Beteg

Bakancslistához adom
Sick
18 éven aluliak számára nem ajánlott 83 perc, 2022

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A súlyosbodó egészségügyi válság közepette Parker és legjobb barátnője, Miri úgy döntenek, hogy elszigeteltségbe vonulnak a család tóparti házába, mérföldekre a legközelebbi szomszédtól. A karanténvakáció azonban a túlélésért vívott harccá válik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
cinemad máj. 13. 00:14:24 6/10
Akár még jó is lehetett volna, de legalább olyan rossz sem lett. Egészen izgalmas, kellemes hangulatú filmnek indul, aminek a rövid játékidő miatt még el is nézhető, hogy különösebben kidolgozott háttér és karakterek nem kerültek bele. A film elején a COVID-os "környezet" teljesen jó. Nagyon érdekes, hogy ez a járvány jött, két év alatt teljesen megváltoztatta az emberiség életét (amiből rengeteg dolog már teljesen beépült a mindennapjainkba), aztán két évvel utána már úgy nézem ezeket a jeleneteket, mintha valami évtizedekkel ezelőtti eseményekről lenne szó. Bár korrekt a kivitelezés, ebbe a filmbe mindent, de mindent összeszedtek és beleraktak, amit a zsáner többszáz filmjében már unalomig láttunk. Telefonos zaklatás a Sikolyból, elmegyünk egy lakatlan tóparti luxusvillába "bulizni", stb-stb. De az összes ijesztgetés és jelenet is annyira kiszámítható, hogy mindegyiknél bemondtam előre, hogy ott fog kinyúlni egy kéz az ablakon, amint megfordul ott lesz mögötte, fel fog kelni a földről... Végtelenül kiszámítható, finoman szólva sem szorult semmi kreativitás a készítőkbe. Így igazából még megijedni sem lehet. Ezzel együtt is elketyeg az egész. Mígnem jön a magyarázat/motiváció, na ez viszont olyan bóvli, hogy jujj... Szereplők rendben vannak, egy kis izgalomhoz az egész végülis megfelelő, de abszolút nem maradandó.
10/10
Ildikó Nóra jan. 16. 17:16:26 10/10
A film tetszett, végig érdekes, izgalmas, meglepő, ajánlom, érdemes megnézni. Szép helyszín, hatásos filmzene, jelenetek, operatőri munka. A szinkron nem tetszett.
8/10
nefefe jan. 13. 11:51:59 8/10
Ez egy erős thriller. Magában a történetben nem lenne semmi különleges, ha az egész nem a Covid-ról illetve annak hatásairól szólna. Az eleje nagyon erősen kezdődik, abból azt lehetett csak levonni, hogy talán egy sorozatgyilkosról lehet szó. Aztán jön egy kisebb, lazább rész, ahol folytatódik a felvezetés – és utána bontakozik ki az igazi cselekmény, de még mindig nem lehet tudni, mi a lényeg. Ez csak a film utolsó negyedében derül ki. Azt lehet mondani, hogy végig izgalmas, mozgalmas film, bár azért voltak benne olyan dolgok, amit talán másképp is meg lehetett volna oldani – de akkor az egy másik film lett volna… Végig azon gondolkodtam, honnan tudta meg a tettes a telefonszámokat, de persze ez is kiderült az utolsó negyedből. Csattanós vége lett, ahol is kiderült ki, mit és miért tett, bár ha a magyarázatot elfogadjuk, akkor ilyen eset számtalan megeshetett volna. Nekem tetszett, érdemes megnézni.