A karácsony mentőakció

Bakancslistához adom
Santa & Cie
6 éven aluliak számára nem ajánlott francia családi vígjáték, 100 perc, 2017

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Bemutató dátuma: 2018. november 29. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Szemizoid jan. 18. 13:41:55 1/10
Tisztelettel jelzem, hogy ez a hozzászólásom az utolsó, magam részéről lezárom az értelmetlen szó illetve betű csatákat.
Egyetértek azzal, hogy 100 amerikai "Mikulás film" közül 99 szemétre való. Pont ezért kellene nézni pl. finn filmet (A Karácsony története) vagy norvég gyártásban (Mikulás Karácsonyra) melyek kedvesek, nincs benne személyiség rombolás stb stb.
Egyébként, minden normális kétlábon álló felnőt tudja jól, hogy a Mikulás egy nagyon kedves mítosz, mely a gyerekek egészséges fantáziáját, szeretetét lehet segíteni.
S utoljára, Miklós püspök létezett , akinek tiszteletre méltó emlékét a Föld végezetéig őrizni kell a gyermekek szívében!
Jó egészséget kívánok és még sok-sok kedves örömteli mikulásozást!!!!
7/10
Hozzászóló János jan. 18. 13:17:19 7/10 Előzmény Szemizoid
Nekem pont az tetszett benne, hogy nem a szokásos amerikai sablonokat puffoztatja.


Ide írd a spoileres tartalmat


Mondjuk az elég túltolt PC volt, hogy a fehér bőrű ügyvédnek, arab, piaci virágkötő a felesége.
Azt meg sosem értettem az ilyen filmekben: az embereknek nem furcsa, hogy ki hozza az ajándékot? Mármint a film szerint a Mikulás. De az emberek nem hisznek a Mikulásban, akkor nekik kellene ajándékot venni, mint ahogy az igazából történik. De ők nem vesznek, hiszen a Mikulás hozza, az ő tudtukon kívül.
1/10
Szemizoid 2018 dec. 28. - 14:48:07 1/10
Ennél pocsékabb "mese" filmet még nem láttam. A Mikulás teljesen idiótának, hülyének, faragatlannak és még lehetne fokozni bőven, mi mindennek lett beállítva.
S már az elején a zöld színre való átváltása a ruhának, már ez is egy elrugaszkodása a hülyeségnek a szépség és gyerekek elképzelésének meghazuttolásával. Az amcsi mikulás filmek nagy része is kommersz jellegűek, de az a francia sz@r viszi az első helyezetet. A manók ruhája meg az újhullámos marhaság. Ha így nézne ki egy gyerek vagy kisnövésű ember - mármint ilyen öltözékben, csakis lesajnálkozás a vélemény.
No, meg az elején közlik a nézővel, hogy "Igaz történet alapján", no ez már a baromság csúcsa.
Valaki vegye már a fáradtságot és közöljék a "csiga-evőkkel" Szent Miklós" valós legendáját, a sok szép mese eredetét a világban!!!!!!!!
4/10
Muya 2018 dec. 05. - 17:36:23 4/10
Borzalom. Gyerekeknek nem való. Vígjátéknak nem mondanám. A Télapó, mint valami hajléktalan, goromba, idióta.
semmi karácsonyi hangulata nincs, max az utolsó 5 percnek.
A vége főcím utáni jelenet meg.... nem éri meg megvárni.
1/10
Sylke76 2018 dec. 04. - 21:17:54 1/10
Ha a film 12-es karikás volna akkor azt mondom nézhető...1x...De így ,hogy 6-os,abszolút nem tetszett!A mozi ebben az esetben,tele van kisgyerekkel,köztük mi is,a 7 évesünkkel.SPOILER. Sztem ennek a korosztálynak nem azt kellene az arcába tolni a moziban,h h csinál 2 hetero felnőtt,ha megkívánják egymást..és csak az tartja őket vissza a szexeléstől, h kupira mennek haza...Másik esetben,h meztelenül alszanak összebújva,a pasi félig kitakarva...illetve h esetleg lehet hasonló kapcsolat 2 férfi között is,bár remélem ez a jelenetet nem értették a kisebbek..Es az h több esetben megverik a Télapót...pl.a gyógyszertáras jelenet..igaz,nem tudták h az idősebb férfi aki betért hozzájuk tényleg a Télapó ,de akkor sem úgy tessékelek ki egy általam zavarodottnak ítélt idősebb embert egy üzletből,h jól állcsúcson verem,h boritsa a berendezést..Milyen példát mutatunk így a legkisebbeknek??
10/10
Bigpapa 2018 nov. 29. - 22:06:32 10/10
Most láttuk, ez valami eszméletlen jó kis film lett! Igényes a CGI benne, jó a humora, nagyon jó poénok vannak benne, olyan jókat röhögtünk rajta. A szinkronja is nagyon jó, Dunai Tamás telitalálat.
Hála az égnek, nem lőtték el az összes poént a bemutatóban, szóval érdemes beülni rá. Kicsiknek, nagyoknak is nézhető. Nálam alap film a Télapu, de ez most mellé fog kerülni, mert nálam betalált! :) <3

10/10