Szirén

Bakancslistához adom
La Sirène
16 éven aluliak számára nem ajánlott katari animációs film, 100 perc, 2022

1980, Dél-Irán. Abadan lakói ellenállnak az iraki ostromnak. Omid egy 14 éves fiú, aki úgy dönt, hogy nagyapja házában marad, amíg bátyja haza nem tér a frontról. Egy iraki rakétacsapás után Abadán olajmetropolisza káoszba süllyed. A tizennégy éves Omid, aki ételkiszállítóként dolgozik, eltűnt bátyját keresi. De hogyan lehet ellenállni háború idején anélkül, hogy fegyvert ragadnál?! Omid felfedez egy elhagyott hajót Abadan kikötőjében. Lehet, hogy végre megtalálta a módját, hogy megmentse szeretteit?

Az animáció szűrőként működik, egészséges távolságot teremt a háború brutalitásától még akkor is, ha a konfliktus felidézéséhez szükséges volt annak pontos megismerése. Az animáció a metaforikus jeleneteken keresztül közelebb hozhat minket a szereplők érzelmeihez is.

A film során Omid karizmatikus karakterekkel találkozik, akik mindannyian különböző álláspontot képviselnek a háborúval kapcsolatban. A film rendezője szeretettel fordul az irániakhoz, akiknek kiemeli leleményességét és szabadságvágyát.
Bemutató dátuma: 2024. május 30. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások