Az árulás csapdájában

Bakancslistához adom
American Traitor: The Trial of Axis Sally
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 109 perc, 2021

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Egy igaz történet, amely során a kiváló ügyvéd, James Laughlin elvállalja Mildred Gillars védelmét, akit többszörös hazaárulással vádolnak. A nőt a nácik a 2. világháború idején uszító propaganda terjesztésére kényszerítették, majd a háború végével amerikai hatóságok perbe fogták tetteiért. Laughlin feladata, hogy a nő becsületét újra helyreállítsa.

Stáblista:

Szereplők

James Laughlin
Mildred Gillars
Joseph Goebbels
John Kelly
Max Otto Koischwitz
Everett Laughlin

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
offtopic
sexykex márc. 04. 21:10:50 6/10 Előzmény InteriorLulu
„Vagyok, mint minden ember: fenség,
Észak-fok, titok, idegenség”
Ja, és a véleményem nem változott! Végül: további jó szórakozást és (pontpontpont)!
7/10
offtopic
InteriorLulu márc. 04. 20:47:32 7/10 Előzmény sexykex
Pont az a lényeg, szépember, hogy nem baromság. Olyannyira nem az, hogy konkrétan és tényszerűen határozott figyelmeztetés a részemről, hogy most és mindenkorra hagyd abba a saját magad által is elismerten gyakori spoilerezési szokásod, mert mások filmélményét teszed vele tönkre. Erre a gyakorlatodra vonatkozóan sajnos senki mástól nem kaptál még ilyen jellegű és ilyen hangú - egyúttal jelzem, bármiféle sértegetést és személyeskedést tényszerűen mellőző! - felszólítást, márpedig minden jel szerint te csakis ilyenből érthetsz. Vagy a még ilyenebből. Talán. Feltételes módban. És jó esetben.
6/10
offtopic
sexykex márc. 04. 19:51:41 6/10 Előzmény InteriorLulu
Most mi a bánatnak raktad vissza a baromságaidat? Letörölték az én kedves válaszommal együtt. Gondolod, hogy másodszor már tetszeni fog? Az ilyen kötözködő (pontpontpont) nyavalygását le se (pontpontpont) drágám!
7/10
offtopic
InteriorLulu márc. 04. 17:17:51 7/10 Előzmény sexykex
Írod: "...ezért nem nézem meg a trailert és nem olvasom el azt a fórumot, ahol a filmről beszélnek. Sőt kritikát se olvasok el, de sokszor még a hivatalos ismertetőt sem. [...] Másnak is ezt ajánlanám, mert nehéz úgy beszélni a filmről, hogy nem beszélünk a filmről. [...] És igyekszem keveset spoilerezni, de mint a példa mutatja, nem mindig sikerül."

Sexykex, kurvára teljesen lényegtelen, és kurvára nem érdekel senkit az égvilágon, hogy TE mit csinálsz és TE mit nem csinálsz mielőtt megnézel egy filmet, és pláne kurvára nem érdekel senkit, hogy ez ügyben kinek mit ajánlasz. Egyesek így meg úgy tesznek előtte, mások amúgy tesznek, megint mások még amúgyabb, és ez akkor is így van, ha te az ilyet képtelen vagy még elképzelni is. Egyszerűen tartsd tiszteletben azt az alap portos, egyben alap kommunikációs szabályt, hogy kizárólag (ismétlem: kizárólag) úgy szpoilerezünk, hogy annak tényét egyértelműen és jól látszódóan jelöljük!
És egyébként meg nem pofázunk vissza, ha valaki nem dehonesztáló formában felhívja a figyelmünket arra, hogy épp nagy ívben szarunk egy közösségi szabályra.
8/10
nefefe 2023 aug. 28. - 19:45:29 8/10
Találó cím. Az igaz történetek alapján készült filmek – főleg a háborúsak – általában jók. Mindig adnak új információkat jelenlegi ismereteinkhez. Itt sem történik másként, bár maga a történet nem ismeretlen, hiszen sok mindent hallottunk már a II. vh.-ról. Azt szokták mondani, aki az oroszlán bajszát ráncigálja, ne csodálkozzék, ha megharapja… Adott egy fiatal nő, aki elég naivan azt hitte, hogy a háborús Németországban majd minden úgy lesz, ahogy ő elképzelte – csak ez nem jött be. A náci propaganda – élén Goebbels-el - nem arról volt híres, hogy korrekt és puhakezű. A hölgynek hanyatt-homlok menekülnie kellett volna az országból, addig amíg megtehette volna. Ahhoz képest, hogy kényszerítették, nem úgy tűnt, mint aki nem szívesen tette volna, amit elvártak tőle. Mellesleg hasonló propagandáért nem kell messzire mennünk, elég ha itthon körülnézünk… Pacino hozta a tőle elvárt színvonalat, a többiek meg asszisztáltak. Összességében jó film, érdemes megnézni – és levonni saját következtetéseinket, és elgondolkodni azon, hogy világunk működésében változott-e azóta valami?
6/10
offtopic
sexykex 2023 jún. 23. - 15:18:38 6/10 Előzmény klaresz1149
Hát ez nagyon kedves tőled klaresz! Az, hogy ennyire védsz más óvatlanokat, akik idekeverednek és egyetlen mondatom miatt nem nézik meg a filmet. Én sem szeretem, ha túl sok mindent tudok előre, ezért nem nézem meg a trailert és nem olvasom el azt a fórumot, ahol a filmről beszélnek. Sőt kritikát se olvasok el, de sokszor még a hivatalos ismertetőt sem. Helyette megnézem a pontszámát (nem csak itt), a film besorolását, rendezőjét és főszereplőjét, valamint azt, nem láttam-e már korábban. És ennyi! Másnak is ezt ajánlanám, mert nehéz úgy beszélni a filmről, hogy nem beszélünk a filmről.
Egyébként szoktam használni az általad ajánlott lehetőséget, de nem mindig arra, amire való. És igyekszem keveset spoilerezni, de mint a példa mutatja, nem mindig sikerül.
klaresz1149 2023 jún. 22. - 21:20:28 Előzmény sexykex

Ide írd a spoileres tartalmat


De az ügyvéd ténykedése, csavaros esze és átlagon felüli emberismerete legalább tetszett: megmentett egy embert a haláltól. SPOILER!
3/10
Dörflinger 2023 febr. 28. - 17:54:27 3/10
Ez nagyon gyenge volt. Semmilyen formában nem érintett meg ez az alkotás.
Ez annak a példája, hogy nem kéne minden megtörtént történetből filmet készíteni.
3/10
8/10
Nótárius 2023 jan. 14. - 01:26:11 8/10
"A propaganda akkor a leghatékonyabb, ha a manipuláltak meg vannak győződve arról, hogy szabad akaratukból cselekednek."
- Joseph Goebbels
6/10
sexykex 2023 jan. 10. - 18:03:24 6/10
Nem állítom, hogy lerágtam körmeimet az izgalomtól. A filmet inkább olyan morális kérdések uralták, hogy meddig mehetünk el a túlélés érdekében háborús viszonyok között. A győztesek arroganciája engem mindig bosszant, hiszen ők aztán mindvégig „tökéletesen” viselkednek. De az ügyvéd ténykedése, csavaros esze és átlagon felüli emberismerete legalább tetszett: megmentett egy embert a haláltól. Igaz, hogy elsősorban saját érdekében tette.
4/10
Anonnim 2022 jan. 06. - 14:42:25 4/10
Ez piszkosul gyenge volt, nem értem Pacino öreg korára miért vállal el ilyen filmeket? 🙄
3/10
pihes 2021 okt. 07. - 14:39:59 3/10
Jobb szeretem mikor azért tágasabb a tér, kicsit úgy minden hatásosabb.
AP miatt csak!

3/10