Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek

Bakancslistához adom
Tisdagsklubben / Tuesday Club
16 éven aluliak számára nem ajánlott svéd romantikus vígjáték , filmdráma, 102 perc, 2022

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Karin és a férje, Stan a 40. házassági évfordulójuk alkalmából egy hatalmas ünnepséget szerveztek. Miközben a barátaik a boldogságukra koccintanak, Karin rájön, hogy Sten korábban hűtlen volt hozzá. A nő egész életében a férjéről és a lányukról gondoskodott, most pedig az egész élete egyszeriben széthullott. Egy régi barátnője rábeszéli Karint, hogy terápiás célból csatlakozzon egy főzőtanfolyamhoz, amelyet nem más, mint a híres szakács, Henrik vezet. A konyhában, a fűszeres és az ínycsiklandozó ételek között Karinnak nem csupán az életkedve tér vissza barátnői társaságában, de a főzés, rég elfeledett szenvedélyét is újra felfedezi, és talán még a szerelem is megint rátalál.

A film világpremierje a rangos Göteborgi Nemzetközi Filmfesztiválon volt. A Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek rendezője, Annika Appelin korábban több skandináv sikerfilmen dolgozott különböző munkakörben (A vadászat, Nyomtalanul). A film főszereplője, Marie Richardson számos skandináv filmben és sorozatban szerepelt, és játszott az amerikai kultrendező, Stanley Kubrick Tágra zárt szemek című filmjében is. A film másik szereplője, a nemzetközi sztár, Peter Stormare olyan világsikerekben játszott korábban, mint a Fargo, az Armageddon, a Constantine – A démonvadász, és a Bad Boys – Már megint a rosszfiúk – ezúttal romantikus oldaláról mutatkozik be.
Bemutató dátuma: 2022. június 9. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
pihes 2023 aug. 20. - 10:31:26 6/10
Kellően szimpatikus szereplőkkel játszva, megfelelő hangulatú film. Nem volt probléma vele HAT/TÍZ
10/10
Bíró Judit Judu 2023 aug. 13. - 13:36:45 10/10
Ez egy olyan film, ami simán megérintette a szívemet. Ha elmúltál 50 vagy 60 és esetleg elgondolkoztál már azon, hogy valami hiányzik az életedből vagy valamit (újra)kezdenél magaddal, akkor Neked való ez a film. Szóval... tetszett. A színészek is hitelesek, a zene is szuper. Ja, a filmdráma kategória szerintem nagyon nem jó besorolás.
8/10
alien1976 2023 jún. 14. - 12:27:27 8/10
Tetszett ez a filmecske. Elgondolkodtató, néha megmosolyogtató volt. Simán beletudtam magam élni a sztoriba. S ebben a karakterek is sokat segítettek. Tetszenek az idősebbekről szóló filmek, történetek. Jó volt az alapötlet. A zene is tetszett, a Roxette sláger meg kimondottan jó volt, főleg a rákomponált tánccal :) .
7/10
itsme1 2023 febr. 12. - 09:12:35 7/10
Jó néhányunkban, amikor a B oldalt megkezdjük, felmerül a gondolat: menni vagy maradni. Ebben a történetben a döntést megkönnyíti néhány külső körülmény, ami az életben ritkán ennyire romantikus, de nem elképzelhetetlen. (Legalábbis jó néhány megfásult férj és feleség reménykedik ebben.)
8/10
Atis88 2023 jan. 31. - 16:47:27 8/10
Üdítő színfolt ez a maga kategóriájában. Nincs tele a tipikus amcsi sablon baromságokkal meg klisékkel. A színészek is hozzák amit kell.