A fénykép

Bakancslistához adom
Photograph
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-indiai-amerikai romantikus dráma, 110 perc, 2019

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Rafi, a derűs és jó kedélyű fényképész Bombay nevezetességeinél fotóz turistákat, és a képekért kapott csekély összegekből éli egyszerű, de elégedett életét. Lakótársain kívül nagyanyjával tart szoros kapcsolatot, az asszony azonban folyton azért nyaggatja, hogy mikor nősül már meg. A gyönyörű Miloni tehetős családból való, érzékeny lány, aki még nem pontosan tudja, mit akar az élettől. Egy nap Rafi lefényképezi Milonit, majd mikor újra találkoznak, megkéri a lányt, hogy játssza el nagyanyja kedvééért a jegyese szerepét.
A két távoli világból érkező ember közt különleges kapcsolat jön létre, ami mindkettejüket váratlan módon változtatja meg.

A nagy sikerű Ezerízű szerelem alkotójának új filmje a Berlinale különleges gálavetítésén mutatkozott be.
Bemutató dátuma: 2019. október 3. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
funfun 2019 okt. 22. - 04:54:14 5/10
Nem igazán tudtam hová tenni a filmet, leginkább a női főszereplő magatartását. SPOILER. Miért idegenkedik saját családjától, közegétől? Hiszen szerető közeg veszi körül, nem tűnik úgy, hogy erőltetett elvárásoknak kellene megfelelni. Az sem világos, miért titok, hogy fényképet készíttetett magáról, mikor hirtelen fizetés nélkül távozik, ám később ő maga ajánlja fel, hogy a módos vőlegény jelöltnek elküldi, pedig a családja nem is tud a kép létezéséről.
A két mozijelenet különösen zavarba hoz a film közepén és végén. Ugyanaz a jelenet a patkánnyal, kétszer, nem két különböző történet. A moziban mellettük ülők is ugyanazok a személyek. A film végén kimegy a lány a moziból, a férfi követi, és az előtérben történt beszélgetésük világossá teszi, nincs jövője a kapcsolatuknak. De akkor az első mozijelenet után miért folytatják? Vagy az volt a rendező szándéka, hogy a lineáris idősíkot megtöri? Akkor miért csak ez az egy történet került máshová az időben?
5 pontot adtam a filmre.
5/10
kom.eszter 2019 okt. 21. - 22:08:43 5/10
Nagyon vontatott, unalmas, se füle, se farka. Bár igazából nem is értem, miért gondoltam, hogy ez jó lesz. Próbálnék azért vmi pozitívumot is kiemelni, de nem nagyon megy. Az indiai kaját mondjuk megkívántam. :)