Éger

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar bűnügyi film, 116 perc, 2023

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Az adósságot végül mindig meg kell fizetni … Károly és Zsolt egyszerre legjobb barátok, vetélytársak és esküdt ellenségek – tehát egymás életének szerves részei mióta az eszüket tudják. Az egyetem végeztével azonban elszakadnak egymástól. Hosszú évtizedek után útjaik akkor keresztezik ismét egymást, mikor a munkanélküli, reményvesztett Zsolt megjelenik az éppen életközépi válságon keresztülmenő Károly ajtajában. A két férfi találkozása olyan eseményláncolatot indít el, amely nem csak kettejük, hanem minden szerettük életét végérvényesen tönkreteheti. A féltékenység, irigység és bosszú elkerülhetetlenné teszi a vérontást, az eseményekben pedig egyaránt központi szerepet játszik egy titokzatos felvétel, a véletlenek összjátéka és a sors keze.

Az Éger az író-rendező Nagy Borús Levente első játékfilmje. A játékfilm egy rendkívüli emberi történet, jutalomjáték valamennyi szereplője számára. A film igazi sztárparádét tartogat: az Éger szerepeiben Kálid Artúr, Kovács Tamás, Nagy Zsolt, Péterfy Bori, Schmied Zoltán, Szilágyi Csenge és Zsótér Sándor látható. Az alkotás előzménye a Tantrum című kisjátékfilm, Nagy Zsolt egysnittes monológja, amely szerepelt a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Magyar Mozgókép Fesztivál hivatalos programjában is. A film zeneszerzője Víg Mihály, a Trabant és Balaton együttesek alapítója, aki Tarr Béla alkotótársaként kivételes filmzenék sorát szerezte (Sátántangó, Werckmeister harmóniák, A torinói ló) pályafutása során. Az Éger közvetlen állami támogatás nélkül, a Vertigo Média gyártásában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.
Bemutató dátuma: 2023. november 23. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
zodiac1967 2023 dec. 19. - 19:52:40 10/10
Végre egy eredeti magyar film....
Zahire 2023 dec. 09. - 19:25:08 Előzmény lunwenhelp
Te valami rejtett üzenetet látsz a filmben, mert én rá nem jövök, hogy mi a fene köze van ennek az oldalnak a történethez.
lunwenhelp 2023 nov. 26. - 07:00:54
留学生网课代上现象是一个复杂的社会现象,需要教育机构、学校和学生共同努力,加强监管,提供更好的学术支持,加强学术诚信教育,以维护教育公平和学术诚信的基本原则。只有通过共同努力,才能够有效地遏制留学生网课代上 http://wangke.lxws.net/ 现象的蔓延,确保教育的公正性和质量。