Családban maradva

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm sorozat, 2019

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A sorozatban nehézségeken, kríziseken átjutott házaspárok osztják meg személyes és praktikusan is használható tapasztalataikat. A házaspárok megtapasztalták, hogy a nehézségek lehetőséget is rejtenek a növekedésre, a kapcsolat erősítésére. A filmekben láthatóvá válik, hogy a krízist teremtő módon be tudták építeni a kapcsolatukba, mely így gazdagodott. A filmek párok és közösségek számára is lehetőséget teremtenek arra, hogy saját kérdéseikről beszélgessenek. A tapasztalat azt mutatja, hogy a filmekből akkor is sok értékes szempontot kaphat a néző, ha az adott epizód fő témájául szolgáló kérdéskörrel nem volt dolga. A megküzdési technikák, az őszinte megosztások sok hasznos szempontot és kérdésfelvetést kínálnak.

I. Ami van, annak szabad lennie
Egy beteg gyermek érkezési krízist jelenthet egy házaspár számára. Az elhidegülés után a türelmes hűséggel fejlődő egymás iránti figyelemhez az újra egymásra találáshoz adhat szempontokat ez az epizód.

II. Mindennapi döntés
A kiégés minden házaspárt érintheti. A szürke hétköznapok, az ötödik gyermek érkezése végletesen eltávolítja egymástól a férjet és a feleséget. Az ezzel való megküzdés végül beépül a pár életébe. Sokat tanulnak magukról, fejlődik a kommunikációjuk és az intimitás terén is új tapasztalatra tesznek szert.

III. Jobban szeretem, mint az igazamat
A veszteség megélése hatalmas trauma a házaspár számára. Lehetséges felállni a legnagyobb veszteség után is? Hogyan lehet feldolgozni egy traumát: együtt vagy külön? Ha külön indulunk lehetséges, hogy az utak összeérnek? Mi tarthat meg a legnagyobb próbák idején?

IV. Vajon milyen virág lehet?
A gyermek áldás. Ha elmarad, vagy nem úgy érkezik ahogy szeretnénk az feszültséget teremthet. Vágyak,
elvárások nehezíthetik az előrelépést. Melyek a csapdák amiket érdemes elkerülni? Az örökbefogadott gyermeket sajátként nevelve természetes, hogy egy „ha” mindig ottmarad. Mit lehet ezzel tenni? Egy szokatlan helyzet szokatlan nevelési helyzeteket teremt mely megterhelheti a kapcsolatot. Férfiszerepek, nőiszerepek. Kínos segítséget kérni?

V. Szabadon szeretve
Egy házasságot könnyen tönkre tehet egy harmadik fél megjelenése, vagy már egy plátói szerelem is, mely a kapcsolatból kifelé irányul. Miként lehet egy ilyen helyzetet kezelni a házastársak között? Miben segíthet a kommunikáció és az elköteleződés?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?