A kis Nicolas - Eljött a boldogság ideje!

Bakancslistához adom
Le petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux ? / Little Nicholas – Happy as Can Be
7 éven aluliak számára nem ajánlott francia-luxemburgi családi animációs film, 82 perc, 2022

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A világ egyik legismertebb francia gyerekkönyv-sorozatának címszereplője ezúttal az egész családot lenyűgöző animációs filmben elevenedik meg. A kis Nicolas varázslatos vizuális stílusával messzemenőkig hű Jean-Jacques Sempé karikaturista és René Goscinny író még eredetileg az 1950-es években indult sorozatához, és biztosan rabul ejti a köz
önségét – ahogyan tette azt Cannes-ban, majd a világ legrangosabb animációs mustráján, Annecy-ben is, ahol egyenesen a fesztivál fődíját érdemelte ki.
A kis Nicolas – Eljött a boldogság ideje! Goscinny és Sempé életébe enged betekintést, miközben megeleve nedik a csínyekre állandóan kapható francia kisfiú, Nicolas. A rajzolt karakter nem csak kedves grafikaként létezik, hanem titársa, barátja lesz a két alkotónak. Az egész család számára lenyűgöző film hűen visszaadja az eredeti könyvek hangulatát,
miközben mind a történelmi, mind az alkotók személyes élményei alapján ismerjük meg a művek keletkezését.
Bemutató dátuma: 2022. december 29. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Donuts 2023 ápr. 09. - 23:40:54 10/10
Gyönyörü.
10/10
postata 2023 jan. 21. - 16:49:34 10/10
Uhh. Van remény. Ez egy élmény volt. Kötelező darab. Kár, hogy a gigantikus hollywoodi rák mellett eltörpül az ilyen munkák aránya. Akinek az usás 3 bitesre egyszerűsített világkép (van a jó meg a gonosz oszt “lekőgyakni” egymást aztán mehetsz haza a moziból kilugozott aggyal) jön csak be, főleg nézze meg! Hátha sikerül nyitni az agyat “z” irányban is!
Szép munka, csodálatos dialógusokkal.
10/10
audreyatic 2022 dec. 29. - 14:06:33 10/10
Na ilyen egy igazi családi mozi, érzelmes, humoros, a történelem megidézésével szélesíti a látókört, teret ad komoly témák családi körben történő megbeszélésére, miközben teljesen elbűvöl. Szívből ajánlom!
9/10
stellaz 2022 dec. 29. - 08:24:29 9/10
Csodálatos munka, van humora, könnyedsége és nagyon is valós, kézzelfogható mélysége, a valósággal pedig klasszikus rajzfilm létére közelebbi kapcsolatban van, mint a mozifilmek nagyrészének, ezzel együtt pedig a mostanában trendi, fancy eszmék és a pc messziről elkerülik, nagy nagy szerencsére. Felüdülés ilyet látni manapság.

Csak ajánlani tudom gyereknek és felnőttnek egyaránt.