2550

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar dokumentumfilm, 62 perc, 2024

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Till Anilla élete eddigi legnagyobb kihívásaként megkísérelte egyben végigjárni Európa lehosszabb egybefüggő túraútvonalát, a 2550km-es Kékkört. Útja során megismerte az országot, ahol él, az embereket, akiket máshogyan nem ismerhetett volna meg és önmagát úgy, ahogy még eddig soha. Történetet egy lányról, elszántságról, szabadságról, belső utazásról, a természethez fűződő kötelékről és egy olyan teljesítményről, amit sokan még csak elképzelni sem tudunk.
Bemutató dátuma: 2024. május 23.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
dt9250 jún. 11. 18:51:17 6/10
Az, hogy egy fiatal lány a felszínes szórakozások helyett egy ilyen kalandra vállalkozik, az előtt le a kalappal. Szerencsére nem fordult úgy a film, hogy a főszereplő egy nagyon különc lány lenne, akit amúgy sem érdekel a haverok-buli-fanta, hanem kiderült, hogy igenis érdekli és hiányzik is nagyon a túra vége felé ez az élete. De így is megcsinálta, amit elhatározott, és ez nagyon cool. Az pedig, hogy egyedül vágott neki egy ekkora útnak, a mai modern világban szinte hihetetlen, még úgy is, hogy volt túrázós előélete.

Viszont... a film talán nem annyira a középkorúaknak szól, mint inkább a fiataloknak. És aki sok erdőt, hegyet-völgyet, természetet, bandukolást és gyakorlati tanulságot vár, az lehet, hogy csalódni fog, mert ezekből keveset mutatnak-adnak. Annál több a lelki élet... Elhangoznak jó gondolatok, de sok az önismétlés, a feliratozások pedig szájbarágóssá teszik. És nekem is werkfilm-érzetem volt. Nem igazán moziba való alkotás.
3/10
Aldebaran's Lux jún. 05. 23:14:30 3/10
Ez a film nem hozzám szólt, többet vártam. Olyan érzésem volt, hogy valami félkész dolgot, werket, vagy nem is tudom, mit nézek. Till Anilla nagyon szimpi és szuper csaj! Hát sajnálom, hogy az útja ilyen formán került összefoglalásra.
10/10
judeszke jún. 03. 16:06:13 10/10
Nagyon tetszett a film! Anilla egy nagyon szerethető ember. Sok tartalmas, és mély gondolatot viszek magammal. Érdemes megnézni és utána elmenni túrázni.
10/10
Buco jún. 01. 00:55:04 10/10
Nagyon tetszett!
10/10
RRegina máj. 25. 21:02:26 10/10
Nagyszerű alkotás, csodálatos képekkel. A főhős őszintesége, akaratereje, elszántsága inspiráló, példaértékű mindenki számára. Nemcsak a túrázóknak, hanem az élet bármely területén erőt ad önmagunk megismeréséhez, saját belső utunk bejárásához. Test, elme és lélek csapatmunkája, mely bármilyen nehézségen átsegít, legyen az a Nagyhideghegy megmászása, vagy alvás a szabad ég alatt, készülés vizsgára, vagy a természet adta kihívások. A filmet látva elhisszük, hogy bármire képesek vagyunk. Kedvet kapunk, hogy útnak induljunk, hogy próbára tegyük magunkat, az erőnket, a kitartásunkat. Hogy jobban megismerjük magunkat. Hogy jól érezzük magunkat egyedül, saját magunkkal. Hogy válaszokat kapjunk a minket foglalkoztató kérdéseinkre. Hogy értékeljük mindazt, ami megadatott nekünk. Hogy észrevegyük, milyen gyönyörű ez az ország. Mándi Ferenc filmje érzékeny és őszinte portré Till Anilláról, a fiatal lányról, aki körbejárta Magyarországot! Aki nem hiszi, járjon utána!