Film

A fehér király /The White King/

magyarul beszélő, angol-német-svéd-magyar dráma, 89 perc, 2016 16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny
  • eny

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

  A 12 éves Djata a világtól teljesen elzártan él szüleivel egy disztópikus diktatúrában. Egy napon két ügynök csönget be hozzájuk, akik az apjáért jöttek. A kormány börtönbe zárja a férfit, Djata pedig egyedül marad az anyjával, miközben mindkettejüket azonnal árulónak bélyegzik. A fiú nehezen tudja feldolgozni apja elhurcolását és hiányát, a sok hazugságot és a hirtelen felnőtté válás terheit. Egyetlen remény élteti, méghozzá apjának megtalálása, amiben nagyszülei tudnának neki segíteni. Djata anyja azonban dacosan ellenáll annak, hogy a jó kapcsolatokkal rendelkező anyósától és apósától bármilyen segítséget kérjen. Az édesanya régóta nemkívánatos elem a családban, a konfliktusok pedig a bajban sem enyhülnek...

  Bemutató dátuma: 2017. március 9. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:


  Vélemény:


  január 2. 00:18
  Én nem találtam izgalmasnak... kommunizmus... szerintem nem csak a kommunizmusról szól, de minden önkényuralmi rendszerről... A film nem mondott semmi újat.

  2017. március 18. 09:55
  Hibátlan, méltó Dragomán György hírnevéhez. Izgalmas átirata a kommunizmus korának. 10/10

  2017. március 11. 23:59
  Hú, ezt nagyon elrontották! Így - kiszakítva a közép-európai valóságból - teljesen súlytalan és értelmetlen. nem értem, hogy adhatta ehhez a nevét az író. Aki olvasta a regényt, annak semmiképpen nem ajánlom. (Annak sem , aki nem olvasta...)

  Összes hozzászólás