A titokzatos nő

Bakancslistához adom
Heojil kyolshim
16 éven aluliak számára nem ajánlott dél-koreai filmdráma, thriller, 138 perc, 2022

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Hae-jun nyomozó egy mélybe zuhant sziklamászó ügyén dolgozik. Az eset felgöngyölítése során megismerkedik a titokzatos és vonzó özveggyel, Seo-rae-val. A kihallgatások alatt egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és Hae-jun az ösztönei helyett egyre inkább az érzéseire hallgat, átlépve a szakmai határokon. Egy évvel az ügy lezárása után ismét keresztezik egymást az útjaik, és a detektívnek a megoldatlan bűnügy mellett saját elfojtott érzéseivel is szembe kell néznie.

Park Chan-wook, az Oldboy és A szobalány alkotója a legújabb filmjében szenvedéllyel és intrikákkal teli rejtélyhez invitál. A titokzatos nő-ért a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rendezőnek járó elismerést kapta.
Bemutató dátuma: 2022. december 15. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Szereplők

Seo-rae
Lee Joo Im

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
vandorbab 2023 jan. 21. - 22:27:40 8/10
A dél-koreai filmesek valamire nagyon ráéreztek, mert egyre több alkalommal forráznak le olyan mesterművel, amit nagyon ajánlanék az ismerőseimnek, ha érthetően ki tudnám mondani legalább az egyik szereplője nevét.
Ez most egy olyan lassú tempójú film noir, amin vagy rögtön bealszol, vagy bepattansz a főszereplő nyomozó fejébe és vele tartasz a végzet asszonyába. Ehhez a nőhöz viszont fordítóprogram kell.
Kiváló rendezés, vágás, fényképezés és zene. Emellé jól vezetett színészi munka.
A befejezés akkorát üt, hogy a film napok múlva is veled marad.
7/10
sexykex 2023 jan. 10. - 18:04:34 7/10
Ez egy tökéletes film lehetett volna arról, hogy mennyire megszédíti, elvarázsolja és kiforgatja önmagából a férfit egy titokzatos, különleges szépségű nő. Csakhogy, ha az ember képtelen nevekhez kötni az arcokat és néha még a feleséget is összekeveri a gyanúsítottal, akkor az már gáz. Végre találkozok egy ázsiai mozival, ami európai szemmel nézve is kifogástalan lehetne, ha tudnám ki kicsoda. Na, ilyen az én formám!
8/10
kecsup 2022 dec. 24. - 12:43:33 8/10
Háááát, az Oldboy nagyon ütős volt anno. Ez inkább amolyan művészfilm volt. Egynek jó, de szerintem nem annyira nagy wasistdas.