Egy ház, három család

Bakancslistához adom
The House
amerikai-angol animációs vígjáték, minisorozat, 2022

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A korszakokon átívelő, sötét, animációs vígjátékban egy szegény család, egy szorongó vállalkozó és egy besavanyodott házinéni élete fonódik össze egy titokzatos házban.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Pepsi Matthew 2023 jan. 09. - 19:34:46 5/10
Rendkívüli látványvilág, de ennyi. A tanulságos kis mesék felnőtt embernek már újat nem mondanak, viszont kreatívan vannak bemutatva azt el kell ismerni. A végére azért halálra untam.
5/10
c p 2022 szept. 10. - 21:19:34 5/10
Valahogy fura módon művészkedős. Persze a stop-motion előtt le a kalappal... de... ezen kívül, a szép, vagy inkább érdekes látványon túl üres.

Pedig a fél órás időtartam elég lehetne, de valahogy a profi módon összeválogatott klisék üresek maradnak. Mindössze egy-egy (egyébként közhelyes) tanulság elpuffogtatására szolgál mindhárom epizód, de valahogy csak magamutogatóak maradnak, lélek nélkül.

Az első lehetne ijesztő/szívhezszóló, de annyira "sejtelmesengroteszkülrémálomszerű" akar lenni, hogy meg sem próbál közel kerülni a nézőhöz. Csak várja, hogy tessen - mert valóban szép -, talán mert úgy érzi, hogy ez elég és mellékesen néhány megdöbbentő momentummal el is fog gondolkodtatni. De nem... csak kicsit bosszantó, hogy a nézővel akarja megíratni a forgatókönyvet: valahogy a rosszabb fajta a találd-ki-magadnak-hogy-mi-is-történt filmek közül.
A második szó szerint érdemtelen bármiféle véleményre. Közhelyes, gusztustalan, kiszámítható, ordítóan feleslegesen lóg ki a másik két epizód közül.
A harmadik igyekszik teremteni valamennyi hangulatot, de - talán az első két rész miatt - fárasztóan, már-már csöpögősen igyekszik lekerekíteni az antológiát egy optimista befejezéssel.

Az egész filmet a vége-főcímdal mutatja be a legjobban: össze-vissza, következetlen, összelapátolt valami, zavaróan eklektikus, nem tudja magáról, hogy megdöbbentő, vagy tanulságos akar-e lenni.

Összességében elfecsérelt idő és talán igazán csak arra jó, hogy megnézve ezt, az ember még jobban tudjon értékelni olyan filmeket, mint a Kutyák Szigete vagy a Fantasztikus Róka Úr.
7/10
rajdi 2022 jan. 27. - 10:22:36 7/10
Érdekes volt, néha jó ilyenekbe beleakadni, még ha nem is ez a kedvenc műfaja az embernek.
4/10
itsme1 2022 jan. 27. - 07:49:28 4/10
Ismét csak rácsodálkozom, mennyire különbözőek vagyunk. Sajnos nekem ez a báb-horrorfilm a maga szűrrealitásával inkább fárasztott, mint örömömet leltem volna benne.
6/10
Démétér456 2022 jan. 18. - 11:57:20 6/10
Olyan gyönyörű a látvány és profi a hangulat, hogy simán elviszi az első két történetet, azokhoz remekül illik is. Olvastam kritikát, hogy nem túl erősek a történetek - szerintem fél órára bőven megfelelnek. A harmadik rész már halványabb, de összességében érdekes, hangulatos, egyedi, érdemes megnézni.
10/10
N_Csaba 2022 jan. 15. - 16:41:49 10/10
Egyedi látványvilág, precíz kivitelezés.

Bővebben kifejtett ajanló a Füzet oldalán olvasható.
https://afuzet.hu/egy-haz-harom-felvonasban-the-house/