Depeche Mode: Spirits in the Forest

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol koncertfilm, 83 perc, 2019

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

2017-2018-ban a Depeche Mode Global Spirit nevű turnéjával bejárta az egész világot, 115 koncertet adtak összesen több mint 3 millió néző előtt. Az együttes legújabb koncertfilmje, a művészi igényességgel rögzített és vágott Depeche Mode: Spirits in the Forest valójában több, mint koncertfilm: a Global Spirit turné legutolsó állomásán, a berlini Waldbühne erdőkkel körülölelt színpadán felvett, kirobbanóan energikus koncertjelenetek mellett személyes hangvételű dokumentumrészleteket is láthatunk, hat különleges Depeche Mode rajongó szülővárosából. Az ő megindító történetükön keresztül feltárul, hogy miként tudott a zenekar népszerűsége töretlenül növekedni közel negyven éve tartó karrierjük során, valamint megtapasztalhatjuk a zene nyelvtől, lakóhelytől, nemtől, kortól és körülményektől független közösségépítő erejét is, amely sokakat átsegített életük nehéz időszakain.

A lenyűgöző képi világú film díjnyertes rendezője, Anton Corbijn videoklip-rendezőként már 1986 óta dolgozik együtt a zenekarral. A DM mellett számtalan emlékezetes klip fűződik a nevéhez, többek közt a U2, Nick Cave and the Bad Seeds, Bryan Adams, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Coldplay zenekaroktól is. Új egész estés koncertfilmjében nemcsak a Depeche Mode élő fellépések páratlan energiáját mutatja be a nézőknek, hanem azt is, hogy milyen hatást gyakorolt a rajongók életére az együttes zenéje.
Bemutató dátuma: 2019. november 21. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
László Korusecz 2020 dec. 28. - 19:57:26 7/10
Mivel már elég rég tetszett a Mode egy albuma (a Playing the Angel volt az utolsó jó lemezük szerintem), ezért most akadtam rá erre a filmre. Gyanútlanul hittem, hogy megnézem a koncertet, átugrom az unalmas számokat, és ennyi.


Hamar rájöttem, hogy rajongói film, és reménykedtem, hogy magyar rajongót is fognak mutatni, mivel 3x is jártak nálunk legutóbb, így azt hittem, mi valamivel különb rajongók vagyunk vagyunk...persze nyilván nem. Így a román srác, még nem lett volna gond, de akkor azért elszorult a szívem, mikor valószinűleg Erdélyben járt a hegyekben. Nekünk magyaroknak ezt fájdalmas látni. Nem tudom, más rajongók hogyan éreznek ennek kapcsán. Úgy látszik Corbijn más szempotok alapján válogatta össze a szereplőket.
A meleg srácot szintén ki lehetett volna hagyni...elég pc jellege lett így a filmnek.


Azért elég különlegesre sikerült ez a film, mert emberközelibb oldalról mutatta be a zenekart, és közönségét. Nekem a kezdeti sokk után, üdítő színfolt lett.
10/10
Hajdina77 2019 dec. 01. - 00:01:58 10/10
Most olvasom a hozzászólásokat...Érdekes, nekem eszembe sem jutott a rengeteg felsorolt szempont, hogy miért is nem volt jó a film...Csak arra a hidegrázásra figyeltem, amikor megszólalt végre a zene, amire kiéheztették a közönséget, nem volt kritika, nem volt semmi, csak a DM. Lehet elemezgetni, analizálni, az olvasottakkal mind egyet is tudok érteni, de a moziban, csak azt éreztem, hogy ez nagyon jó, és még...A koncertkörút az eddigiek közül számomra a legfeledhetőbb volt, pedig mindegyik hazain ott voltam, még a soproni haknin is. Mégis, tudnak valamit, és azt hátborzongatóan, hidegrázósan és észveszejtően jól csinálják. Dave egyre inkább egy ripacs lesz, és mégis egyre fantasztikusabb. Nekem ez volt a film egyik fő üzenete. Nálam 10-es, mert így éreztem, de nem tudnám rancionálisan indokolni.
crash48 2019 nov. 24. - 20:48:02
Több,mint 30 éve szeretem ezt a zenekart,folyamatosan,egyszerre elfogultan és egyszerre kritikusan.A DM családtag,életem része,aláfestő zenéje és egyéb közhelyek állhatnának még itt...Ez az érzés szerintem már nem fog változni, aktív rajongó vagyok, több,mint húsz koncerten voltam már,dm-klubba is ha van mód rá,nem telik el nap,h ne hallgatnák vmit tőlük és nem tudom megunni soha de soha.
Sokan vagyunk így.
Ezt a filmet nem fogom tudni pontozni...miért?
A koncert természetesen 10/10 lenne,de maga a keretsztori egy Antontól(aki a 'STRANGE' filmeket és ikonikus klippeket rendezett)nekem kevés és kiszámítható.
Mélyebbre mentem volna a szereplők kiválasztásánál.

A kolumbiai apuka nagyon aranyos a kölykökkel,erre mondják,"jajdecukiii!"-de az igazi DM életérzés minden,csak nem negédes cukiság és bájosság...ez a mostani világ, ez akar ilyen cuki lenni...
A francia nő története nem volt eléggé részletes,érdekelt volna,hogy az pontosan hogyvolt mikor csak a DM-re emlékezett.Mongol lány-szintén tök édi és cuki,de őszintén-hányan vagyunk, akik tizen egy-két évesen a Mode hatására kezdtünk angol kisszótárral fordítani(később lengyelpiacról szerzett ritkaságokat) aztán tűrhető angoltudásra szert tenni,hányan vagyunk akik több száz és több ezer km-t utaz(t)unk,hogy láthassuk őket?! A meleg srác,persze ez rendben is(mindig is szerették a Mode-ot),ha nem lóg ki a lóláb -nincs ezzel bajom egy egészséges és nem álszent világban,de itt ,ez csak a korunk hangulatának szólt,be kellett tenni kötelezően, nem a véletlen műve volt.
Az amerikai csaj sztorija szimpi,de kissé hatásvadász volt,a fiát szívesen hallgattam volna még DM-et gitározni.
A bukaresti(a fenébe!akár budapesti is lehetne!,ezt a mozi után többen is megjegyezték) srác,ő hozta a "humoros vonalat" talán a legközelebb állt ahhoz,ahogy és amint mi itt a zenekart imádtuk és imádjuk,bár még ezzel is lehetne vitatkozni.


Összeségében...a rajongó úgyis megnézi,majd megveszi,letölti,újranézi én sem utoljára néztem,de ez kizárólag a DM szeretetnek,DM-nek szól,nem a filmnek.
A film után hazamentem és még az éjjel megnéztem a 101-et,újra,sokadjára-így helyreállt minden,éjfél már rég elmúlt és én régi depeche koncertekre gondolva aludtam el.
9/10
blackpeti 2019 nov. 23. - 21:18:24 9/10
Minden DM rajongònak van egy története , hogy mit jelent neki a DM zenéje. A rajongòi felsorolàsbòl azért durvàn kimaradtunk, pedig nem tudom , van e olyan orszàg ahol hàrom különbözõ idõpontban, és helyen adtak koncertet, egy éven belül.
Ha neked is van történeted, akkor biztos végigcsordult egy könnycsepp az arcodon.
5/10
Terminandor 2019 nov. 23. - 10:19:38 5/10
Hát akkor újra billentyűzetet ragadok és elmondom másképp, mert úgy látom, hogy a port.hu fene nagy PC gépezetének torkán megakadt az előző hozzászólásom.
Szóval 6 "különleges" DM rajongónak az életét, vagy legalábbis annak a DM-hoz köthető részét mutatja be a film, közbevágva a koncert felvételeket.
A 6 ból, úgy 2 volt olyan amire én is azt mondtam, hogy húha!, a többi annyira felejthető volt, hogy már most nem emlékszem rájuk, pedig 2 napja láttam a mozit.
Továbbá azt sem értettem, hogy mitől számít valaki különlegesnek attól, hogy meleg és szereti a DM-ot. Ezek tényleg olyan értékek, amivel senki más nem rendelkezik? A film sajnos nem áll meg itt, hanem szégyentelenül nyomja ezt a propagandát több fronton is, így aki érzékeny erre az MESSZE kerülje el.
Ettől függetlenül zenei téren tényleg nagyon ott van az együttes és messze megelőzték korukat, de ezt sajnos a film minősége nem tükrözi. Egyszer nézős és felejthető.
2/10
spavanilly 2019 nov. 22. - 21:38:08 2/10
A film egész más koncepcióra épült, mint amire számítottam.
Maga a történet kedves és megható is lehetne a maga módján, de én nem sírtam a film végén, mert annyira nem hatott meg.
Tévedés azt hinni, hogy egy DM rajongónak meg kell magyarázni, hogy mennyi embernek jelent valamit az Együttes zenéje.
9/10
Pajor István 2019 nov. 22. - 13:17:06 9/10
Szerintem fantasztikus film. Annak akinek többet jelent a zene mint csak hallgatni valamit a rádióban, az érteni fogja, hogy miről szól ez a film. Örülök hogy pont a DM mutatta ezt meg neküknk.
10/10
Rose71 2019 nov. 22. - 10:25:05 10/10
Az ember önkéntelenül is összehasonlítja a Queen (vagy más koncert-) filmmel. Pedig ez teljesen más aspektusból van elkészítve. A film hossza is jócskán eltér: 134 - 83 perc (a különbség majdnem 1 óra!). Szerintem nem volt cél a Queen film lekoppintása, az már ugyanúgy nem jöhetett volna be. Más szemszög, rövidebb film, eltérő történet - ne hasonlítgassuk. Szerintem jó ötlet volt így elkészíteni, nekem nagyon tetszett!!!!
Először a rajongókon van a hangsúly, kevés és rövid koncertrészlettel. A néző szinte kiéhezik a hosszabb zenékre, a tombolásra, a látványra. És a film második részébe megkapja, amit érdemel :) A dübörgő zenét és az őrjöngő tömeg látványát. Másodszor is megnézném.
9/10
junemeth 2019 nov. 22. - 09:32:20 9/10
Szerintem nagyon jó a film. Talán magáról az együttesről kevesebbet tudtunk meg, de nagyon érdekes volt , ahogy a Depeche zenéjén keresztül betekinthettünk a hat - teljesen különböző - rajongó életébe.
2/10
István Bordás 2019 nov. 22. - 07:58:28 2/10
Sokkal többet vártam tőle, ez igy nagyon kevés lett. Bántóan rossz....