A holtak nem halnak meg

Bakancslistához adom
The Dead Don't Die
svéd-amerikai horror-vígjáték, fantasy, 105 perc, 2019

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Centerville álmos kisvárosában valami nincs rendben. A holdkorong túl nagynak és közelinek tűnik, a nappali órák kiszámíthatatlanná válnak, az állatok kezdenek szokatlanul viselkedni. A híradások rémisztőek, a tudósok aggódnak, de senki sem sejti, hogy hamarosan milyen különös és veszedelmes csapás sújtja Centerville-t: a holtak kikelnek sírjukból, hogy felfalják az élőket, és a városka lakóinak harcba kell szállniuk a túlélésért. Három rendőr (Bill Murray,Adam Driver és Chloë Sevigny) és egy szamurájkard-forgató skót temetkezési vállalkozó (Tilda Swinton) a frontvonalban találják magukat, és egyesíteniük kell erejüket, hogy legyőzzék az élőhalottakat. Jim Jarmusch zombi vígjátékának impozáns szereplő gárdájában feltűnik Rosie Perez, Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Bálint Eszter,Selena Gomez, Iggy Pop, Tom Waits, a Wu-Tang Clan-vezér RZA és Sturgill Simpson, a film címadó dalának előadója is
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Cliff Robertson
Ronnie Peterson
Hermit Bob
Mindy Morrison
Frank Miller
Hank Thompson
Bobby Wiggins
Posie Juarez
Zelda Winston
Danny Perkins

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Vadrenalin 2021 nov. 04. - 16:45:19 6/10
A film kb. a feléig nagyon szórakoztatott. Remek karakterek lettek feldobva, Jarmusch finom humora sziporkázik, a hangulat egyedi, a néző meg kíváncsi, hova fog ez kifutni. Aztán jön a csalódás: sehová. A karakterek többségét kinyírják, mielőtt bármi történhetne velük, így a film szempontjából teljesen funkciótlanak és öncélúak. Ahogy maga az egész film sem szól semmiről, inkább csak egy stílusgyakorlat. Annak persze remek, de ha legalább egy közepes sztori is lenne mögötte, akkor filmként is értékelhető lenne.
10/10
Billy Walsh 2021 aug. 16. - 16:24:55 10/10
Zseniális. Minden karakter el lett találva, klissé mentes és nagyon Jarmusch.
c p 2021 aug. 11. - 20:51:25
Szeretném szeretni, de nehéz. Lelkesedni bizonyos momentumaiért már könnyebb. Meg voltam róla győződve, hogy egy Wes Anderson filmet nézek: Bill Murray, Tilda Swinton... az egész film elvont tompasága, melankólikusan kifacsart szerethetősége. Amikor egy film nem azért lassú, mert unalmas, hanem azért lassú, mert mindenki... kicsit... l...a...s...s...ú... benne. Azért lassú, nem akarja hajszolni a nézőt. Ez pedig nagyon udvarias gesztus.

És igen, jó móka a kb. minden más filmben permanensen elbukhatatlan/megkérdőjelezhetetlen főhősöket játszó neveket fura és irracionális figurákként beállítani - éshobbiszinten kinyírogatni.

De itt meg kellett volna állni, mert az elvontkodás nagyon, nagyon kiábrándítóan és ordítóan kilóg a filmből. Ugyanis csak abból áll, hogy értelmetlenkedünk és ez nem elég (

beb*szni a színre egy UFO-t, vagy elmondatni az egyik szereplővel, hogy olvasta a forgatókönyvet, ezért tudta, hogy "ennek rossz vége lesz"

). Ez a vonulat a filmben - amikor elszakad a szerethető belassultságtól - egész egyszerűen, kivételes módon és pofátlanul sz@r! Ócska, nyomorult, felesleges, erőltetett és kiábrándító.

És mégsem vágja agyon a filmet! Döbbenet! Annyira sokat ad hozzá az összes szereplő, hogy az ember mégis magához ölelné... De mégsem teszi, mert visszatartja a keserű szájíz: még ha nem is lett egy ócska film, rossz azt érezni, hogy a sztárparádé már-már proli értelemben jelenik meg és a sztárok is zombiként élősködnek a film testén.

Szomorú a verdikt: soha többé "The Dead Don't Die"!!!
1/10
Olasz32 2021 aug. 09. - 23:31:20 1/10
Borzalmas. Unalmas, vontatott erőltetett katyvasz. Túl értékelt 10/1 az 1 csak Gomeznek szól. Egyébként 10/0 lenne. Értékelés a film végig szenvedése után született. Senkinek se ajánlom!
1/10
UncleSam 2021 aug. 07. - 22:15:27 1/10
Végigszenvedtem. Ökörség lett. Sajnos.
9/10
AlexWolf 2021 aug. 05. - 17:55:11 9/10
Ez a film olyan rossz, hogy már tökéletes. Egyszerüen látszik a remek színészeken hogy direkt játszanak szarul. Félelmetesen profi.
4/10
Onlymee 2020 dec. 05. - 00:20:16 4/10
Jó szereplők, vicces utalások, gagyi sztori. Egy világvége horror paródia.
A film cselekménye:

Kb minden szereplőt kinyírnak a zombik, végül a 3 rendőrt is. Random ufó kimenekíti a temetős nőt (Zelda). A világnak vége, a filmnek is.


firpo 2020 jún. 16. - 20:41:47
Én leszek itt az első? Ne csináljátok már....akkor átcuccolok, átmásolom ide a máshová írt dolgaimat.

Jim Jarmusch hosszú idő után végre csinált egy jó, szórakoztató filmet(zombis). A film alapkoncepciója szerintem az volt, hogy az ilyen filmekre jellemző összes klisét Jim megrágja, majd teljesen kifordítva köpje ki a lábunk(szemünk) elé...szinte minden karakter az ellenkezőjét csinálja, mint amire számítanánk....hatalmas lett. :)) A poénok persze a rendezőre jellemzően elvontak, nem másznak a képünkbe, ezért valaki talán észre sem fogja venni őket, de még ők is gazdagabbak lesznek majd, csak legfeljebb egy "sima" zombis filmélménnyel.
A főbb szerepekben Bill Murray, Steve Buscemi, Adam Driver, Caleb Landry Jones, és az erősen "megkopott" Danny Glover...mekkora nevek, kihagyhatatlan darab.

Az öreg Tildát(iázvéédó Swintont) persze megint kihagytam a felsorolásból, ezért rögtön bocsánatot is kérek tőle, és családjától....a Swintonoktól, nehogy valami bajt hozzanak a fejemre....vagy a családoméra, mert kinézem belőlük, aki ennyi átváltozásra képes, mint Tilda a filmekben, az bármire képes lehet...és persze a családja is! :))
Itt sincs ez másképp, mert Tilda a "kissé" flúgos, viccesen furcsa temetkezési vállalkozó szerepében a frászt hozza az emberre: szinte végig faarccal, érzelemmentesen beszél, a szabályokat kényszeresen betartja(még a kacskaringós járdát is felszegett fejjel, karótnyelve követi a rendőrőrsre menet), egészen addig, míg a film vége felé bele nem ül egy Smart-ba zombikat gázolni :)), melyet a nemkevésbé hibbant kétméteres rendőr ismerősétől csaklizott el....na ott egy pillanatra elgyengül és elveszíti az önuralmát a maga mértéktartó módján, nagyon élvezi ezt a kis kalandot :)...tényleg hatalmas lett, mármint nem a Smart, az nem... :))