Anyára várva

Bakancslistához adom
Waiting for Anya
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető angol-belga thriller, háborús filmdráma, 109 perc, 2020

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Vajon saját életünk kockáztatásával is meg kell őriznünk mások titkait? Ezzel a dilemmával szembesül Jo, a fiatal pireneusi juhász, amikor találkozik Benjaminnal. Benjamin a zsidóüldözés elől menekülve elszakadt lányától, és amíg a határon az újbóli találkozásra vár, zsidó gyerekeket csempészik át Spanyolországba. Amikor német katonák érkeznek a faluba, Jo összebarátkozik egyikükkel, nem is sejtve, milyen kockázatossá válhat ez a barátság. Vajon sikerül helyes döntést hoznia, amikor veszély fenyegeti? Egy magával ragadó történet bátorságról és emberségről, nagyszerű szereposztással!

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
pihes 2022 jan. 15. - 14:32:00 4/10
Ami jobban tetszett, az a hegyvidékes táj, és a falusi életkép bemutatása. A film nagyon be volt lassulva.
JR itt nem teljesedett ki!

4/10
6/10
alien1976 2020 dec. 03. - 12:07:48 6/10
Egy picit jobban ki lehetett volna dolgozni ezt a filmet. A karakterek kicsit homályban maradtak. Példa : A tizedesről több mindent lehetett volna elmondani, jobban kiemelni a karakterét, hogy jobban megismerjük, megértsük. A kisfiú apukája is hasonló csapdába esett. De ez az egéz filmre igaz nálam. Semmi nem lett teljesen bemutatva. Az átkelést sem tudtuk meg rendesen, a feszültséggel teli részek sem lettek igazán feszültek. S a film legvégén az jutott eszembe, hogy miért nem lehetett vajon bemutatni Anya életét is? Egy külön szállon? A táj csodálatos volt.
Sztori : Egy Francia kicsinyke faluban lévő kisfiú a véletlen folyamán zsidó gyerekek menekítésébe csöppen bele váratlanul. A faluban megjelenő német csapat bonyolítja a helyzetet. .......