A filmtörténet legcsinosabb és legengedékenyebb ördöge

A 2000-ben bemutatott A bájkeverő nagyon szerethető, bájos vígjáték, aminek kritikusai annak idején pont azt rótták fel, hogy a megtestesült gonosz nem szokott ilyen szép lenni.

 

Az Ördög, vagyis a megtestesült Gonosz rengeteg filmben tűnt már fel, de egyikben sem volt olyan csinos, mint amilyen Elizabeth Hurley volt A bájkeverő (2000). Ami nem mellesleg egy remake, az eredeti, 1967-es Bájkeverő újragondolása. Ami Dudley Moore, Peter Cook és Raquel Welch főszereplésével készült, és ahol az Ördög még nem volt nő, de ugyanúgy hajlandó volt hősünk lelkét megvásárolni hét kívánságért cserébe.

Forrás: InterCom

 

A Harold Ramis (Családi vakáció, Idétlen időkig, Csak egy kis pánik) rendezte új verzióban a csábos gonosz már számítógépes algoritmussal talál rá a legnagyobb lúzerre, az egy IT cégnél dolgozó magányos Elliot Richardsra (Brendan Fraser). Akit folyton csesztetnek a kollégái, és aki reménytelenül szerelmes munkatársába, Alisonba (Frances O'Connor), de meg sem meri szólítani. A Ördög kapva kap az alkalmon, hét kívánságot kínál a férfinak, cserébe természetesen a lelkét kéri, az pedig van olyan kétségbeesett, hogy igent mondjon az ajánlatra,

amiről úgy ordít, hogy átverés, hogy még egy nigériai herceg is elszégyellné magát tőle.

Mert hiába lesz hősünk dúsgazdag kolumbiai drogbáró, NBA kosárlabda sztár vagy sikeres zenész, a gonosz mindig belecsempész egy apró részletet az aktuális történetszálba, ami aztán mindent hazavág, a kívánságok pedig egyre csak fogynak és fogynak.

Forrás: InterCom

 

10 nagyszerű színész, aki eljátszotta már az ördögöt magát

Robert De Nirótól Al Pacinón át Viggo Mortensenig meglepően sokan bújtak a Gonosz bőrébe: volt, aki viccesre vette, de volt, aki egyáltalán nem!

Tovább

 

A maga idejében A bájkeverő mérsékelt siker volt, keresett vele egy kis pénzt a forgalmazó 20th Century Fox, a kritikusok picit fanyalogtak, a különösen túl szelíd cselekmény és Brendan Fraser alakja miatt, merthogy

ekkora lúzer senki sem lehet, pláne, ha úgy néz ki, mint ő.

Pedig Fraser ekkoriban hajlamos volt bumfordi veszteseket játszani, amivel szép lassan alá is ásta a saját karrierjét, hiszen ilyen szerepek után nagyon nehezen kapott komoly munkát. Annál nagyobb dicséretet kapott Elizabeth Hurley, akit a világ leginkább az akkor elképesztően sikeres Hugh Grant barátnőjeként ismert – a pár a film bemutatásának évében szakított -, és aki a Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynökének (1997) és ennek a vígjátéknak köszönhetően rövid ideig sztár és szexszimbólum lehetett.

Forrás: InterCom