Pénteki gyermek

Bakancslistához adom
Friday's Child
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi-dráma, 91 perc, 2018

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Amikor a 18 éves Richie Wincottot (Tye Sheridan) nevelőszülei kiteszik a házból a texasi Wacóban, hamar arra kényszerül, hogy szembenézzen a felnőtt élet veszélyeivel és kísértéseivel. A zöldfülű fiú egy elbaltázott rablás fő gyanúsítottjává válik, és közben a lehető legfurcsább helyről éri el a szerelem, egy valószínűtlen barátság képében. Ez a film egy mélységesen emberi, szépen megrajzolt történetet tár elénk a szerelemről, a veszteségről, a rossz cselekedetekről és a megváltásról, egyúttal szenvedélyes portrét is fest a fiatalság gyötrelmeiről és a felnőtté válásról.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
pihes 2021 febr. 17. - 14:41:06 6/10
Végig lekötött, mégsem mondanám egy nagy filmnek. Hozta jól a drámai vonalat. A kisördög mindig ott bujkál valahol, amit addig kéne lelőni amíg kicsi.
Nagy hatással nem volt rám!

6/10
6/10
sexykex 2021 febr. 16. - 17:19:36 6/10
Az Elkallódó Gyermekek Texasi Hivatala kiadott egy kommünikét veszteségről, megváltásról, felnőtté válásról és mélységesen emberi gyötrelmekről. Én bizony órákig kerestem a szépen megrajzolt történetet, de csak egy vergődő kölyköt láttam, akinek fogalma sincs mit kezdjen magával és az életével.

A rendezőtől persze megkapjuk, hogy a szemét csávók bezzeg jól élnek, míg a jóravalókat kisiklatja a gané társadalom. Viszont mégsem kéne szemet hunyni afölött, hogy a szelíd tekintetű kiscsákó egy gyilkos.

Ezzel aztán befűtöttek nálam a melegségnek. Némi jóindulattal hatoska.