiúnak látszó ördögfióka nevelőnője, aki mindent elkövet, hogy megnehezítse Annie dolgát. A hétköznapi élethez szokott lány csak kapkodja a fejét a manhattani elit szokásait és értékrendjét figyelve. Értetlenül áll a gyermekeiket idegenekre bízó, idejüket és millióikat vásárlásra és utazásra költő nők életstílusa előtt. Telnek a hetek, és Annie sok mindenre rájön. Például arra, hogy a kisfiú igazából imádnivaló; a munkaadói a csillogó látszat ellenére nem is annyira boldogok és arra is, hogy a szomszéd egyetemista a legjóképűbb férfi Manhattanben. Kár, hogy a bébiszittereknek tilos a randizás.

 

T4xi - Mozi+, március 16. szombat, 19h

A marseilles-i rendőrség feladata, hogy egy nagyon veszélyes bűnözőre vigyázzanak, amíg tovább nem szállítják a városból. A férfi, akit Belga (Jean-Luc Couchard) néven ismernek az alvilágban, ki van kötözve, arcát szoros maszk borítja, de Gibert felügyelőnek (Bernard Farcy) és a kétbalkezes Émiliennek (Frédéric Diefenthal) még így is nehézséget okoz a feladatot teljesíteni. Amikor pedig a bűnöző megszökik, hogy végrehajtsa nagyszabású tervét, Danielnek (Samy Naceri) kell bevetnie magát, hogy lekapcsolják a Belgát.

 

Gru 2 - Moziverzum, március 16. szombat, 19h

Amint Gru kezd beleszokni a kertvárosi családapa szerepébe Margo, Edith és Agnes apjaként, felbukkan egy szupertitkos szervezet, amely a gonosz elleni harcot tűzte zászlajára globális szinten. Így most Grun, a minyonokon, és Gru új társán, Lucyn a sor, hogy kiderítsék, ki áll a látványos bűntettek mögött. Végül is a világ legnagyobb ex-bűnözője kell ahhoz, hogy elkapja azt, aki a helyére pályázik...

 

Életrevalók - TV2, március 16. szombat, 20h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

Sissi - Az ifjú császárné - SuperTV2, március 16. szombat, 20h

A trilógia második része a "magyarok királynéjának" Sissinek Ferenc Józseffel kötött házasságát, a Monarchiát irányító Habsburg-ház különös világát, a pompa és a protokoll uralta ünnepeket és hétköznapokat tárja elénk. Bécsi tartózkodásának első napjától kezdve az ifjú császárné boldogtalannak érezte magát a merev és szigorú bécsi udvarban, melynek megtestesítője anyósa, Zsófia volt. Házassága első éveiben a magányba és betegeskedésbe menekült, de miután megszületett a trónörökös, akinek nevelését nem bízták rá, nyíltan is fellázadt.

 

Erin Brockovich – Zűrös természet - Mozi Klub, március 16. szombat, 20.15h

A megtörtént eseményeket feldolgozó film főszerepéért Julia Roberts megkapta a Legjobb nő főszereplőnek járó Oscar-díjat. Az állástalan, háromgyermekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé helyezett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut: egy óriáscég gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz az ott lakók körében. Erin házról házra járva több mint hatszáz panaszos aláírását gyűjt össze, és Eddel karöltve megnyeri az USA történetében pereskedés útján kifizetett legnagyobb anyagi kárpótlást: 333 millió dollárt.

 

SpongyaBob – A mozifilm - VIASAT FILM, március 16. szombat, 21h

Kellemes, nyugodt az élet Bikinifenéken, ahol ananász a lakás és a herkentyűburger mindig friss és meleg a sarki Rák-csálóban. Valóságos Paradicsom, amit SpongyaBob Kockanadrág az otthonának nevez. Ám minden megváltozik, amikor lába kél Neptunusz király koronájának, és kiderül, hogy a gaz Plankton diktátori terveket dédelget. SpongyaBob és legjobb barátja, a kelekótya Patrick elindul, hogy felkutassák a koronát, és keresztülhúzzák Plankton számítását. A kalandokkal teli úton új világokat fedeznek fel, veszedelmes szörnyetegekkel találkoznak.

 

Mr. és Mrs. Smith - Paramount Network, március 16. szombat, 21h

Mr. Smith (Scott Bakula) hírszerzőként dolgozik. Amikor egy titokzatos új energiaforrás megalkotója eltűnik, a férfi nyomába ered. Hamarosan vetélytársnője (Maria Bello) akad, a felesége személyében.

 

Gyertek el a névnapomra - Magyar Mozi TV, március 16. szombat, 21h

A kisvárosi potentát névnapi muriján eldördülő vadászpuska megsebesít egy fiatalembert. Az ügyet hamarosan lezárják, de Lucát, a fiatal újságírónőt nem hagyja nyugodni a rejtélyes eset.

 

Még egy kis pánik - AXN, március 16. szombat, 21h

Paul Vitti, a rettegett maffiavezér egy nap igencsak meglepi őreit a börtönben: bárgyú mosollyal fel-alá mászkál, és időről-időre énekel. Ha Vitti musicalszámokat kezd el dalolni a cellájában, vajon ki máshoz fordulhatnak az illetékesek, mint a pszichiáteréhez? Sobel doktor hiába tiltakozik, gyorsan megszületik döntés: Vitti beköltözik Sobel házába, hogy alapos kezelésnek vesse alá magát. Mi lesz ebből?! Nos, csak semmi pánik! Újra együtt a furcsa páros a nagy sikerű Csak egy kis pánik második részében. Vitti (Robert De Niro) ezúttal készen áll, hogy új életet kezdjen, messze a maffia világától - legalábbis ezt állítja. Gyenge idegzetű pszichiátere, Ben Sobel (Billy Crystal) azonban nem biztos benne, hogy ez a született bűnöző valaha is jó útra tér.

 

Kísérleti gyilkosság - Filmcafe, március 16. szombat, 21h

Fiatal nő holttestére bukkannak egy kaliforniai kisváros melletti erdőben. Az ügyet a tapasztalt gyilkossági nyomozó és specialista, Cassie Mayweather (Sandra Bullock) kapja, és vele egy új társat is Sam Kennedy (Ben Chaplin) személyében. Az ügy kapcsán olyan gyilkosokkal találják szembe magukat, akik nem kegyetlenségből ölnek. Nem akarnak pénzt, bosszúvágy sem hajtja őket. Egyetlen céljuk, hogy bebizonyítsák: a tökéletes bűntény elkövethető, ha zseniálisan kitervelik azt.

 

Jurassic World: Bukott birodalom - Mozi+, március 16. szombat, 21h

A filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok - és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél. Íme, a JURASSIC WORLD - BUKOTT BIRODALOM. Visszatérnek az előző rész főszereplői, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard, és hozzájuk csatlakozik James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, valamint a sorozat két veteránja, BD Wong és Jeff Goldblum.

 

A keresztapa - Prime, március 16. szombat, 21.30h

A gengszterfilmek legnagyobbika, világhírű színészek és rendező munkája, minden idők egyik legnagyobb szabású maffiafilmje, a Keresztapa. A történet bemutatja azokat az embereket és azt a gépezetet, ami az olasz maffiában gyökerezve, a világ leghatalmasabb és legrettegettebb hatalmává vált az Egyesült Államokban. Figyelemmel követhetjük a kegyetlen, gyilkos módszereket, amivel a Corleone család feje dolgozik. Tanúi lehetünk a hihetetlen összetartásnak, az érdekek és a félelem összetartó erejének, ami ezt a világot jellemzi. Emberek sorsa, élet és halál kérdése dől el Don Vito Corleone dolgozószobájában. Egyesek védelemért fordulnak a nagyúrhoz, mások hadüzenettel érkeznek. A rivális maffia, a Tattaglia család ugyanis végső leszámolásra szólította fel a Corleone családot. S a hadüzenet után az egész város lángba borul...

 

Az észak királynője  - Duna Televízió, március 16. szombat, 22h

A látványos, nagyívű történelmi film a XIV.-XV. század fordulóján, Skandináviában játszódik. Az év 1402. esztendejében I. Margit dán királynő elérte azt, ami még senkinek nem sikerült. Dániát, Norvégiát és Svédországot egy békeorientált kalmari unióba tömörítette. Számára nagy tét volt az utódlás kérdése, hiszen fia, Olaf fiatalon meghalt. Ezért nővére fiát, Eriket jelölte ki trónörökösnek, akivel együtt békésen kormányozta északi birodalmát. A királynő azt tervezi, hogy összeadja Eriket egy angol hercegnővel, akkor az Angliával kötött szövetség hivatott biztosítani a birodalom európai nagyhatalmi státuszát. Ám fia halála után évekkel később előkerül egy férfi, aki Olafnak vallja magát. A főszerepet Trine Dyrholm dán filmszínésznő alakítja, aki a Szívek királynője és A kommuna filmekből ismert.

 

Az elnök végveszélyben - Film+, március 16. szombat, 23h

John Cale (Channing Tatum), a fővárosi rendőr megpályázza álmai állását a Titkosszolgálatnál, de James Sawyer elnök (Jamie Foxx) védelmére nem tartják alkalmasnak. Cale nem akar szégyent vallani a kislánya előtt a hírrel, ezért elviszi egy túrára a Fehér Házba. Épp abban az időpontban turistáskodnak, amikor a komplexumot megtámadja és elfoglalja egy erősen felfegyverzett félkatonai csoport. Most, hogy a nemzet kormánya a káosz szélén áll és az idő fogytán van, Cale-en múlik a kislánya és az elnök élete, az ország megmentése.

 

Örökség - Magyar Mozi TV, március 16. szombat, 23.30h

1936-ban a dúsgazdag, meddő Szilvia "megvásárolja" a szép, intelligens, de szegény Irént, hogy férje, Ákos, a jóképű katonatiszt, aki feleségének köszönheti a karrierjét, ejtse teherbe és a születendő gyermek örökölje a hatalmas vagyont. Szilvia terve azonban meghiúsulni látszik: Ákos és Irén egymásba szeretnek, a férfi elhagyja Szilviát, együtt él Irénnel és még egy gyerekük születik. Szilvia számára 1944-ben következik el a bosszúállás ideje...