A kuflik és az Akármi – 10+1 mese

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar rajzfilm, 74 perc, 2021

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Augusztus 12-én kerül a mozikba A kuflik és az Akármi. A hét főhős – Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc – harmadjára csábítják a moziba a bolondozásra, felhőtlen szórakozásra vágyó családokat. A kuflik ez alkalommal 10+1 vadonatúj, különálló, humoros történetet tartogatnak a nézőknek.

A film egy pontján, amikor nem történik semmi érdekes, Titusz és Fityirc a Csitt-csatt dallal ütik el az időt. A vicces-várakozós betétdal első strófáját most közzétette a YouTube-on a filmet gyártó KEDD, így a gyerekek, szülők, kötögető nagyik együtt dalolhatják a mókás szövegét – mire belejönnek, az új film is megérkezik a mozikba. El ne higgye senki, hogy nem lesz érdekes!

A kuflik és az Akármi a vicces-várakozós dal mellett 10+1 humoros történetet tartogat a nézőknek. Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.

A filmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!

A hét kufli emellett olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki szökdelős-elkapdosósozni is tud, Szamóca Anyóka, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, nem is beszélve a csavargó Vándorkaktuszról, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

Az új Kuflik mozifilmben semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és a nézőkre van bízva, hogy akármibe bármit beleképzeljenek. Ahogyan azt a film szlogenje is mondja: Ebből még bármi lehet!

A kuflik és az Akármi mozifilmben a szereplők ezúttal is Scherer Péter hangján ontják a poénokat és a rap-dalt, míg a hangzásvilág Alpár Balázs zeneszerző munkája. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző, Oscar-nominált M. Tóth Géza, a rendező a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmben látható 10+1 történet szövegét a Kuflik-könyveket szerző Dániel András írta.

Keresd A kuflik és az Akármi filmet és hallgasd meg a teljes Csitt-csatt dalt Titusz és Fityirc előadásában, Scherer Péter hangján augusztus 12-től a mozikban!
Bemutató dátuma: 2021. augusztus 12. Forgalmazó: KEDD Animációs Stúdió

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
charlotte94 aug. 23. 09:53:14 10/10
Mi a (majdnem) hároméves keresztlányommal néztük meg, akinek ez volt az első moziélménye, és mind a ketten jól szórakoztunk. A film slágere, a Csitt-csatt dal mindent visz, neki pedig az a rész tetszett legjobban, amikor Titusz és Valér elindulnak eltévedni. Otthon egész este mesélte a nagymamának, mit látott. :)
10/10
andineni aug. 22. 13:31:45 10/10
Imádtuk! Még őrültebb és viccesebb mint valaha.
10/10
FPeter_80 aug. 13. 20:52:29 10/10
Nekünk bejött. Őrültség volt, de jóféle. Újranézős.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu