Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk

Bakancslistához adom
Bad Boys for Life
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, komédia, 113 perc, 2020

Értékelés:

181 szavazatból
Szerinted?

A rosszfiúk rossz fiúk maradnak. A korábbi két Bad Boys-film sztárja, Will Smith és Martin Lawrence újra járőrpárba áll, hogy szembeforduljon mindennel, aki rossz, erőszakos, bűnös, vagy jobb kocsija van, mint az övék.
Pedig Marcus már a korai nyugdíjra készülő, az akciónál a kényelmes fotelt többre becsülő nagypapa. Mike viszont nem hajlandó megöregedni: úgy gondolja, hogy még száz évig lesz fiatal, vagány, sérthetetlen és megállíthatatlan.
De téved: egy rejtélyes merénylő, aki az igazságszolgáltatás jó pár emberével végzett már, őt is megsebesíti. Amikor kikerül a kórházból, természetesen ő akarja felgöngyölíteni az ügyet, úgyhogy újra akcióba lendül – de ha már bunyózni kell, Marcust is belekeveri az nyomozásba – és Miami újra a feje tetejére áll.


A gyors, vicces, akciódús filmek műfajteremtő alapdarabjának harmadik részét régóta várják a mozirajongók. Most az eredeti főszereplők és az eredeti alkotók együtt garantálják, hogy az új Bad Boys lesz olyan vagány, mint az eddigiek voltak!
Bemutató dátuma: 2020. január 16. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Felhőjáték 2022 nov. 19. - 01:22:35 3/10
A rossz fiúk felett is elszáll az idő, persze van az úgy, hogy a színészek miatt kedvelünk sorozat filmeket. Hiszen ők azok akik hátukon cipelik vagy szó szerint lövik előre a történetet. Ami be kell valljam bizony "a megszokott házgyári elemekből építkezik". Mert ugye egy kis akció aztán egy kis humor, egy kis szerelem leöntve misztikusnak hitt voodooval, hogy kerek legyen. Persze nem árt , ha új jó fiúk társaságot is kap a két rossz fiú.

Mert a történetet két bővített mondatban is össze lehet foglalni.
A hulló emberek jelzik itt bosszú készül, drogbáróné kicsi fiát használja fel ennek végrehajtására. Egyes számú rossz fiú viszont leszámol drog anyuval és 187 évre elítélt új kis nagy fiát megmenti, mindenki boldog kivéve anyut aki jaj de nagyon kampeca lesz.
Viszont, miért is kedveljük ezeket a típusú filmeket? Talán azért mert olyan jó nem Covid -ra gondolni, hogy elveszítettem az állásomat, vagy valami olyan történt velem ami oltári gáz. Persze mielőtt valaki azt mondaná : -ilyen filmet meg sem néznék- én intellektuel vagyok és már a főcímtől is sikító frászt kapok. Na, szóval szerintem kellenek a Wick filmek a Bad filmek és Tripla X mozik. Talán azért mert jó verdák vannak benne, talán mert űber profik a kaszkadőrök és bizony nem zs kategóriás színészek mókázzák végig a filmet. Aztán nekünk csak be kell ülnünk egy dolby meg más kütyükkel felturbózott cinemaxba az elmaradhatatlan nagy adag vajas kukival és a nem mondom ki a nevét üdítővel aztán hajrá!



Bevallom van abban valami jó mikor Will Smith és Martin Lawrence újra járőrpárba áll, hogy szembeforduljon mindenkivel, aki bajt akar keverni. Hol Mézgáktól lopva "kacag a máj, és nem baj , hogy mit mond egy főokos" kell nekem ez a film még akkor is ha kicsit bugyuta és minden csil- vili Miami, Porsche technó autó reklám, Sony kamera bemutató. Hiszen ha jól tudom fogyasztói társadalom vagyunk - bár nem hinném , hogy nyuggerként ilyen autóm lenne valaha is, de fényképezőgépem talán. Szóval drágáim nézzetek meg, szedjétek le, vagy amit akartok aztán felejtsétek el.
5/10
Vcsaba90 2021 okt. 29. - 14:11:31 5/10
Semmi extra,uncsi,elcsépelt tucat film lett .
7/10
Tonyka82 2021 máj. 02. - 01:20:26 7/10
Kétségtelenül a leggyengébb a 3 rész közül.Érezni hogy elfogyóban az ötlet és azért Bilal és Adil rendezőurak nem Michael Bay.
10/10
FullRomán 2021 márc. 29. - 20:39:29 10/10
Kiváló
9/10
Gelitomi87 2020 dec. 21. - 19:31:30 9/10
Jó!
1/10
sawyerx 2020 okt. 02. - 09:02:52 1/10
Az a gond, hogy a paródiát direkt paródiának készítik, itt meg a paródiának kinéző jeleneteket pont komolyan gondolták... Végig egy paródia, végig Bay-t másolják, a többi meg olyan bohóckodás, aminél az ember már várja, hogy a faviccek és ugratások közepette a két főhős kikacsintson a nézőknek és a negyedik falat ledöntve együtt kacagjanak.
Perpill egy jelenet van meg, amire kifejezetten illik a paródia jelző - van ugye az a tipikus Bad Boys-beállítás, mikor a jelenet végén a kamera alulról, lassítva svenkel el előttük, közben feszültségkeltő zene. Na ugye ezt az 1-2-ben olyan résznél alkalmazták, mikor tetőfokára hágtak az izgalmak: az egyben mikor elrabolják a csajt, Marcust Mike menti meg az autó elől, a kettőben pedig mikor a kikötőben megtudják, hogy elrabolták Mike húgát. Na itt ezt sikerült egy jelentéktelen, poénos baromságnál elbaszni...
Kreativitás nélküli középszerű iparosmunka, akciófilmnek nagyon gyenge, Bad Boysnak pedig a közelébe sem ér.
5/10
Drizari 2020 szept. 22. - 18:42:42 5/10
Paródiának és akciófilmnek is közepes. Több szót nem érdemel.
5/10
6/10
sexykex 2020 szept. 22. - 17:52:41 6/10
A nosztalgia is közrejátszott abban, hogy szerettem volna újra látni a rosszfiúkat. Sikerült is megállapítanom, hogy teljesen jogos volt az a korábbi rendelet, miszerint a hivatásosok 25 év szolgálat után nyugdíjba mehettek. Az 1995-ös Bad Boys óta ez az idő letelt, a fiúk elérték az ötven feletti nagypapi kort. A nyugger külsejű Martin Lawrence különösen rászolgált volna arra, hogy akciófilmbe már ne válogassák be. Ráértem beszélni erről, mert a film különösebb meglepetések és izgalmak nélkül lezajlott. Helyenként és részben mulatságos volt, ezért hetest adtam volna, ha nem lennék ennyire szőrösszívű.
7/10
nefefe 2020 szept. 20. - 22:41:18 7/10
Az 50 éves Will Smith még jól nyomja! Lawrence meg végig ökörködi az egészet. Fele részben vígjáték, fele részben akciófilm. Néha kicsit túltolják, de azért szórakoztató. Jobb lett volna több akció és kevesebb komédiázás. Az alaphelyzet hasonló, mint az eddigi részekben, talán egy kicsit most jobban összerakták az akciójeleneteket, sokkal látványosabbak lettek. Nagyon bírtam a kapitány karakterét, Pantoliano nagyon jól hozta. --- spoiler --- sajnos a folytatásban már nem lesz benne.
Az új tagok nem sok vizet zavartak, talán majd a folytatásban több szerep jut nekik. Meglepődtem, amikor a vikinges Alexander Ludwig (Björn Lothbrok) is az új szereplők között van. Várjuk ki, mit találnak ki a folytatásban, ahol biztos, hogy Mike fiának is jut szerep. Összességében szerethető film. Érdekesség: az első részt 25 éve, 1995-ben mutatták be. A folytatás 2003-ban készült el. És 13 évet kellet várni a harmadik részre. Reméljük a negyedik részre nem kell sokat várni!

9/10
romario 2020 aug. 08. - 23:45:16 9/10
Nagyon jó és élvezetes film.
Poénok is rendben vannak, végig nevettünk.
Idén végig néztem a trilógiát, ez az első résznél sokkal jobb. Az egy kicsit vontatott és uncsi volt.
Ezt abszolút ajánlom! 9/10
1/10
sawyerx 2020 júl. 30. - 22:06:28 1/10
Mozi óta először újranézve, másolom, amit anno máshová írtam.

Az első 5 percben a hideg rázott a nosztalgia miatt, aztán ez szépen lassan elmúlt és átfordult óranézegetésbe.
Az arányokat mellélőtték, az elején vicces Martin Lawrence nonstop mókamaratonja, de amikor már a film fele lement, kaptunk két béka valaga alatt nagyzoló anya-fia párost főgonoszként, minimális akciót, azt is a bazári gagyi fajtából, na akkor voltam úgy, hogy ezt is sikerült elrontani. Nem olyan mértékben, mint a Star Warst vagy Terminátort, de messze elmarad a minőség a Bay-féle klasszikusoktól.
Már az előzeteseknél furcsálltam, hogy az ellenségekből egy képkockát sem mutatnak, nem csoda, hát nem lett volna mit. Két papírvékony, hiteltelen bohóc, anyuka az összes jelenetében kb. a teraszon áll, telefonban “kicsi fiamozik”, a gyerek meg jámboran “anyucizik”, hogy mikor ölheti már meg a fő célpontját. Röhej. Egyébként is, nézzétek csak meg, ez a rendezőpáros valami balkonbuzi lehet, teli van a film erkélyekkel.
Az akciókról lerí, hogy nem volt saját koreográfia, hanem Bay-t másolták. Nevetséges, hogy Bay olyan helyzetekben alkalmazta az alulról forgós, lassítós beállítást, mikor tényleg valami epikus drámai jelenet történt, ezek meg tök lényegtelen szituációkban. Akciófilm besorolás szempontjából nekem is egy az egyben az ugrott be, hogy valami B-kategóriás, olcsó sorozatepizódot nézek.
Aztán ott van a millió klisé, logikátlanság, legjobban az maradt meg, amikor beküldik az azért nem olyan túl kicsi drónt a rosszfiúk közé, és senkinek nem tűnik fel, hogy ott lebeg mellettük pár méterre. Arra már ki sem térek, hogy mint valami videojátékban, PONT akkor kezdenek el PONT arról beszélni, ami PONT kell bizonyítékként a rendőröknek.
Képi világ: Baynek sikerült olyan atmoszférát teremteni, főleg a második résszel, ami még ma is sok mozifilmet lealáz, itt meg mind az effektek, mind a színezés… :) Előszeretettel alkalmazták az élénk színeket, csilivili rózsaszín és lila, nagyon nem illett bele. Ráadásul mindent tök közelről vettek, távoliak nuku.
Ugyan ott volt az idős cula, akin jót röhögtem, de hiányzott számomra Marcus családja, ami a korábbi két részhez adott egy jó kis biztos pontot, de még Teresa is csak biobábként funkcionált.
A két főhős: Will Smith jól hozta a karaktert, de Martin Lawrence-ből sok volt. A repülőgépes poénon még mindig röhögök, de sajnos a sok agyatlan dialógus – főleg a kocsira zuhanó hullánál – elvette a film komolyságát. Ugyanaz a dilemma, mint az új star warsoknál, folyamatosan tolják a mókamikit, amikor meg bedobnak egy drámai jelenetet, tök nem tudom átérezni. Gondolok itt arra, mikor kiderül az a bizonyos “csavar”…
Igazából minden jelenetről süt az ötlettelenség, és ez a régiek kiöregednek, helyette pedig kapnak maguk mellé egy ripacs, beszólogató, tiszteletlen ficsúrt, ez nem működik. (Az osztaggal kibékültem, az nem volt annyira gáz). A szappanopera egy ilyen név alatt pláne nem.
Aztán én nem tudom, hogy ezek a helikopteres zuhanások meg Mexikó, mexikóiak miért ekkora divat manapság (lásd: termi 6), a vége nekem nagyon a Die Hard 5-re hajazott. Ha nem tudnám, hogy Sony, azt hinném a végső drámázásnál, hogy egy disney okádék.
Két nagy ziccer is ki lett hagyva, ami nemtörődömség, vagy csak a régi filmeket nem látták az írók: az egyik, mikor a patkányokat mutatják az egyik osonásnál, simán elsüthették volna, hogy Marcus a kettőben látta “jancsi patkányt töcskölni juliska patkányt”. A másik, mikor az izmos gyerek mondja, hogy pszichológiai kezelésre jár, na ott egy “szúú-szááá”-t is elvártam volna :D
Summa summarum: akció-vígjáték helyett ezek egy izzadságszagú paródiát tettek le az asztalra, rég lejárt klisékkel, B kategóriás akciókkal. Nagyon hiányzott ebből a filmből az egyik legalapvetőbb recept: hogy igazi FÉRFIAK harcoljanak badass rosszarcok, és ne a isaura és a pereputtya ellen. Johnny Tapia és a raszta gengszterek forognak a sírjukban ezektől a bohócoktól.
+ 1 pont a zenékért, de ezen minőség mellett az eltörpül.
6/10
Sunboy 2020 júl. 26. - 23:46:26 6/10
Picit erőltetett, picit valótlan, picit a szokásos, csináljunk egy harmadik részt forgatókönyvet vették elő. Nagyon zavaró, hogy a film is a saját brandjére építkezik.... A poénok is erőltetettek, egyszer nézhető, közepes. A 6. csillagot a "cula" kapja, bár nem sokat szerepelt :D
5/10
B4lukapit4ny 2020 júl. 18. - 23:39:05 5/10
Hát ez sajnos nagyon félre ment. Pedig talán akciófilmeket a legkönnyebb folytatni. A főszereplők se néznek ki röhejesnek, vagy túl öregnek. Lehetett volna ez jó is.


Addig bírtam nézni, amíg ki nem derült, hogy a csávó a fia.


10/10
CsJocika 2020 jún. 21. - 21:06:40 10/10 Előzmény nikato
Na végre akinek szintén tetszett! Mindörökké rosszfiúk! :)
10/10
CsJocika 2020 jún. 21. - 21:05:03 10/10
Nekem baromira bejött, nem egyszer szakadtam a röhögéstől, érdemes megnézni, jó film!
1/10
promy 2020 máj. 30. - 10:32:36 1/10
felejthető
koppasz86 2020 máj. 23. - 17:40:56
Nem volt rossz, az első résztől jobb, de a másodiknak már nem nagyon ér a nyomába...
5/10
Dancs1229 2020 máj. 17. - 02:46:00 5/10
5* adtam ,mert szeretem a főszereplőket, de unalmas volt, egyszer sem nevettem,erőltetett viccek, kamu story... áhh nagy csalódás a film. 3pontot érne ,ha nem szeretném a főszereplőket.
2/10
Richard Kovács 2020 máj. 14. - 21:57:31 2/10
A Port.hu értékelésével értek egyet, de nekem még 5 csillagot sem ért. Az IMDB értékelés miatt néztem csak meg, de rájöttem, hogy biztos csak fekete testvérek húzták fel a pontszámot mert ez a film embertelen sz*r. Se füle se farka, 0 poén, 0 sztori, béna jelenetek. Percenként bevágott gyorsított naplementés képek Miamiról, Martin Lawrence úgy néz ki mint a gagyi mamiban, csak most nincs elmaszkírozva. Sajnos leragadt azon a szinten. Will Smith semmi különös, Ő legalább jól tartja magát, de attól még nem lesz jó film, hogy porséval száguldozik . A film végét már nem is bírtam megnézni, teljes időpocsékolás az egész.
3/10
pihes 2020 máj. 14. - 15:24:25 3/10
Nagy kár az, ha már nem tudnak kihozni semmi jót az egészből, mi szükség van erre?
Nem jó volt!

3/10
Összes hozzászólás