Az első kettő

Bakancslistához adom
Az első kettő / The first two
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar romantikus film, 84 perc, 2023

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Egy amerikai lány és egy magyar fiú távkapcsolata nem várt fordulatot vesz, amikor tervezett házasságuk váratlanul kudarcba fullad. A szerelmeseknek egy napja marad, hogy eldöntsék kapcsolatuk további sorsát. Tudják, hogy a köztük lévő távolság hamarosan több ezer kilométerre nő. Az utolsó napi rohanásban egy álomképbe kapaszkodnak, melyben ők az első két ember, akik az idők kezdetén megszerették egymást – közben elfogy az asztalról a családi ebéd, megtelik a bőrönd, a repülő felszállási ideje pedig vészesen közelít.

Bemutató dátuma: 2023. április 13. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Sweet-But-Psycho 2023 nov. 20. - 23:58:16 4/10 Előzmény itsme1
Remekül összefoglaltad a film súlytalanságának esszenciáját.
Igen. Akkor most mi az a megoldhatatlan/feloldhatatlan probléma, fiatalok? Mi a nyöszi tárgya? Nem is tudjátok igazán, mit szeretnétek? És azt sem, hogy hogyan? Jó lenne egész nap szexelni, de elválaszt az a sok kilométer? Meg a kulturális/vallási/életviteli különbségek? Szomorú az elválás? Inkább együtt kellene maradni és tovább hisztizni indifferens dolgok apropóján? Szétfeszít a bánat? Vagy mégsem? De. Igen. Kicsit. Nagyon... Fogjátok a nyuszira!
6/10
itsme1 2023 okt. 26. - 08:21:00 6/10
Akármennyire is szépen összerakott film, hozzám nem jutott el az üzenete.
A konfliktus nem lenne valódi, ha tényleg szeretnék egymást, de én csak egy kiszámíthatatlan lányt láttam, aki nem tudja, mit akar, és egy nyafogó fiút, aki nem képes megvalósítani a céljait. Ez alapnak jó, de történetnek kevés.
8/10
pihes 2023 júl. 15. - 14:04:20 8/10
Tudom milyen belepusztulni, meg amikor nincs semmi (felirattal is) NYOLC/TÍZ