Kiállítás

Láthatatlan Kiállítás

Helyszín:

Millenáris, B Csarnok
1024 Budapest, II. kerület Fény utca 20-22

Leírás:

Képzeld el, hogy kialszik minden fény? A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol megpróbálhatsz eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Bízz vakon! Ha eljössz, Te is megértheted majd, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszerved, a látásod nélkül élni, és hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid. Ezen a kiállításon vakok vagy látássérültek kísérnek el egy olyan útra, ami megváltoztatja az életed. Érdekes? Furcsa? Idegen? Esetleg természetes? Egy óra vakság fel tudná nyitni a szemed? Az első ehhez hasonló kiállítás egy német úriember ötlete alapján évekkel ezelőtt valósult meg, és annyira sikeresnek bizonyult, hogy 14 európai ország után bejárta az Egyesült Államokat és Japánt is. A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás, szaglás és egyensúlyérzékelés útján jutnak információkhoz. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem, mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ.


A Láthatatlan Kiállítás különleges, interaktív utazást kínál egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Túráinkon jellemzően látássérült kollegáink kísérnek végig, ahol megtapasztalhatod majd, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszerved, a látásod nélkül élni, és hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid.

A láthatatlan utazás speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy igazán életszerű élményben legyen részed. Na de vajon mi várhat rád a teljes sötétben Halloweenkor? Talán próbára kell tenned a kézügyességed? Talán találkozol majd fura szerzetekkel, míg a sötétben tapogatózol? Talán meg kell keresned a cukorkákat a sötétben, vagy ennél komolyabb feladatok elé leszel állítva?

Mi előre nem árulhatjuk el, az azonban bizonyos, hogy az ünnep alkalmából a Láthatatlan Kiállítás is készült egy kis meglepetéssel azoknak, akik valami különlegesre vágynak ez alkalommal.

Természetesen nem hiányozhat majd az ünnepnek megfelelő dekoráció sem, illetve ezen a napon kollegáink is jelmezben várják vendégeinket.
A külön meglepetések mellett szeretnénk a látogatókat is bevonni a játékba: akik jelmezben érkezek hozzánk, lehetőségük lesz fényképezkedni, melyet felteszünk a Facebook-ra és a legtöbb like-ot kapó vendég ajándékcsomagot kap!

Benne vagy egy kis játékban? Várunk szeretettel október 31-én a Láthatatlan Kiállításon!

A túrákon való részvételéhez előzetes regisztráció ajánlott az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: 06 20 771 42 36 info@lathatatlan.hu, vagy foglalhatsz online is: http://www.lathatatlan.hu/foglalj-idopontot/

Vélemény: