Az erdő

Bakancslistához adom
The Woods
16 éven aluliak számára nem ajánlott lengyel-amerikai krimisorozat, misztikus sorozat, 51 perc, 2020

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Egy ügyészben felébred a remény, hogy a 25 évvel korábban eltűnt húga még életben lehet, amikor egy gyilkossági ügyben erre utaló bizonyíték kerül elő.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Szereplők

Pawel Kopinski
Laura Goldsztajn
Leon Ruczaj
Jork felügyelő
Natalia Kopinska
Iza Mostowicz

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Pitralon febr. 16. 12:36:16 7/10 Előzmény juditkecskemet
A szálak valóban befejeződtek, ennek ellenére tényleg nyitva maradt rengeteg kérdés, amit én sem tudtam összerakni. Persze előfordulhat, hogy valamik elkerülték a figyelmemet.
Íme a teljesség igénye nélkül, ami nálam nem talált válaszra:


Fő kérdésem:
- Miért "tért vissza" Artur, és miért pont ekkor, 25 év múlva? Miért kezdett kérdezősködni Goldsztajnnál?
Végig olyan érzésem volt, hogy Artur megtudott valamit, színre lépett, és megpróbálta összeszedni, figyelmeztetni a többieket, esetleg valmiért kicsinálni őket. Végül nem lett ilyen magyarázat.

Öreg Goldsztájn
- Tkp. miért ölte meg Arturt? Pusztán mert idegesítette? (A hirtelen felindulás nem stimmel, mert nem helyben ölte meg, hanem kinyomozta a lakcímét, és elment hozzá.)
- Hogyan tudott ki/bejárkálni a viszonylag kis létszámú és felügyelt nyugdíjas otthonból, betegen, stukkerral, éjszaka, autóval?
- Hogyan nyomozta ki Artur lakcímét? Miért ott ölte meg, ha aztán elcipelte? Miért nem hagyta ott? (Óriási kockázat volt lepukkant öregként egy 80 kilós hullát furikázni, emelgetni.)
- Miként szánta Pawel bemocsokolásának a graffitit, ha nyilvánvalóan egy fejlövéses hulla nem képes a vérével a padlóra írni? (Ez mondjuk a nyomozónak sem tűnt fel....)
- És miért akarta volna pont Pawelt gyanúba keverni?

Ming-Li
- Miért adott "tízezret" egy random diáknak, hogy felpiszkálja Laurát a saját régi élményével? Mi volt a cél?
- Kitől tudta Laura sztoriját?
- Miért ugratta be Pawel sógornőjét, hogy vegyen valami birtokot? Még ha tuti is lett volna, hogy ettől a sógornő sikkasztani fog, akkor is mi volt a célja ezzel?
- Miért adta meg Pawelnek Artur címét? Hogy bemocskolja? Erre csak az újságírónak lett volna motivációja, ő viszont az Arturos történettel nem volt képben.
Nem világos, hogy ki állt Ming-Li mögött. Bizonyos tetteiből az látszik, hogy Artur, néha meg hogy az újságíró, de egyik esetben sem egyértelmű a szándék.


10/10
juditkecskemet jan. 15. 22:49:54 10/10 Előzmény KROK
Minden szál befejeződött. Kristálytisztán kirajzolódott a jelenlegi perének a végeredménye is. Sőt minden egyéb. Nagyon figyelni kellett. És mikor vége lett a filmnek, még össze lehetett rakni dolgokat. Nem akarok spoilerezni.
10/10
Amanda30 2022 aug. 31. - 15:19:38 10/10
Nekem nagyon tetszett, végig lekötött, voltak meglepő fordulatok!
9/10
Bumbuc89 2022 febr. 20. - 04:00:17 9/10
Lényegében egy nagyon jó történetet tudtak belőle kihozni. Minden kis apró jelenet nagy fontosággal bírt, ugyanakkor a vége szerintem is összecsapottra sikerült. Sajnálom, hogy nem lesz folytatása, mert szerintem a legtöbb néző fejében sok kérdőjel maradt. Érdekes egy erőpróba az ember lelkének...
5/10
KROK 2022 jan. 24. - 19:21:49 5/10
Az erdőbe az emberek bemennek, meg kijönnek... még ha néha kevesebben is.
A story eleve két szálon fut, szerencsére ezek jól elkülöníthetőek, egy 2020-ban és egy 1995-ben. A '95 a gondtalan színes fiatalkort, 2020 pedig a szürke hétköznapok. Pawelnek van aktuális ügye ügyészként (aminek a a vége sajnos abszolút nem fog kiderülni), vívja a háborúit, kiderül az utalásokból, hogy feleségét is elveszítette. Mindeközben a flashbackekből régi emlékek állnak össze, de igazából a jelenben oldódik meg a story. Kicsit sok benne a felesleges kör, úgy érzem a 6 részt cca 4 észben is fel lehetett volna dolgozni. Ami viszont tetszett, ha úgy alakult akkor mutattak mindent ami kell, nagyon profin van fényképezve, a képivilága fantasztikusan van felépítve, remek kameraszögeket használva (bár az 5ik részben sajnos találtam erre ellenpéldát is, mikor egy csomó ideig majdnem az eget veszi a kamera, Pawel épp h látszik). Nem mellesleg van benne egy rakás nagyon jó nő.
Sajnos eléggé el lett húzva, üres körökkel, aztán a végén meg nyitva hagytak egy csomó kérdést, ezzel igazán frusztráltan hátrahagyva a nézőt. A kivitelezés elég jó, de a történet összecsapottsága arra utal nekem, hogy már forgatókönyv szinten bajok lehettek... :( Kár a végéért.
6/10
puding140 2022 jan. 02. - 20:29:16 6/10
rendesen elnyújtották. elég lett volna ebből egy film is. sokszor untam, sokszor tetszett. kár, hogy a 90-es évek hangulatot nem sikerült hoznia a jeleneteknek.
8/10
sladka_pani 2021 dec. 29. - 21:36:31 8/10
Megint kolléga ajánlására néztem és sikerült is 1 nap alatt kivégeznem a sorozatot. Zseniális alkotástól én messze tenném, de elég jó volt. Nem volt kifejezetten erős és valóban a végén túl gyorsan bontakozott ki, meg maradtak kérdések, összecsapott szálak. Azért egy 8-ast jószívvel adok rá.
10/10
imo04 2021 okt. 17. - 22:48:54 10/10 Előzmény Peti9717
Szerintem is, végig is néztem egyből, kellemes csalodás volt! Szerintem 10 részes kellett volna lennie mert a megerőszakolós ügy az nagyon el lett kapkodva a végén, de a fő szál az remekül fel lett vezetve! kiváncsi lettem volna a főszereplő Apjával mi lett !
Peti9717 2021 febr. 08. - 00:59:42
Zseniális alkotás....Aki nagy krimi rajongó,annak ez kötelező.Végig leköti az embert,nincsenek üres semmitmondó jelenetek/részek,végig izgalomban tartja az embert.Nekem a végén egy picit túl gyors volt a történet,túl gyorsan történt minden.Ettől függetlenül ez egy 10/10 es alkotás.Gratulálok Lengyel barátainknak.✋
7/10
Peter83 2020 dec. 20. - 08:26:05 7/10
Kellemes csalódás volt. Fokozatosan derülnek ki a titkok, nem adják könnyen a megfejtést. Egyszer bőven megéri megnézni.